cecilia-10

Klart: Hon är ny ordförande för ”Årets Chef”-juryn

Inför 2019 är det Cecilia Norrby som tar över ordförandeklubban i ”Årets Chef”-juryn, till vardags redaktionschef på Tidningen Chef.

Hur känns det att ta över som juryordförande i kategorin ”Årets chef”?

”Jag känner mig peppad och förväntansfull. Det är superroligt och spännande och på samma gång utmanande. Jag ser det som ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag.”, säger Cecilia Norrby, ny ordförande i ”Årets Chef”-juryn.

Vad tycker du kännetecknar en bra chef?

”Stort hjärta och skarp hjärna. Med det menar jag förmågan att driva både engagemang och resultat. I tider av snabba förändringar blir det allt viktigare att omvärldsbevaka och ha modet och förmågan att ställa om. Men också att stå med trygga stadiga fötter här och nu så att man kan formulera tydliga mål – annars är det lätt att förlora riktning. Inte minst för den yngre generationen är mening och syfte med jobbet allt viktigare, så som chef måste man kunna svara upp mot det för att få engagemang. En god ledare förstår vikten av stor tillit till sina medarbetare och – kanske det viktigaste av allt – ger massor, massor av feedback. Feedback är kärlek.”

Chefgalan: Har du Sveriges bästa chef? Nominera hen till Chefgalan 2019!

Vilken tror du blir jurygruppens största utmaning under det kommande året?

”Jag vet att det brukar komma in väldigt många nomineringar i kategorin Årets chef, vilket är fantastiskt och ett gott betyg för det goda ledarskapet. Så den största utmaningen blir att av alla dessa så otroligt välmeriterade kandidater bara vaska fram tre slutfinalister.”

Vad vill du säga till dem som funderar på att nominera en chef, men inte kommit till skott ännu?

”Gör det nu, det blir bara senare sen! Det är för övrigt ett bra motto för mycket. Genom att vara med och nominera bidrar man till att lyfta ledarskapet som den viktiga frågan det är i samhället. Du kan vara med och utveckla synen på hur det goda ledarskapet ser ut.”

Chefgalan 2019!

 

Hjälp oss lyfta fram Sveriges bästa chefer och ledare 2019! På Chefgalan uppmärksammar och belönar vi chefer och ledare för deras unika insatser. Vi söker de som utvecklar människor och verksamheter, de som hittar nya vägar, har mod, skapar engagemang och inspirerar.

Chefgalan går av stapeln på Grand Hotêl i Stockholm den 19:e mars 2019. Biljettförsäljningen startar i september. Nomineringen stänger 15:e oktober.

Vem vill du nominera?

Nominera här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

chef-nya-nuremt
Tidningen Chef

I nya numret Chef

Septembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Hur leder världens rikaste man? ✓ Ny undersökning visar chocksiffror i hur svenska chefer mår ✓ Som chef inom kommunal äldrevård leder Pia Jönsson uppåt  80 medarbetare. Vi följde henne under en dag ✓ Så klarar sig Googles Sverigechef Anna Wikland i vårt Cheftest.

Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

suaad-2
Suad Ali

Chefs krönikör sommarpratar i P1

Suad Ali, statsvetare och krönikör i Tidningen Chef, sommarpratar i P1.
framtida
Tidningen Chef

Lista: Här är 12 av Framtidens Ledare

De är drivna, de är under 35 och har alla utmärkt sig genom framstående ledartalang, affärsmässigt resultat eller idémässigt engagemang.

joha1
Tidningen Chef

Johan Barvaeus: Så var tiden efter Chefgalan

Johan Barvaeus vann kategorin "Årets Ledarskapsinsats" för sina insatser under terrordådet på Drottninggatan. Nu berättar han om tiden efter Chefgalan 2018.
almis
Tidningen Chef

Så var Chef i Almedalen 2018

Se mingelbilder och läs sammanfattningar från Chefs magiska vecka i Almedalen 2018.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
experterna1
Tidningen Chef

Här är Sveriges främsta experter på chefens frågor

Sedan 1995 har Chef arbetat med läsarfrågor och experter i en rad olika ämnen.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden