Datum (4 delar):
13 september 2022
4 oktober 2022
18 oktober 2022
8 november 2022

FULLBOKAT – kontakta oss för väntelista

Du bör kunna delta vid alla fyra tillfällen som ingår i din kursstart.

Tid: kl. 09.00 – 12.00

Pris: 18 995 kr exkl. moms

Plats: Utbildningen sker digitalt via Zoom.


Change Management - Förändringsledning på djupet

Få grundlig förståelse kring hur du kan driva nödvändig förändring i din organisation!

Vi lever i en föränderlig värld. Vi som individer, och organisationer måste ständigt anpassa oss till och hantera förändringar. Vår förmåga att leda i förändring är idag och kommer i framtiden att vara en nyckelkompetens för företag och en förutsättning för överlevnad.

Behöver din organisation ta ett omtag? Omorganisera eller kanske hitta nya arbets­modeller? Nyckeln till framgång är att öka förmågan och kunskapen om att leda i förändring på ett medvetet och metodiskt sätt.

Att integrera förändringsledning i era initiativ ökar möjligheterna att nå de uppsatta målen. Det skapar motivation och engagemang bland personalen och ger ledarna verktygen de behöver för att leda på ett bra sätt i förändring.

Under 10 veckor blandar vi lärarledda webbinarier med gruppsamtal, casestudier och eget arbete. Genom plattformen Changeportalen tar du del av kursmaterial, jobbar med egenstudier mellan onlineträffarna och håller koll på dina framsteg mot lyckad förändring.

Nyfiken på kursinnehållet? Titta på introduktionswebbinariet som gavs under hösten!

Se inspelningen här

Efter kursen har du:

Djup förståelse för teori och modeller kring förändringsledning
✓ Fått veta hur du praktiskt tillämpar metod, övningar och verktyg
✓ Förmågan att självständigt kunna driva olika typer av förändringsinitiativ
Grundlig kännedom om ledarskap i förändring

fjaril_2_1800

Varför förändringsledning?

Idag misslyckas alltför många förändringsinitiativ. De uppsatta målen nås inte, ledarskapet är undermåligt, personalen upplever oro, missnöje och är trötta på de dåligt genomförda förändringsprojekten.

Nyckeln till framgång är att öka förmågan och kunskapen om att leda i förändring. Ämnet kallas Förändringsledning (eller Change Management) och handlar om att leda förändringar på ett medvetet och metodiskt sätt.

Att integrera förändringsledning i förändringsprojekt/initiativ ökar möjligheterna att nå de uppsatta målen. Det skapar motivation och engagemang bland personalen och ger ledarna den kunskapen de behöver för att leda på ett bra sätt i förändring.

 

change_1800

Så fungerar kursen

Programmet innehåller en omfattande teoretisk del bestående av konkreta och användbara modeller för förändringsarbete.

Vi kommer fördjupa oss i framgångsfaktorer för förändring, skapa förståelse för varför många förändringsinitiativ misslyckas. Vi kommer även tillhandahålla en verktygslåda med konkreta övningar, färdigt workshopmaterial och metodstöd för förändring. De erfarna kursledarna kommer bidra med kompetens, erfarenhet och konkreta case från verkligheten.

Med stöd av den teoretiska delen och de konkreta verktygen kommer du som deltagare få en djup förståelse för vad som krävs för att lyckas i förändring. Du kommer även kunna driva förändringsprojekt självständigt och kunna sprida kunskapen i din egen organisation.

Changeportalen ingår ett helt år!

I kursavgiften ingår en årsprenumeration av WAY Changeportalen. Changeportalen är en digital support inom förändring. Vi använder portalen som lärandeplattform i programmet.

Den består både inspelade videolektioner med tillhörande övningar och en toolbox med verktyg att använda direkt i din organisations förändringsarbete.

Är du nyfiken på Changeportalen?
Registrera dig här och prova på utan kostnad

Catrin Brodin & Johan Victor

Om kursledarna

Catrin Brodin har arbetat med förändringsarbete i 15 år. Hon har drivit små och stora förändringsprojekt i både mindre och stora globala organisationer. Hon har grundat WAY och jobbar idag med att stötta företag i förändring.

Hon är också författare till två böcker inom förändring – ”Att leda förändringar – så funkar det” och ”Strategiacceleration”. Hennes största drivkraft är att vara med och hjälpa företag bli bättre i konsten att leda i förändring.

Johan Victor har lång erfarenhet som mellanchef från ett antal olika branscher. Han har under nästan hela sin yrkesverksamma karriär varit aktiv i och kring IT-utvecklingsprojekt och de senaste 10 åren mestadels i agila miljöer.

Johan driver idag sitt egna bolag Ledarskap1 som arbetar med ledarskapsutveckling och utbildning. Johan har de senaste åren varit med och utvecklat distansutbildningskoncept för ett antal olika företag.

Träffa kursledarna och få ett smakprov!

Är du intresserad av kursen, men vill veta mer? I september höll Catrin en kostnadsfri introduktionsföreläsning – välkommen att ta del av inspelningen här!

Se inspelningen

Kalendarium