Datum: 15 maj

Tid: kl. 14–16

Pris: 2 295 kr exkl. moms

Plats: Webbinariet sker digitalt via verktyget Zoom.
Köp biljett

Få svar på de vanligaste frågorna du som chef behöver ha koll på

Det populära webbinariet med arbetsrättsexpert och advokat Charlotte Forssander är tillbaka – nu ännu matigare!

Coronakrisen ställer nya krav på dig som chef, och skapar inte minst många nya utmaningar som du som chef behöver kunna hantera.

Hur funkar egentligen reglerna med korttidspermittering? Vad gäller kring timanställning och indragen semester och behöver medarbetare som jobbar hemma ha en ergonomisk stol?

Ekonomin tvärnitar i coronasmittans spår och många arbetsplatser tvingas till nedskärningar. Behöver du varsla, permittera eller säga upp, och vilket stöd är att vänta från statsmakterna?

Inget är sig likt den här våren, och när det gäller personaljuridiken har det uppstått en del helt nya frågeställningar. Vår arbetsrättsexpert och advokat Charlotte Forssander tar ett samlat grepp om de vanligaste frågorna just nu. Du har även möjlighet att ställa och få svar på dina egna frågor under webbinariet.

Under webbinariet går vi igenom:

Praktiska aspekter av korttidsarbete – hur blir det vid semester, hur gör man om det uppstår arbetsbrist, kan man nyanställa, hur kan man ändra permitteringsgrad?
✓ Hur funkar arbetsledningsrätten på distans – vad gör jag om jag som chef inte upplever att medarbetarna levererar lika bra?
Arbetsmiljökonsekvenser av distansarbete – hur gör jag om jag misstänker att en anställds hemmiljö inte är säker?  
✓ Möjlighet att ställa dina egna frågor kring arbetsrätt
arbetsra%cc%88tt-i-coronatider-expert-charlotte-forssander

Om experten Charlotte Forssander

Charlotte Forssander är delägare och advokat på advokatbyrån Vinge. Hon har arbetat uteslutande med arbetsrätt sedan 2000. Huvuddelen av hennes tid ägnas åt strategisk arbetsrättslig rådgivning och åt tvistlösning inom arbetsrätten (medling, domstols eller skiljeförfaranden).

Charlotte är expert på Chef och svarar bland annat på frågor kopplat till arbetsrätten i den nystartade Facebook-gruppen ”Chefa i coronakris”

Boka nu!

”Bra genomgång av hur du ska tänka och agera vid framför allt uppsägningar.”

– deltagare på Arbetsrätt i coronakrisen

”Informativt och bra höjd”

– deltagare på Arbetsrätt i coronakrisen

Kalendarium: