cecilia-10

Klart: Hon är ny ordförande för ”Årets Chef”-juryn

Inför 2019 är det Cecilia Norrby som tar över ordförandeklubban i ”Årets Chef”-juryn, till vardags redaktionschef på Tidningen Chef.

Hur känns det att ta över som juryordförande i kategorin ”Årets chef”?

”Jag känner mig peppad och förväntansfull. Det är superroligt och spännande och på samma gång utmanande. Jag ser det som ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag.”, säger Cecilia Norrby, ny ordförande i ”Årets Chef”-juryn.

Vad tycker du kännetecknar en bra chef?

”Stort hjärta och skarp hjärna. Med det menar jag förmågan att driva både engagemang och resultat. I tider av snabba förändringar blir det allt viktigare att omvärldsbevaka och ha modet och förmågan att ställa om. Men också att stå med trygga stadiga fötter här och nu så att man kan formulera tydliga mål – annars är det lätt att förlora riktning. Inte minst för den yngre generationen är mening och syfte med jobbet allt viktigare, så som chef måste man kunna svara upp mot det för att få engagemang. En god ledare förstår vikten av stor tillit till sina medarbetare och – kanske det viktigaste av allt – ger massor, massor av feedback. Feedback är kärlek.”

Chefgalan: Har du Sveriges bästa chef? Nominera hen till Chefgalan 2019!

Vilken tror du blir jurygruppens största utmaning under det kommande året?

”Jag vet att det brukar komma in väldigt många nomineringar i kategorin Årets chef, vilket är fantastiskt och ett gott betyg för det goda ledarskapet. Så den största utmaningen blir att av alla dessa så otroligt välmeriterade kandidater bara vaska fram tre slutfinalister.”

Vad vill du säga till dem som funderar på att nominera en chef, men inte kommit till skott ännu?

”Gör det nu, det blir bara senare sen! Det är för övrigt ett bra motto för mycket. Genom att vara med och nominera bidrar man till att lyfta ledarskapet som den viktiga frågan det är i samhället. Du kan vara med och utveckla synen på hur det goda ledarskapet ser ut.”

Chefgalan 2019!

 

Hjälp oss lyfta fram Sveriges bästa chefer och ledare 2019! På Chefgalan uppmärksammar och belönar vi chefer och ledare för deras unika insatser. Vi söker de som utvecklar människor och verksamheter, de som hittar nya vägar, har mod, skapar engagemang och inspirerar.

Chefgalan går av stapeln på Grand Hotêl i Stockholm den 19:e mars 2019. Biljettförsäljningen startar i september. Nomineringen stänger 15:e oktober.

Vem vill du nominera?

Nominera här!

Relaterade artiklar

nyanumret_mars_artikel
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Marsnumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Galaspecial med Sveriges bästa chefer ✓ Personlig intervju med Bertil Hult – mannen bakom utbildningsimperiet EF ✓ ”Sätt hållbarhet på schemat för framtidens chefer” – fem punkter för förändring ✓ Klarar Ulf Kristersson att leda M ur krisen?

Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
bilden12333
Tidningen Chef

Chef störst i Sverige på Linkedin – över 70 000 följare!

Chef växer så det knakar på sociala medier. Nu är tidningen det största redaktionella kontot i hela Sverige – med över 70 000 följare på Linkedin.
cissi123
Beslutsfattande

Cissi Elwin: Egenskapen du behöver för att hitta guldet

Cissi Elwin skriver om en egenskap som är extra viktig att ha som chef. 
ella1
Evenemang

Årets Chef-vinnaren: "Blev ett omtumlande år för mig"

 En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Så löd motiveringen när Manpowers Elisabeth Wennström blev utsedd till Årets Chef 2018. Nu berättar hon om hur året efter prisutmärkelsen varit.
nominerat2
Tidningen Chef

Chef nominerade till två tunga branschpriser

För fjärde gången på sex år har Tidningen Chef nominerats till "Årets digitala tidskrift", ett pris som premierar tidskrifter som ligger i framkant digitalt. Chef har även nominerats till "Årets utvecklare" – för satsningen på webbkurser.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

suaad-2
Suad Ali

Chefs krönikör sommarpratar i P1

Suad Ali, statsvetare och krönikör i Tidningen Chef, sommarpratar i P1.