cecilia-8

Polischefen: 3 råd – för att skapa jämställdhet

Cecilia Redell har fått känna på vad det innebär att vara obekväm. Att prata om jämställdhet inom Polisen var inte populärt – från början.

Cecilia Redell tröttnade på mansdominansen inom Polisen. Hon var då utredare och skyddsombud på en av de mer ojämställda sektionerna; på våldssektionen på den regionala utredningsenheten i Stockholm.

Kvinnor blev sällan uppmuntrade att söka högre befattningar, inte heller blev de uttagna till kvalificerade uppdrag eller till att föra ordet i olika sammanhang, berättar hon.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Cecilia Redell föreslog för polismästaren att arrangera tre frukostmöten och bjuda in sektionens alla kvinnor för att prata om arbetsklimatet. Efter dessa träffar fick hon i uppdrag att ta fram den handlingsplan som nu genomförts. I samband med Polisens stora omorganisation fick alla söka om sina chefstjänster och då passade den regionala utredningsenheten på att ta in två konsulter som utbildade alla nya chefer och la en ny värdegrund för enheten.

80 chefer gick utbildningen som inte begränsades till genus eller jämställdhet utan också handlade om övergripande normmedvetenhet. I dag är det obligatoriskt för chefer och deras medarbetare att gå utbildningen.

”Det är inte min förtjänst utan något som har hänt parallellt, men det är uppenbart att någonting viktigt håller på att förändras inom Polisen”, säger Cecilia Redell – som numera är gruppchef.

Här är hennes tre tips för att skapa jämställdhet: 

1) Förändringsarbetet måste vara ledarstyrt

De högsta cheferna måste arbeta och stå för värderingarna. Annars kan det aldrig bli någon förändring.

2) Belys problemet

Informera om konsekvenserna av den ojämställdhet som pågår, och visa hur strukturer påverkar individer och resultat.

3) Det måste ske över tid

Förändringsarbetet måste hela tiden uppmärksammas och följas upp.

Det här är ett utdrag från nummer 4 av Tidningen Chef. Bli prenumerant – och läs hela artikeln i Chefs digitala arkiv! 

Relaterade artiklar

distans-2
Beslutsfattande

5 egenskaper bra chefer på distans har

Allt fler vill eller måste jobba på distans. Därför ställer det nya krav på chefer att leda sina medarbetare – trots att man sitter långt ifrån varandra. Här är 5 knep för att lyckas.
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
janne-3
Beslutsfattande

6 skäl till "Jannes" galna chefssuccé

Han tog över ett identitetslöst landslag utan sin största stjärna. 15 månader senare har Janne Andersson tagit Sverige till VM.

hanna
Beslutsfattande

Därför står Vapianos vd i diskrummet

På Vapiano tar restaurang-vd:n själv hand om disken. Att göra inhopp ”på golvet” har blivit en naturlig del av Hanna Mannbergs ledarstil.

myten
Beslutsfattande

Valet av dominanta ledare i osäkra tider – en myt?

Auktoritära politiska ledare i allt fler länder – men vilka paralleller kan man egentligen dra till näringslivet? En ny studie slår fast att dominanta ledare gynnas av ekonomisk oro, men det är inte så enkelt. Tänk om det bara är en slump, att dominanta ledare inte alls väljs medvetet?
adasdaa
Beslutsfattande

Var femte chef: Unga är curlade

Unga talanger kräver en ny form av ledarskap, enligt en ny undersökning.  Tre av fyra tillfrågade chefer uppger att det är skillnad att leda unga jämfört med andra medarbetare.
Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
raddare
Beslutsfattande

5 punkter: Så får du ut dubbelt – av varje anställd

Personlig karriärvägledning och stöttning av chefen får medarbetarna inte bara att känna sig mer uppskattade utan också dubbelt så nöjda med sitt jobb och därmed villiga att rekommendera sin arbetsplats till andra, enligt amerikanska psykologförbundet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden