fira
Foto: Sophia Valkova/Snapstock

Öka engagemanget hos medarbetarna: 8 steg för att tända gnistan

I kris situationer kan det vara svårt att hålla engagemanget på jobbet uppe. Men du som chef kan hjälpa dina medarbetare att hitta gnistan även genom svåra tider. Så här gör du.

I princip alla företag drabbas någon gång av en kris. Oavsett vad det är för kris gäller det att du som chef är beredd på att hantera situationen och leda dina medarbetare så säkert du kan genom den.

Här är åtta steg för att hålla deras arbetsglädje och motivation uppe, även i tuffa lägen.

1. Visa att du har en plan.
Dina anställda förväntar sig att du ska vara tryggare och säkrare än de är. Betona vad ni faktiskt kan göra och vilka möjligheter ni har. Om du börjar prata om hur omöjligt läget är, kommer medarbetarna att känna sig hjälplösa.

2. Var öppen men realistisk.
Om du inte kommunicerar börjar rykten och spekulationer snabbt att cirkulera. Om du inte har svaret på en fråga, var öppen med det. Du vinner på att vara ärlig.

3. Berätta det personligen.
Försök i möjligaste mån att förmedla information och nyheter direkt till dina medarbetare, inte via e-post eller interntidningen. Om du har underställda chefer, kan du också låta dem ge informationen i möten med medarbetarna.

4. Gör dem delaktiga.

Även i dåliga tider måste medarbetarna få känna att deras arbete gör skillnad och har betydelse. Genom att man själv får påverka sin arbetssituation ökar också engagemanget. Lyssna på dina medarbetares förslag och uppmuntra kreativitet och påhittighet.

5. Visa medkänsla.

Om du måste säga upp, visa att du verkligen har ansträngt dig för att hitta den bästa lösningen. Visa att du har försökt hitta alternativ till att säga upp och att företaget kommer att hjälpa den anställde i samband med uppsägningen.

6. Låt ordet ‘framgång’ få en ny betydelse.
Framgång föder engagemang, men i kristid kan man behöva omdefiniera begreppet. Gör inte dina medarbetare ansvarig för förlopp som de inte har någon kontroll över. Och sätt mål som är rimliga att nå.

7. Ge beröm.
Det finns flera olika sätt att visa att du uppskattar dina medarbetare. Exempelvis kan du utse ”månadens medarbetare”, men dagligt beröm fungerar också utmärkt.

8. Fortsätt fira.
Uppmärksamma varje liten framgång. Oavsett om det är ett försäljningsmål ni nått eller om en medarbetare vinner ett pris. Fortsätt att hålla stämningen uppe genom att anordna fester eller tävlingar. Det behöver inte kosta mycket.

Källa: Management Today


Dags att logga in!

Artikeln du vill läsa är låst. Logga in som tidningen Chef-prenumerant (eller bli prenumerant idag!) för att fortsätta läsa.

11 nr av Chef + Chef premium
1695 kr
Exkl. moms
Digitalt innehåll
Direkt tillgång till digitalt innehåll på chef.se
Tidningen Chef
En prenumeration på papperstidningen
Verktygslåda
Tillgång till den digitala verktygslådan Chef Premium
Digitalt innehåll
Direkt tillgång till digitalt innehåll på chef.se
Tidningen Chef
En prenumeration på papperstidningen
Verktygslåda
Tillgång till den digitala verktygslådan Chef Premium