Datum (3 delar):
20 april 2021
5 maj 2021
18 maj 2021

Tid: 09.00 – 12.00

Plats: Utbildningen hålls digitalt via Zoom.

Pris: 9995 kr exkl. moms

Ta med kollegorna – gå 3 för 2!

Fyra nycklar som bygger hållbara rutiner och motiverar dina medarbetare

I Sverige har det blivit 400 procent vanligare att arbeta hemifrån under coronapandemin. Fyra av tio uppger att de kommer att arbeta mer på distans än tidigare när restriktionerna lättar och det åter blir möjligt att pendla till kontoren.

Samtidigt visar ny statistik att hela 32 procent ifrågasätter sina arbetsuppgifter och vad de egentligen håller på med. Det är som en följd av ökat distansarbete med färre sociala interaktioner och upplevd avsaknad av engagemang från medarbetare och chefer. Det är inte enkelt varken att arbeta eller leda på distans under en längre period.

Det utspridda arbetssättet har gjort att den tid som cheferna ägnar åt samverkan har gått upp med åtta timmar per vecka, enligt en studie från Microsoft. Gruppen chefer hade redan innan krisen långa dagar – en enkät bland cirka 29 000 chefer som utfördes av fackförbundet Ledarna 2019 visade att cheferna i snitt arbetar 44 timmar per vecka.

Vi behöver alla ställa om till en ny tid! Landa i ett nytt nuläge, se till våra egna och organisationens behov – fysiskt och mentalt. När vi ser den större bilden kan vi skapa en tydlig riktning framåt både hälsomässigt men också affärsmässigt. Vi behöver bli bättre på att leda oss själva på ett sätt som vi inte har behövt tidigare. Den här kursen i tre delar hjälper dig att komma igång med det viktiga arbetet.

Ta kontrollen över ditt eget och medarbetarnas välmående och håll motivationen uppe.

Få fyra konkreta nycklar som bygger långsiktiga relationer och hållbara mönster.

Skapa hälsosamma rutiner som ger avtryck i organisationens produktivitet.

begin-1

Ny livsstil som håller i längden

Hur skapar vi långsiktiga förändringar med hållbara, hälsosamma rutiner i en omvärld som är föränderlig? Vi har väl alla någon gång sagt att på måndag ska jag börja mitt nya liv med mer hälsosamma vanor, men efter några veckor tryter motivationen. Varför blir det så och hur ska vi göra för att lyckas?

I denna kursdel går vi igenom hur hjärnan fungerar. Du får med dig övningar i att tänka långsiktigt kring att sätta upp vision, mission och mål för dig själv och hur du kan coacha andra i att påbörja en ny hälsosam livsstil. Tillsammans med dina medarbetare kan du med enkla verktyg som bygger på fyra nycklar, arbeta för att uppnå mer långsiktiga relationer och hållbara rutiner på arbetsplatsen med fokus på omtanke.

mindfull-1

Vikten av att vara mentalt närvarande

Vad är mindfulness och varför är det en så viktig del i livet? I det här webbinaret får ni konkreta övningar för hur kan uppnå en mental balans med mindfulnessövningar som bygger på ”The healthy mind platter” som är en rekommenderad daglig diet för ett mentalt välmående. Precis som vi tränar kroppen kan vi träna hjärnan. Om vi inte är mentalt i balans är det svårt att prestera bra i vardagen.

healthy-food-1

Maten

“Låt maten vara din medicin och din medicin vara maten!” Så sa den grekiske läkaren Hippokrates sa redan 460 f. kr. I denna kursdel går vi igenom vad kroppen och hjärnan behöver för att må bra. Vad och hur vi äter är viktigare än vad vi tror.

Här får du enkla tips och grundläggande kunskaper kring hur du kan äta bra för att skapa energi, näring och kraft i vardagen. Vi går igenom övningar för hur ni kan äta bättre på arbetet och få in bra rutiner kring mat.

move-1

Fysisk aktivitet i vardagen

I dessa tider när ovisshet och oro råder runt omkring oss är det extra viktigt att vi har bra rutiner kring träning och motion. Det skapar ett lugn och forskning har visat att träning har samma effekt som antidepressiv medicin för de som lider av lindrig depression och stressrelaterade sjukdomar.

Här få du enkla tips på övningar ni kan göra tillsammans och utmaningar som kan skapa både ett fysisk och mentalt välmående men också ett högre engagemang och bättre relationer på arbetsplatsen.

glada-medarbetare-1

Bygg din organisation med fokus på hälsa

I kursens sista avsnitt får du veta hur du som chef kan tillämpa ett hälsosamt, hållbart och balanserat ledarskap där medarbetarna känner meningsfullhet och tillit. Du får metoder och verktyg som du kan använda och applicera i arbetet med att bygga ett hälsosamt och hållbart självledarskap i ditt team.

Här får du enkla verktyg med övningar i till exempel self compassion som har visat sig öka graden av lycka hos individer, men också övningar som ni kan göra tillsammans i teamet för att skapa trygghet och tillit, även om ni arbetar på distans.

Vad tyckte tidigare deltagare?

”Positivt att framtoningen var ödmjuk utan onödiga pekpinnar som skapar känsla av otillräcklighet.”

”Blev triggad av vetskapen att man kan skapa rutin på 66 dagar och gjorde ett eget program för att få in mer träning i livet”

”Vi fick med oss konkreta verktyg att ta till i vardagen och dela med sig av till andra.”

annika_kvist_cirkel_600

”Bli arkitekten i ditt eget liv”

Annika Kvist har tidigare arbetat som VD, marknads- och affärschef inom olika branscher. Hennes passion ligger idag i att hjälpa företag och individer att hitta sitt tydliga varför, sin ”ikigai” – anledningen till att stiga upp på morgonen.

För att kunna lyssna inåt behöver vi var öppna och ha en fysisk och mental balans som låter oss blicka inåt. När vi hittat vårt ”varför?” kan vi påbörja resan mot en hållbar och hälsosam livsstil.

Annika blandar sina erfarenheter av att göra strategiska och operativa ”go-to-market”-planer för stora företag med att coach enskilda individer att nå sina mål på riktigt. Allting tar sitt ursprung från att lyssna inåt och arbeta inifrån och ut.

Börja din hälsoresa nu! Boka här

Kalendarium