Datum (2 delar):
10 september + 24 september 2021
19 oktober + 11 november 2021

+ gruppträff och individuell coachning

Du bör kunna delta vid båda de lärarledda tillfällena i din kursstart.

Tid: 09.00 – 12.00

Pris: 10 995 kr exkl. moms

Plats: Utbildningen sker digitalt via Zoom.

Nyfiken på kursinnehållet? Få ett smakprov i det kostnadsfria webbinarium Lena Lid Falkman höll i februari!


Lär dig effektivt ledarskap på distans

Lena Lid FalkmanTekniken genomgår en evolution. Det gör att våra arbetssätt genomgår en revolution; vi kan jobba var som helst, när som helst, och med vilka som helst. Jorden har helt enkelt krympt.

Under pandemin har vi dessutom blivit tvingade att använda dessa nya arbetssätt; att jobba tillsammans, fast åtskilda. Men det här kräver en särskild sorts ledarskap; ett bra ledarskap på distans.

För att göra det behöver man både kunskap, verktyg och kanske framförallt, ett förhållningssätt. Med hjälp av detta onlinebaserade program kommer du att kunna vara en bra ledare både under pandemin, men också framöver, då vi ska kunna utnyttja kompetens över hela världen.

 

Grundlig teoretisk förståelse för hur ledarskap på distans och virtuella team kan fungera.

Få metoder, verktyg och best practice i hur du motiverar och leder medarbetare på distans.

Individuell feedback på dina egna reflektioner och din handlingsplan för ledarskap på distans.

Så fungerar kursen

Genom utbildningen i distansledarskap får du lära dig det som forskningen säger om ledarskap på distans, virtuella team, virtuella möten, tillit och kommunikation via informationsteknologi.

Du kommer också få sätta ord på dina erfarenhetsbaserade kunskaper och genom att nätverka med de andra kursdeltagarna också få ta del av deras kunskaper och insikter. Ni kommer att genomföra gruppuppgifter på distans, och med hjälp av personlig coachning och en egen handlingsplan lämnar du kursen redo att tillämpa distansledarskapet i din vardag.

Efter kursen har du:

  • Kunskap om och förståelse för teorier kring ledarskap med tillit, ledarskap på distans, virtuella team och kommunikation via teknologi.
  • Praktisk tillämpning av metoder och verktyg.
  • Nätverkande och reflekterande som ger insikter i egna kunskaper.
  • Egen handlingsplan som coachats fram I personlig handledning.
  • Kunskap för att bli en effektiv och sund ledare på distans – samt bevis på detta.

Kursen blandar flera olika pedagogiska tekniker. Vi inleder med ett webbinarium under ledning av Lena Lid Falkman, erfaren forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Du får här tillgång till nyttiga artiklar, tips och annat material.

Därefter följer distansarbete i grupp – ni träffas virtuellt i gruppen och löser gemensamt en uppgift. Du skriver också en personlig handlingsplan för ditt ledarskap på distans, inspirerat av teorin och dina egna erfarenheter.

Därefter tar du del av individuell coachning med kursledaren, där du får feedback på din handlingsplan. Du skriver också en reflektionsuppgift i form av ett lärpapper.

Vi avslutar genom att ses i webbinarium med presentation av gruppuppgift, diskussion och feedback på handlingsplaner och lärpapper. Du lämnar kursen med teoretiska kunskaper om ledarskap på distans, medvetenhet om dina egna erfarenheter och färdigheter, erfarenhet av att samarbete och leda på distans samt en egen handlingsplan som visar hur du kan arbeta framåt i din organisation.

Lena Lid Falkman

Kursledare: Lena Lid Falkman

Ekonomie doktor Lena Lid Falkman är ledarskapsforskaren som fått pris för sin forskning både i USA och i Europa. Hennes fokus är ledarskap och kommunikation. De senaste åren har hon särskilt studerat hur tekniken förändrar hur vi arbetar, samarbetar, lever och leder.

År 2014 skrev hon boken Virtuella Möten och hon har drivit forskningsprojektet Framtidens Kontor. Lena är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid Karlstads universitet.

Lena är dessutom en van utbildare i exekutiva chefsutbildningar, och har föreläst för såväl FN som Sveriges största företag och myndigheter. Hon är ofta inbjuden till branschkonferenser och som expertkommentator i media. Lena driver också Tidspodden tillsammans med Chefs effektivitetsexpert Petra Brask.

Boka din plats nu!
betyg1-seminarium

Du får allt detta!

  • Termer och modeller från teorier kring ledarskap på distans och virtuella team.
  • Kunskap om hur man praktiskt använder dessa verktyg.
  • Förmågan att själv kunna leda på distans och egenkännedom om just dina styrkor och utmaningar som chef.
  • En handlingsplan för hur du ska och kan leda på distans.
  • Ett diplom som intygar dina förvärvade kunskaper.
Boka din plats nu!

Träffa Lena och få ett smakprov!

Är du intresserad av kursen, men vill veta mer? I februari höll Lena Lid Falkman en kostnadsfri introduktionsföreläsning – välkommen att ta del av inspelningen här!

Se inspelningen

Kalendarium