varden-2

Kristina Mattsson: ”Chefer blir maktlösa i vården”

Varför skrev du den här boken?
”Människor i min omgivning sa ’du måste skriva om det här’, om hur de går på knäna inom vården. Jag förstod hur krångligt det skulle bli, men var sugen på det.”

Den här effektiviseringsivern, hur har den påverkat chefens roll?
”Den rådande metoden new public management är ett sätt att omsätta affärsidéer till offentlig sektor. Det är hård toppstyrning, samtidigt som budgetansvaret trycks så långt ner som möjligt i organisationen. Cheferna får fullt ansvar för budget och mål, men inga verktyg att hantera det. Det gör cheferna maktlösa.”

Har du stött på föredömen?
”Många överlever genom att göra det systemet vill fast på sitt eget sätt, med sin integritet kvar. Ska man bokstavstroget följa alla regler så funkar det inte. De mellanchefer som förekommer i boken är förebilder för att de står upp för sina verksamheter. För den ena blev priset högt, hon blev petad från sin tjänst.”

Har medarbetarna förståelse för att chefer hamnar i kläm?
”När allt ska mätas blir medarbetare indragna i ekonomin och det kan ju vara bra, det skapar en gemensamhet. Men det finns en risk för att chefsföraktet ökar när cheferna inte har tid att stötta medarbetare för att papper och dokumentation tar så mycket tid.”

Organisationen av välfärden lämnar mycket att önska nu. Varför det?
”Jag kan inte tolka det på annat sätt än att man vill ha personal som är utbytbar. Man minimerar behovet av medarbetarnas kunskap. Det är systemet som ska bära kunskapen, den ska lyftas från personen. Det har säkert att göra med att det är mycket kvinnor som jobbar i offentlig sektor. Jag är säker på att det är en genusfråga.”

 

Relaterade artiklar

Professor Thales S. Teixeira har forskat på varför storföretag förlorar mot startups.
Verksamhetsutveckling

Professorn: Så gör du för att inte förlora mot en startup

De trögrörliga jättarna utmanas allt oftare av otippade underdogs med snabba fötter och nya tekniska plattformar. Men det är låg kundnöjdhet som skapar spelrummet.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Raoul Stubbe arbetar för inkubatorn Sting.
Verksamhetsutveckling

Undersökning: Självkännedom ger framgång

Framgångsfaktorn för snabbväxande företag är chefer med självkännedom och helhetstänk. Som har koll på sina starka och svaga sidor och är duktiga teambyggare. Det visar en unik svensk undersökning.
Arash Gilan och Jonas Hammarberg är författare till boken Apparnas planet.
Verksamhetsutveckling

Lyckas digitalt: "Våga vara människa"

Kom ihåg det mänskliga perspektivet i digitaliseringen och det som inte kan digitaliseras, så ökar chansen för framgång, säger Arash Gilan och Jonas Hammarberg i boken Apparnas planet.

crown-2
Konflikthantering

3 steg: Bästa sättet att tackla en manipulativ kollega

Du ska vara till lags och följa deras vilja – helst omedvetet. Manipulativt beteende är ett farsot på många arbetsplatser. Så här kan du hantera beteendet. 
ungaskador
Arbetsmiljö

Allt fler unga skadar sig på jobbet: ”Allvarligt”

Antalet unga under 25 år som skadar sig på jobbet ökar kraftigt. Det visar nya siffror från Arbetsmiljöverket – som oroas av utvecklingen.
utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.
sakersage
Kommunikation

3 gånger chefen ska vara tyst under ett möte

Att vara chef innebär att du måste behärska konsten att veta när du ska driva ett möte framåt – och när det är bäst att vara tyst och släppa fram andra. Här är några råd för att lyckas!