aaasda

Nobelpristagaren: 5 psykologiska missar – när du får välja först

Årets Nobelpris i ekonomi går till professorn Richard H Thaler. Han får priset för att ha forskat kring hur mänskliga brister påverkar ekonomiska beslut. Här är 5 psykologiska missar vi gör när vi får välja först – hämtade från Thalers senaste bok.

När Rickard H Thaler fick en anställning på ansedda University of Chicago Booth på 90-talet visade det att beteendeekonomi tagit sig in i finrummet. Det var också där han började jobba stjärnjuristen Cass Sunstein – som han kallat för forskningens Lionel Messi.

Men nu är det Thaler som är stjärnan när han tilldelas Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne och nio miljoner kronor för att ha forskat hur bristande självkontroll och mänskliga tillkortakommande påverkar ekonomiska beslut.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

I senaste bok ”Beslut och beteenden – att förutsäga det oförutsägbara” (som Chefboken har sammanfattat på 19 minuter) tittar professorn närmare på bytesaffärer i idrottsklubbar och upptäckte en rad fenomen i beslutsfattande.

Thalers viktigaste insikt var att ledare ofta överskattar betydelsen att få välja tidigt.

Här är fem psykologiska missar vid tidiga val:

1) Människor är övermodiga

Vi har en övertro på hur duktiga vi är på att särskilja alternativ.

2) Människor gör allt för extrema prognoser

I byteshandel handlar det om att talangjägare allt för ofta tror att de ser framtida superstjärnor – när sådana i verkligheten är väldigt ovanliga.

3) Vinnarens förbannelse

När många budgivare konkurrerar om samma objekt är vinnaren ofta den som övervärderar objektet mest.

4) Den falska konsensuseffekten

Människor tenderar att tro att andra delar deras prefenser. I experiment har det exempelvis visat att Iphoneägare överskattar hur många andra som äger en Iphone – medan det är tvärtom för personer som har andra mobiler.

5) Nutidsbias

Alla vill vinna nu – inte sedan.

Relaterade artiklar

distans-2
Beslutsfattande

5 egenskaper bra chefer på distans har

Allt fler vill eller måste jobba på distans. Därför ställer det nya krav på chefer att leda sina medarbetare – trots att man sitter långt ifrån varandra. Här är 5 knep för att lyckas.
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
janne-3
Beslutsfattande

6 skäl till "Jannes" galna chefssuccé

Han tog över ett identitetslöst landslag utan sin största stjärna. 15 månader senare har Janne Andersson tagit Sverige till VM.

hanna
Beslutsfattande

Därför står Vapianos vd i diskrummet

På Vapiano tar restaurang-vd:n själv hand om disken. Att göra inhopp ”på golvet” har blivit en naturlig del av Hanna Mannbergs ledarstil.

myten
Beslutsfattande

Valet av dominanta ledare i osäkra tider – en myt?

Auktoritära politiska ledare i allt fler länder – men vilka paralleller kan man egentligen dra till näringslivet? En ny studie slår fast att dominanta ledare gynnas av ekonomisk oro, men det är inte så enkelt. Tänk om det bara är en slump, att dominanta ledare inte alls väljs medvetet?
adasdaa
Beslutsfattande

Var femte chef: Unga är curlade

Unga talanger kräver en ny form av ledarskap, enligt en ny undersökning.  Tre av fyra tillfrågade chefer uppger att det är skillnad att leda unga jämfört med andra medarbetare.
Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
raddare
Beslutsfattande

5 punkter: Så får du ut dubbelt – av varje anställd

Personlig karriärvägledning och stöttning av chefen får medarbetarna inte bara att känna sig mer uppskattade utan också dubbelt så nöjda med sitt jobb och därmed villiga att rekommendera sin arbetsplats till andra, enligt amerikanska psykologförbundet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden