Datum (3 delar):

15 april 13.30-16.30
27 april 13.30-16.30
27 maj 13.30-16.30

Du bör kunna delta vid samtliga tillfällen.

Plats: Utbildningen sker digitalt via Zoom.

Pris:  10 995 kr exkl. moms

Ta med kollegorna – gå 3 för 2!


Stärk ditt inflytande genom emotionell intelligens

Att förstå hur känslor formar dina tankar och handlingar är det första steget för att få större kontroll över ditt beteende. Att utveckla färdigheterna för att leda dig själv och andra människor mer effektivt maximerar ditt inflytande som ledare.

I undersökningar har det framkommit att EQ, eller emotionell intelligens, kan ligga bakom så mycket som 80-90 procent av dina yrkesmässiga och privata framgångar. Logisk problemlösningsförmåga i form av IQ, eller intelligenskvot, svarar bara för omkring 10-20 procent.

Känslor och relationer är alltså lika viktiga som ”hårda” kunskaper. Känslor ersätter dock inte dessa kunskaper, men av två lika kunniga personer är det den som har högst EQ som sannolikt är mest framgångsrik i arbetet såväl som i privatlivet.

Den här utbildningen ger dig möjligheten att utveckla din emotionella intelligens, och dra nytta av den i ditt ledarskap.

"Förmågan att känna igen våra egna känslor och även andras.”

Definitionen av EQ enligt Daniel Goleman,
författare till New York Times-bästsäljaren ”Emotional Intelligence”
hjarta_1200

Räkna ditt emotionella kapital

Som en del av kursen får du analysera din egen EQ-nivå med hjälp av verktyget ECR (Emotional Capital Report), som hjälper dig i ditt självledarskap och i din EQ-coaching. Den ökar även din förmåga att leda andra och skapa effektiva team.

Det finns ett klarlagt samband mellan ledarskap och företags lönsamhet. ECR-rapporten är framtagen med grund i forskning kring EQ och ledarskap, och hjälper dig som ledare att bygga relationer med dina medarbetare – vilket är långt mycket mer effektivt än belöningar och bestraffningar när du vill skapa resultat.

De beteenden som starkast påverkar en ledares effektivitet har kartlagts genom mer än tio års forskning, och dessa är inte knutna till din personlighet – du kan faktiskt träna upp dem! Konceptet ECR innehåller följaktligen en rad mycket specifika åtgärder som du som ledare kan använda för att utveckla ditt ledarskap.

Så är utbildningen upplagd

Utbildningen består av tre digitala klassrumsträffar, där du tar del av föreläsningar och diskuterar i grupp. Däremellan utför du hemuppgifter och förbereder presentationer av dessa. Du tar även del av individuell coaching, och vi sätter tillsammans upp en utvecklingsplan.

Boka din plats nu!

Ur kursinnehållet:

  • Bakgrund, teori och forskning
  • Ledareffektivitet med EQ
  • De olika kompetenserna/intelligenserna
  • Styrkor och utmaningar
  • Individuell ECR-rapport
  • Hur kan du använda EQ i coaching?
kim_von_walden_cirkel

Kursledare: Kim von Walden

Kim von Waldens passion är att skapa utveckling och långvariga effekter hos sina deltagare och uppdragsgivare. Han njuter av att se människor frigöra sin kraft och potential genom modet att förändras och utvecklas för att sedan blomma ut i full prakt. Just nu är Kim engagerad i att utveckla Emotionell Intelligens inom ledarskap och sälj.

Han har lång erfarenhet inom sälj, säljledning, affärsutveckling, ledarskap och utbildning från olika branscher. Han har jobbat med nationella och internationella projekt och uppdrag i Norden, Europa, Asien och USA. Kim verkar som förändringsledare, konsult och driver Konsulthuset och RocheMartin sedan några år.

Köp biljett

Lästips från Chef:

lyckas
Karriär

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad:

inte
Ledarskap

Så ser du om du har emotionell intelligens

Leder du med både hjärta och hjärna? Effektiva ledare har en hög emotionell intelligens. Se vilka egenskaper du måste besitta.
mindfulness-2
Hälsa

Nej, det räcker inte med mindfulness

Mindfulness i sig själv är inte längre gott nog. Det behöver kompletteras med två nya nyckelbegrepp i ledarskapet: osjälviskhet och medkänsla. Det visar en ny undersökning som mindfulnessexperten Rasmus Hougaard gjort tillsammans med HBR.
Person som blir tackad av chefen inför kollegor
Ledarskap

6 sätt: Så visar du tacksamhet mot dina medarbetare

Tacksamhet är det snabbaste, enklaste och billigaste sättet för chefer att förbättra resultaten och höja engagemanget bland medarbetarna, menar ledarskapsexperterna Adrian Gostick och Chester Elton.

Kalendarium