cecilia-8

Polischefen: 3 råd – för att skapa jämställdhet

Cecilia Redell har fått känna på vad det innebär att vara obekväm. Att prata om jämställdhet inom Polisen var inte populärt – från början.

Cecilia Redell tröttnade på mansdominansen inom Polisen. Hon var då utredare och skyddsombud på en av de mer ojämställda sektionerna; på våldssektionen på den regionala utredningsenheten i Stockholm.

Kvinnor blev sällan uppmuntrade att söka högre befattningar, inte heller blev de uttagna till kvalificerade uppdrag eller till att föra ordet i olika sammanhang, berättar hon.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Cecilia Redell föreslog för polismästaren att arrangera tre frukostmöten och bjuda in sektionens alla kvinnor för att prata om arbetsklimatet. Efter dessa träffar fick hon i uppdrag att ta fram den handlingsplan som nu genomförts. I samband med Polisens stora omorganisation fick alla söka om sina chefstjänster och då passade den regionala utredningsenheten på att ta in två konsulter som utbildade alla nya chefer och la en ny värdegrund för enheten.

80 chefer gick utbildningen som inte begränsades till genus eller jämställdhet utan också handlade om övergripande normmedvetenhet. I dag är det obligatoriskt för chefer och deras medarbetare att gå utbildningen.

”Det är inte min förtjänst utan något som har hänt parallellt, men det är uppenbart att någonting viktigt håller på att förändras inom Polisen”, säger Cecilia Redell – som numera är gruppchef.

Här är hennes tre tips för att skapa jämställdhet: 

1) Förändringsarbetet måste vara ledarstyrt

De högsta cheferna måste arbeta och stå för värderingarna. Annars kan det aldrig bli någon förändring.

2) Belys problemet

Informera om konsekvenserna av den ojämställdhet som pågår, och visa hur strukturer påverkar individer och resultat.

3) Det måste ske över tid

Förändringsarbetet måste hela tiden uppmärksammas och följas upp.

Det här är ett utdrag från nummer 4 av Tidningen Chef. Bli prenumerant – och läs hela artikeln i Chefs digitala arkiv! 

Relaterade artiklar

misstag-2
Beslutsfattande

Psykologen: 3 misstag svenska chefer gör

En ständig jakt på snabba lösningar. Att tvingas vara resultatdriven är inte ovanligt för ledare. Här är 3 misstag som många gör, enligt arbetslivspsykologen Patrik Nyström.
robot_manniska
Annonssamarbete Chef + Företagsuniversitetet

Säg hej till ditt nya lärande

Bli din egen rektor. Fånga osynlig kunskap. Ledare som landar rätt i det nya lärandet har allt att vinna. ”Det här är en karriärdefinierande utmaning för chefer”, menar Daniel Kjellsson, Företagsuniversitetets framtidsstrateg.
uppfoljning
Beslutsfattande

Stilsäkra vd:n Maud Spencer om kritikstormen

Maud Spencer, vd på Svalson i Piteå, gav stiltips till andra chefer. En artikel som var Chefs mest lästa förra veckan och väckte stora reaktioner. ”Är man inte rädd för att sticka ut hakan kan det vara väldigt roligt”, säger Spencer.

aaasda
Beslutsfattande

5 psykologiska missar – när du får välja först

Misstag vi gör när vi får välja först – hämtade från Nobelpristagaren Richard H Thalers senaste bok.

smarttweet-2
Beslutsfattande

Linkedins vd gav precis bästa rådet till chefer

Han är utsedd till en av världens populäraste chefer – av sina medarbetare. Nu ger Jeff Weiner, vd för Linkedin, ett råd till andra chefer – med två korta meningar.

hund-2
Beslutsfattande

Ultimata svaret när någon ber om högre lön

En medarbetare tycker att hen är underbetald och kräver högre lön. Vad svarar du? Regel nummer ett är att aldrig säga ja eller nej direkt.
test2-4
Annonssamarbete Chef + Optapad

5 saker smarta chefer vet om ergonomi

Få chefer är utbildade i ergonomi. Ändå är det ofta där ansvaret för inköp av ergonomiska produkter landar. Vilse i djungeln av datormöss och specialhjälpmedel? Här är råden som hjälper dig välja rätt.
janne-2
Beslutsfattande

Chef synar Janne Anderssons ledarskap

Han plockar ner divorna på gräsmattan och får dem att, precis som han, bära sina väskor till spelarbussen. Men innan han kan börja arbeta med motivation och grupp-dynamik kräver han ordning och reda. Förbundskapten Janne Andersson sägs utöva ett ledarskap som håller längre än till VM.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden