Detta webbinarium har redan ägt rum.

Datum: 15 september 2020

Tid: kl. 09.00-10.00

Pris: 995 kr exkl. moms

Plats: Webbinariet sker digitalt via verktyget Zoom.

Få svar på de vanligaste frågorna du som chef behöver ha koll på

Det populära webbinariet med arbetsrättsexpert och advokat Charlotte Forssander är tillbaka!

Arbetsgivare i Sverige har stor respekt för svensk arbetsrätt och det starka anställningsskyddet. Ibland kan man fundera på om den respekten är något överdriven, för anställningsskyddet sträcker sig trots allt inte hur långt som helst. Samtidigt måste man se till att inte trampa fel juridiskt, det kan bli hiskeligt dyrt. Men hur gör man då för att komma tillrätta med en ohållbar situation?

”Vi har en medarbetare som inte fungerar, och det har gått så långt att jag som chef är orolig över att andra medarbetare – som vi verkligen är angelägna om att behålla – kommer att säga upp sig om vi inte kommer tillrätta med det hela?”

I detta webbinarium ger vi dig verktygen du behöver för att adressera situationen utan att du utsätter företaget för en juridisk risk.

Under webbinariet går vi igenom:

Skyldigheter enligt anställningsavtalet – arbetsgivarens såväl som arbetstagarens.
✓ Vilka krav som ställs för uppsägning p.g.a. misskötsamhet.
✓ Vad som enligt LAS utgör s.k. saklig grund för uppsägning.
✓ Vad som är viktigt att tänka på vid förhandlingsbordet och vilka juridiska risker som finns.
klubba-domare

Säg upp på rätt sätt

Uppsägning av personliga skäl är ett snårigt juridiskt landskap att navigera i. Men svaret är inte att förhålla sig passiv som arbetsgivare, då riskerar man att andra arbetstagare tappar tålamodet och lämnar, och att arbetsmiljön blir ännu sämre för dem som stannar kvar.

Vår ambition med detta webbinarium är att ge dig som chef råg i ryggen att våga agera och ta arbetsgivaransvaret när någon inte funkar på arbetsplatsen, och att visa på hur detta kan göras på ett sätt som både är anständigt och inte innebär risk för skadestånd.

arbetsra%cc%88tt-i-coronatider-expert-charlotte-forssander

Om experten Charlotte Forssander

Charlotte Forssander är delägare och advokat på advokatbyrån Vinge. Hon har arbetat uteslutande med arbetsrätt sedan 2000. Huvuddelen av hennes tid ägnas åt strategisk arbetsrättslig rådgivning och åt tvistlösning inom arbetsrätten (medling, domstols eller skiljeförfaranden).

Boka nu!

”Bra genomgång av hur du ska tänka och agera vid framför allt uppsägningar.”

– tidigare deltagare

”Informativt och bra höjd”

– tidigare deltagare

Kalendarium: