cecilia-10

Klart: Hon är ny ordförande för ”Årets Chef”-juryn

Inför 2019 är det Cecilia Norrby som tar över ordförandeklubban i ”Årets Chef”-juryn, till vardags redaktionschef på Tidningen Chef.

Hur känns det att ta över som juryordförande i kategorin ”Årets chef”?

”Jag känner mig peppad och förväntansfull. Det är superroligt och spännande och på samma gång utmanande. Jag ser det som ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag.”, säger Cecilia Norrby, ny ordförande i ”Årets Chef”-juryn.

Vad tycker du kännetecknar en bra chef?

”Stort hjärta och skarp hjärna. Med det menar jag förmågan att driva både engagemang och resultat. I tider av snabba förändringar blir det allt viktigare att omvärldsbevaka och ha modet och förmågan att ställa om. Men också att stå med trygga stadiga fötter här och nu så att man kan formulera tydliga mål – annars är det lätt att förlora riktning. Inte minst för den yngre generationen är mening och syfte med jobbet allt viktigare, så som chef måste man kunna svara upp mot det för att få engagemang. En god ledare förstår vikten av stor tillit till sina medarbetare och – kanske det viktigaste av allt – ger massor, massor av feedback. Feedback är kärlek.”

Chefgalan: Har du Sveriges bästa chef? Nominera hen till Chefgalan 2019!

Vilken tror du blir jurygruppens största utmaning under det kommande året?

”Jag vet att det brukar komma in väldigt många nomineringar i kategorin Årets chef, vilket är fantastiskt och ett gott betyg för det goda ledarskapet. Så den största utmaningen blir att av alla dessa så otroligt välmeriterade kandidater bara vaska fram tre slutfinalister.”

Vad vill du säga till dem som funderar på att nominera en chef, men inte kommit till skott ännu?

”Gör det nu, det blir bara senare sen! Det är för övrigt ett bra motto för mycket. Genom att vara med och nominera bidrar man till att lyfta ledarskapet som den viktiga frågan det är i samhället. Du kan vara med och utveckla synen på hur det goda ledarskapet ser ut.”

Chefgalan 2019!

 

Hjälp oss lyfta fram Sveriges bästa chefer och ledare 2019! På Chefgalan uppmärksammar och belönar vi chefer och ledare för deras unika insatser. Vi söker de som utvecklar människor och verksamheter, de som hittar nya vägar, har mod, skapar engagemang och inspirerar.

Chefgalan går av stapeln på Grand Hotêl i Stockholm den 19:e mars 2019. Biljettförsäljningen startar i september. Nomineringen stänger 15:e oktober.

Vem vill du nominera?

Nominera här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

nya-numret-av-chef-november
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Novembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Spotifys Norden-vd om livskrisen mitt i drömkarriären ✓ Ny forskning: Har du ett respektabelt, välbetalt och helt poänglöst jobb? ✓ Så skapades mångmiljon-företaget Linas Matkasse. Grundaren Lina Gebäck ger sina karriärtips. ✓ Undersökning: Bara 6% av Sveriges chefer reser kollektivt till jobbet. Restid och punktlighet är viktigare än klimatpåverkan. ✓ Så klarar sig Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström i vårt Cheftest.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

nominerat2
Tidningen Chef

Chef nominerade till två tunga branschpriser

För fjärde gången på sex år har Tidningen Chef nominerats till "Årets digitala tidskrift", ett pris som premierar tidskrifter som ligger i framkant digitalt. Chef har även nominerats till "Årets utvecklare" – för satsningen på webbkurser.
suaad-2
Suad Ali

Chefs krönikör sommarpratar i P1

Suad Ali, statsvetare och krönikör i Tidningen Chef, sommarpratar i P1.
framtida
Tidningen Chef

Lista: Här är 12 av Framtidens Ledare

De är drivna, de är under 35 och har alla utmärkt sig genom framstående ledartalang, affärsmässigt resultat eller idémässigt engagemang.

joha1
Tidningen Chef

Johan Barvaeus: Så var tiden efter Chefgalan

Johan Barvaeus vann kategorin "Årets Ledarskapsinsats" för sina insatser under terrordådet på Drottninggatan. Nu berättar han om tiden efter Chefgalan 2018.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

almis
Tidningen Chef

Så var Chef i Almedalen 2018

Se mingelbilder och läs sammanfattningar från Chefs magiska vecka i Almedalen 2018.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden