Belöna på budget: Så fixar du en billig personalfest

Även med en tajt budget kan du ställa till med en bra företagsfest. Johan Fylking, vd på Eventguiden.com, visar vad du kan spara in på.

Foto: New Old Stock

Fyra spartips inför företagsfesten:

1. Lokalen

De billigaste alternativen är det egna kontoret, festlokal eller restaurang. Om du är på en restaurang ingår porslin och personal i priset, och du kan oftast förhandla dig till ett bra pris. Om du ska hyra festlokal är det billigast på måndagar och tisdagar. Torsdagar och fredagar är dyrast.

2. Mat och dryck

Här kan du spara mest genom att dra ner på bjudspriten. Ett bra alternativ är att bara bjuda på vinet eller ölen till maten. När du väljer rätter till middagen, kan du oftast förhandla lite med leverantören. Kanske kan han hitta ett billigare alternativ? Ett annat sätt att spara lite pengar på catering är att inte välja den lokala leverantören. Om du väljer ett företag som finns tio mil bort kan det vara mer benägna att erbjuda ett lågt pris, eftersom de vill utöka sitt område.

3. Underhållning

Här beror det lite på vilken tradition man har haft i företaget. Om man hade en storsäljande artist förra året, kanske många blir besvikna om man har en lokal talang på dragspel i år. En taktik är att tänka nytt: anordna en karaoke-tävling. Då slipper du kostnaden för att hyra in en artist.

4. Dekorationer

Om du anordnar festen själv, kan du hyra dekor av en festarrangör. Det är oftast inte så dyrt.

1 år med Chef för bara

1695:-

  • Expertråd och stöd i chefsfrågor
  • Djupdykande reportage och personliga intervjuer med chefer från olika branscher.
  • Inspiration och motivation till ditt ledarskap.
  • Chef Premium med smarta digitala verktyg som förenklar ditt chefsjobb.
  • Tips och råd för att ta nästa kliv i karriären.
  • Mallar och avtal ingår
  • Tidningen Chef hem i brevlådan

Skaffa Chef nu

Se alla våra erbjudanden