psykopater

Psykopater på jobbet skiljer sig – från land till land

Finns det olika sätt att beskriva en psykopat i olika länder? Det ville en forskargrupp i Nederländerna ta reda på – och kom fram till ett resultat som kan påverka synen av psykopater inom arbetslivet.

Chef har tidigare skrivit om ”Psykopater i arbetslivet” där Mike Florette tillsammans med Lisbet Duvringe har gått igenom en stor mängd forskning om psykopatiskt beteende. Nu kommer ny forskning i ämnet.

En forskningsgrupp ledd av psykologiprofessorn Bruno Vershuere vid Amsterdam Universitet har nämligen  gått igenom material från 7 500 brottsutövare och hittat en förvånansvärd hög andel med psykopatiska drag.

Genom att svara på 20 frågor indelade i fyra olika ämnen kunde man med hjälp av PC-R (psychopathy checklist – revised) hitta karaktärer med avsaknad av empati, manipulativa drag och patologiskt ljugande. Sedan jämförde man resultatet mellan olika länder och hittade tydliga olikheter.

Okänslighet och bristande empati var vanligaste sätten att beskriva en psykopat i USA. Men i Nederländerna var oansvarsfull och att ha en parasitisk livsstil betydligt vanligare.

Läs också: Se upp för psykopaten på jobbet

Slutsatsen forskarna gör är att det helt enkelt kan vara så att psykopater inom arbetslivet i USA kan skilja sig från psykopater i Nederländerna. Även om det kan låta osannolikt menar man att landets kultur kan påverka både individens beteende och uppfattningar om psykiska sjukdomar.

Dessutom tillägger man att vilka symtom som blir centrala kan påverkas av vilken tid vi lever i och geografisk plats. Syftet med forskningen beskrivs som ett sätt att ”lösa den olösta frågan vad psykopati egentligen är” och vilka uttryck den har världen över.

Läs också: Sex och rykten ger kvinnliga psykopater makt

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

checklist123
Beslutsfattande

Microsofts vd: 3 styrkor – som utmärker en bra ledare

Satya Nadella, vd för Microsoft, har efter 25 år inom mjukvaruföretaget stolpat upp några egenskaper som han tycker utmärker en bra ledare.
Bort med stressande och kostsamma slösmöten tycker Sylvia Nylin, på Svenska Möten. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Så här sätter du stopp för era slösmöten

Dåliga möten är dyra och stressande. En risk för både lönsamhet och människor.
Sylvia Nylin på Svenska Möten har tipsen som gör dig till en skicklig mötesledare.

kritiken
Konflikthantering

Klara svåra feedbacken – prata bara om dig själv

Att lämna feedback som mottagaren antagligen kommer att ogilla är ingen picknick. Med jag-perspektivet vänder du på steken och får kritiken att landa mjukt.
hanterakollega
Konflikthantering

9 vanliga missar som får det svåra samtalet att kantra

Alla chefer behöver förr eller senare hålla ett obekvämt samtal av något slag. Undvik att gå i dessa fällor nästa gång du ger feedback eller hanterar en konflikt på jobbet.
konflikt-2
Konflikthantering

9 skäl till att din arbetsplats är känslig för konflikter

En knepig medarbetare som ständigt hamnar i clinch med andra kan vara en huvudvärk för chefen. Men kanske är det i själva verket organisationens utformning som öppnar för dessa konflikter?
obama-2
Konflikthantering

Obamas 3 skäl till varför du måste misslyckas – ibland

Alla gör misstag – oavsett var du befinner dig i karriären. Och är du en entreprenöriell chef kanske det till och med är nödvändigt att göra misstag, enligt Barack Obama.
Kerstin Winberg på Randstad. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Aditro

Bytet av system ger Randstad nya fördelar

Ett nytt lönesystem förändrade förutsättningarna på ekonomiavdelningen hos Randstad – bättre kontroll, mindre övertid och nöjdare chefer och medarbetare.

illus-2
Beslutsfattande

Regler, moral och magkänsla: Så navigerar chefen rätt

Avslöjanden om generösa chefsförmåner skakar Ledarna. En i raden av organisationer som fått problem med sin etiska kompass. Chefer bör oftare ställa sig frågan hur deras agerande uppfattas utåt, menar Natali Phalén vid Institutet mot mutor.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden