inre_kompass

”Känn efter — och gör om”

Varför skrev du boken?
”Jag ville beskriva hur du kan jobba med HR och utveckling och se ett konkret resultat. Du måste få ut ett värde av det du gör, inte bara få människor att må bra för stunden.

Men kravet på att du ska hantera förändring ökar, allt går så fort, det är omöjligt att få lugn och ro. Risken är att du förlorar din egen själv­identitet. Alla behöver identifiera sin inre kompass. Det är där det börjar, det är där värde skapas. Den här modellen hjälper människor att förstå sig själva på djupet.”

Hur mycket tid ägnar chefen åt att titta sig i spegeln på det sättet som du förespråkar?
”Det är här det brister. Vi behöver stanna upp och reflektera. Att få människorna att ta det första steget, det är ledarskap för mig. Men det förutsätter att du själv vet var du står. Du talar till människors känslor genom att vara sann och trovärdig. Det är inte vad vi pratar om som är problemet utan det som vi inte pratar om. Därför måste vi leva värderingar.”

Vad händer om jag inte hittar min inre kompass? Är jag misslyckad då?
”Nej, det tycker jag inte. Men du får kanske svårare att ut­­staka dina personliga mål. Då kommer du att uppleva dig själv mer som ett offer. Om du fortsätter att göra som du alltid gjort och undviker förändringen kommer du att passivt göra motstånd.”

Hur bygger man en kultur utifrån sin inre kompass?
”Du behöver vara nära dina medarbetare för att kunna bygga en kultur. Du måste ha en känslomässig relation till dina medarbetare. Klarar du av att kommunicera och gestalta förändringen kommer den att gå lättare.”

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
comebaccke
Hälsa

Gör comeback efter semestern — med stil

Slutet nalkas för sovmorgnar. Dags att ställa klockan och ta dig till jobbet. Chefsstarten kan kännas motig – men innebär också nya möjligheter.
aw-2
Hållbarhet

Här går medarbetarna på tyst AW

Ingen alkohol, mobiluppkoppling eller klockor. I stället är det tystnad och avkoppling som gäller när konceptet ”off the work” kommer till Stockholm för andra gången.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
fejka
Hälsa

6 tips: Så undviker du fällan av fejkad produktivitet

Hur behåller man fokus och når resultat när 3,3 år av ens liv går åt till att svara på mejl? Jocelyn K Glei, författare till boken Unsubscribe, delar med sig av sina bästa tips för att komma bort från den fejkade produktiviteten.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden