Webbinariet sker via Zoom.

Datum:
28 september & 9 november

Tid: 13.00 – 16.30

Pris: 2 495 kr exkl. moms

Best practice inom kompetensutveckling

Vi står på tröskeln till en läranderevolution – alla på arbetsmarknaden måste lära och utveckla sig mer, snabbare och effektivare än någonsin, eftersom världen förvandlas som aldrig tidigare. Det här ställer stora och nya krav på alla chefer och ledare.

World Economic Forum visade redan 2019 att en genomsnittlig medarbetare i världen behöver lägga 101 dagar på kompetensutveckling fram till 2022 för att bara klara sitt jobb. Det är över 10 gånger mer än vi investerar idag.

Även om utmaningarna är många, är möjligheterna desto fler. De senaste åren har innovationskraften inom kompetensutveckling fullständigt exploderat. Men det är allt för få som känner till och drar nytta av den här innovationsvågen. Skillnaden mellan de som hänger med och de som står kvar växer exponentiellt.

Under det här seminariet får du veta hur arbetet med kompetensutveckling förändras, vilka de senaste trenderna är och och vad vi kan ta till oss från de främsta casen i världen. Den populäre föreläsaren Pär Lager delar frikostigt med sig av verktyg och tips för hur kompetensutveckling kan lyfta chefer, team och hela organisationer till nya nivåer.

innovativt-la%cc%88rande

Vi går igenom:

Omvärldsanalys kring trender och behov av kompetens och lärande
• De ledande internationella casen där organisationer innoverat sin kompetensutveckling
Innovativa metoder för lärande och exempel på forskning
Case på innovativa sätt att arbete med behovsanalys
• Exempel på det bästa och mest flexibla innehållet av kurser och material

pa%cc%88r-lager

Om experten Pär Lager

Pär Lager är en av Sveriges ledande personer inom innovation och trender kring organisationers kompetensutveckling och lärande. Idag arbetar Pär i flera styrelser, som rådgivare inom ledarskap och kompetensutveckling samt skriver böcker och föreläser.

Tidigare har Pär bland annat varit VD för Berghs School of Communication, medgrundare och styrelseordförande för Academy, chef för omvärldsanalys och strategi på Svenska Spel, chef för affärsutveckling på Observer/Sifo och politiskt sakkunnig hos Utbildningsdepartementet.

Han har skrivit två ledarskapsböcker. Den senaste, ”Förändringsprincipen”, kom våren 2019. Våren 2021 kommer Pärs nästa bok som handlar om hur vi kan innovera kompetensutveckling för chefer, team och hela organisationer.

Pär Lager får sällskap av Marie Hellander Larsson, HR-direktör vid Akademiska Hus, som berättar hur fastighetsbolaget arbetar med kompetensutveckling.

betyg1-seminarium

Därför ska du gå på seminariet

  • Få förståelse för hur ni kan skapa en nyfikenhetskultur där lärande naturligt ingår.
  • Få praktiska case att ta rygg på och införa i din egen organisation.
  • Inspireras av innovativa metoder för lärande och exempel på forskning.
Nyfiken? Lämna en intresseanmälan så berättar vi gärna mer!

Intresseanmälan Upskilla eller försvinna

Sagt av tidigare deltagare:

”Många insikter, tips och fakta! Blev inspirerad att ta nästa steg.”

”Mycket bra genomgång av läget, bra pedagogik och driv.”

”Bra påminnelse om vad som är viktigt, idag och framöver. Det börjar hos dig som ledare, både att prioritera rätt och att vidareutvecklas.”

”Konkreta exempel från hela världen. Bra tempo.”

 

Kalendarium: