inre_kompass

”Känn efter — och gör om”

Varför skrev du boken?
”Jag ville beskriva hur du kan jobba med HR och utveckling och se ett konkret resultat. Du måste få ut ett värde av det du gör, inte bara få människor att må bra för stunden.

Men kravet på att du ska hantera förändring ökar, allt går så fort, det är omöjligt att få lugn och ro. Risken är att du förlorar din egen själv­identitet. Alla behöver identifiera sin inre kompass. Det är där det börjar, det är där värde skapas. Den här modellen hjälper människor att förstå sig själva på djupet.”

Hur mycket tid ägnar chefen åt att titta sig i spegeln på det sättet som du förespråkar?
”Det är här det brister. Vi behöver stanna upp och reflektera. Att få människorna att ta det första steget, det är ledarskap för mig. Men det förutsätter att du själv vet var du står. Du talar till människors känslor genom att vara sann och trovärdig. Det är inte vad vi pratar om som är problemet utan det som vi inte pratar om. Därför måste vi leva värderingar.”

Vad händer om jag inte hittar min inre kompass? Är jag misslyckad då?
”Nej, det tycker jag inte. Men du får kanske svårare att ut­­staka dina personliga mål. Då kommer du att uppleva dig själv mer som ett offer. Om du fortsätter att göra som du alltid gjort och undviker förändringen kommer du att passivt göra motstånd.”

Hur bygger man en kultur utifrån sin inre kompass?
”Du behöver vara nära dina medarbetare för att kunna bygga en kultur. Du måste ha en känslomässig relation till dina medarbetare. Klarar du av att kommunicera och gestalta förändringen kommer den att gå lättare.”

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

sjuk-2
Hälsa

Här är svenska företaget som skrotar karensdagen

Omodernt. Så resonerade Wise Group kring karsensdagen och har därför bestämt sig för att skrota den för sina 400 medarbetare i Sverige som en förmån.
Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
comebaccke
Hälsa

Gör comeback efter semestern — med stil

Slutet nalkas för sovmorgnar. Dags att ställa klockan och ta dig till jobbet. Chefsstarten kan kännas motig – men innebär också nya möjligheter.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

aw-2
Hållbarhet

Här går medarbetarna på tyst AW

Ingen alkohol, mobiluppkoppling eller klockor. I stället är det tystnad och avkoppling som gäller när konceptet ”off the work” kommer till Stockholm för andra gången.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden