rocket

Key account manager sökes till Chefakademin

Chefakademin är inne i en spännande tillväxtresa och söker nu en erfaren Key Account Manager med uppdrag att i första hand sälja Företagsanpassade utbildnings- och utvecklingsinsatser.

Chefakademin är det självklara valet för chefer och ledare som vill framtidssäkra sitt och organisationens ledarskap. Vårt unika erbjudande bygger en lång beprövad erfarenhet av utbildning och ledarskapsutveckling kombinerat med ett utbud av moderna redaktionella produkter. Allt för att utveckla morgondagens chefer och ledare.

Sommaren 2021 fusionerades mediebolaget Chefgruppen Stockholm AB och utbildningsbolaget Mgruppen Svenska Managementgruppen AB. Bolagets nya namn är Chefakademin.

Vi är nu inne i en spännande tillväxtresa och söker nu en erfaren Key Account Manager med uppdrag att i första hand sälja Företagsanpassade utbildnings- och utvecklingsinsatser.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Uppdraget innebär kvalificerad konsultativ försäljning samt rådgivning kring Chefakademins företagsanpassade utbildningar och utvecklingsinsatser. I uppdraget ingår att ingå samarbetsavtal för ledarutveckling med kunder som innefattar hela vårt utbud. Försäljning sker via telefon, fysiska och digitala möten samt genom olika digitala kanaler.

I rollen ingår att bearbeta och utveckla nya och befintliga kunder och följa upp leads för att bygga upp en egen kundstock och skapa långsiktiga relationer med Chefakademins kunder.

Arbetet innebär:

 • Ansvar för egen försäljningsbudget samt att bidra till gruppens gemensamma försäljningsmål
 • Driva hela säljprocessen från prospektering till avslut i linje med Chefakademins försäljningsprocess.
 • Genomföra kundmöten – självständigt eller tillsammans med programansvariga eller konsulter
 • Samverka inom säljavdelningen med målet att erbjuda våra kunder hela Chefakademins utbud
 • Ansvarsfullt dokumentera försäljningsarbetet i Chefakademins CRM system
 • Skriva offerter och avtal
 • Leda säljprocessen för företagsanpassade för dina uppdrag och samverka med programansvariga, konsulter och administratörer
 • Samverka i kundteam där ett och samma företag kan vara köpare av flera delar av Chefakademins erbjudande
 • Leda/medverka i interna projekt/utvecklingsinsatser
 • Aktivt delta i arbetet med att ständigt utveckla och digitalisera säljprocessen
 • Samverka med andra avdelningar utifrån gemensamma projekt
 • Övriga förekommande arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Säljavdelningen där det gemensamma uppdraget är att i nära samarbete med Marknadsavdelningen och med stöd av leverans presentera och sälja hela Chefakademins erbjudande dvs ledarskapsutbildningar i olika format (Öppna, Företagsanpassade, Executive MBA samt webkurser), Medieprodukter (annonssamarbeten, annonser, platsannonser mm), innehållsstudio, poddar, evenemang, Tidningen Chef och Chefboken- appen

Vi vill att du har med dig:

 • Minst fem års erfarenhet av proaktiv kvalificerad konsultativ tjänsteförsäljning B2B
 • Goda försäljningsresultat i tidigare uppdrag
 • Erfarenhet av olika CRM-system (t ex Microsoft Dynamics, Salesforce eller liknande) och har en god administrativ förmåga
 • Erfarenhet av att ta fram offerter och presentationer i Microsoft office
 • Goda kunskaper om ledarskap och hur organisationer fungerar
 • Förståelse för och kompetens kring ledarskapsverktyg och tillämpning av dessa
 • Intresse för att utforska de förändringar som sker i omvärlden och hur dessa påverkar Chefakademin samt potentiella kunder nu och framtiden
 • Kunskap kring digitaliseringens påverkan på kundens köpprocess och hur detta påverkar det operativa arbetet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, kan uttrycka dig väl i både tal och skrift

Vi vill att du:

 • Har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att diskutera med beslutsfattare på olika nivåer
 • Är resultatinriktad, kvalitetsmedveten, proaktiv och ansvarstagande
 • Har intresse för ditt eget ständiga lärande och för utveckling av den egna rollen
 • Är en lagspelare som är social och uppmuntrar delaktighet och kreativitet hos dina kollegor samt efterfrågar feedback för att själv utvecklas. Vi vill dela kunskaper och erfarenheter i teamet och ha kul på jobbet!

Som person är du driven och har förmågan att arbeta proaktivt och långsiktigt. Du är trivs med att arbeta i team samtidigt som du själv leder dina dagliga aktiviteter framåt och har en positiv inställning. Vidare är du lösningsorienterad, kommunikativ och har förmågan att samarbeta med olika människor samt kan hantera stressade situationer. Du är nyfiken och trivs med att utforska och utveckla etablerade arbetssätt tillsammans med andra.

Säljavdelningen är ett härligt gäng med 13 medarbetare fördelade i fyra olika team. Vi finns i vårt nyrenoverade kontor på Fridhemsplan i Stockholm.

Vi erbjuder dig ett brett utvecklande säljarbete i en intressant bransch med stora möjligheter till upskilling och vidareutveckling. Du kommer att ha kontakt med företag och organisationer inom olika branscher och i hela Sverige. Till viss del arbetar vi även med verksamheter i övriga Europa. Vi planerar att växa vilket innebär möjligheter för dig som vill utvecklas inom tjänsteförsäljning och har ambitionen att ta mer ansvar i framtiden.

Tjänsten är tills vidare och på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och fast lön. Vi har kollektivavtal.

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@chefakademin.se senast den 16 januari.

OBS Vi har valt att sköta den här rekryteringen genom Chefakademin och undanber oss kontakt med rekryterings- och platsannonsföretag i nuläget.

Relaterade artiklar

rocket
Jobba på Chef

Chefakademin söker Teamledare för utbildnings­avdelningen

Kom och jobba med oss! Chefakademin söker nu en teamledare med uppdraget att leda utvecklingen för att skapa ett gemensamt administrativt arbetssätt. Vi vill erbjuda en ännu bättre kundupplevelse och samtidigt jobba smartare, med fullt stöd i digitaliseringens möjligheter.
Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
rocket
Jobba på Chef

Kundrelations- och CRM-ansvarig sökes till Chef

Chef förstärker teamet med en initiativrik crm-ansvarig och teamledare. Du kommer att ansvara för att bygga långsiktiga, väl fungerande relationer med våra kunder med hjälp av smarta system.
Chef söker mediesäljare.
Jobba på Chef

Chef söker mediesäljare

Chef söker en engagerad, nyfiken och målinriktad mediesäljare som kan skapa långsiktiga relationer och hjälpa våra kunder att kommunicera med Sveriges chefer genom print och display. 
grafisk
Jobba på Chef

Grafisk formgivare sökes till Chef

Chef söker en grafisk formgivare med erfarenhet av både print och webb som har jobbat både redaktionellt och med marknadsföring.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
chefdagen_ballog-2
Jobba på Chef

Nytt jobb: Produktionsledare/ marknadsassistent till Chef

Vi är på jakt efter en produktionsledare/marknadsassistent som är noggrann, serviceminded och älskar att jobba digitalt! Du kommer vara en viktig pusselbit hos oss och jobba nära tillsammans med flera avdelningar på Chef.