joha1

Johan Barvaeus: Så var tiden efter Chefgalan

Johan Barvaeus vann kategorin ”Årets Ledarskapsinsats” för sina insatser under terrordådet på Drottninggatan. Nu berättar han om tiden efter Chefgalan 2018.

Några månader har gått sedan du fick pris för Årets Ledarskapsinsats 2018. Hur har tiden varit?

”Tiden efter galan har jag mottagit många gratulationer och fått många positiva reaktioner från min omgivning, såväl från kollegor som samverkanspartners från andra myndigheter, organisationer och företag som jag möter i mitt dagliga arbete vilket såklart har varit kul”

Vilka reaktioner har du mötts av kopplat till prisutmärkelsen?

”Jag är oerhört stolt över att polisens och övriga samhällsaktörerers arbete har uppmärksammats positivt. Från min sida är det såklart också viktigt att återigen poängtera att det var många duktiga medarbetare i hela Polismyndigheten som arbetade tillsammans denna dag”.

Chefgalan: Har du Sveriges bästa chef? Nominera hen till Chefgalan!

I juryns motivering nämndes att du står för trygghet och tydlighet i ditt ledarskap. Vad känner du själv att du utvecklat inom ditt eget ledarskap senaste året?

”Dynamiska händelseförlopp kräver viss typ av ledning, när tiden inte är avgörande kan annan typ av ledning vara en fördel – den uppfattningen har jag stärkts i. Tempoväxling, fördelande av ansvar och förtroende för underställda chefer är något jag tänker fortsätta med och ytterligare utveckla. Det är i vardagen vi ”tränar” för de större utmaningarna och som chef är det viktigt att se, höra och bekräfta sina medarbetare och även där försöker jag ständig utveckling. För mig är det viktigt att aldrig slappna av. Tillsammans måste vi vara beredda att hantera även värre och mer våldsamma händelser”.

Vilken utmaning ser du mest fram emot under 2018?

”För Polisen i Stockholm är såklart valrörelsen 2018 en stor utmaning,  men även andra typer av insatser innebär utmaningar i större eller mindre omfattning. Som läget är nu arbetar vi mycket med de mord och andra grövre brott som sker i regionen. Polismyndigheten har även skapat en ny doktrin för ledning vilket innebär vissa förändringar i stabsarbete och yttre ledning vilket är intressant och utmanande”.

Priset ”Årets Ledarskapsinsats” delas 2019 ut av Försvarsmakten. Här kan du skicka in din nominering!

Läs också: Johan Barvaeus vinnarintervju och film

Chefgalan 2019!

 

Hjälp oss lyfta fram Sveriges bästa chefer och ledare 2019! På Chefgalan uppmärksammar och belönar vi chefer och ledare för deras unika insatser. Vi söker de som utvecklar människor och verksamheter, de som hittar nya vägar, har mod, skapar engagemang och inspirerar.

Chefgalan går av stapeln på Grand Hotêl i Stockholm den 19:e mars 2019. Biljettförsäljningen startar i september. Nomineringen stänger 15:e oktober.

Vem vill du nominera?

Nominera här!

Relaterade artiklar

nyanumret_mars_artikel
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Marsnumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Galaspecial med Sveriges bästa chefer ✓ Personlig intervju med Bertil Hult – mannen bakom utbildningsimperiet EF ✓ ”Sätt hållbarhet på schemat för framtidens chefer” – fem punkter för förändring ✓ Klarar Ulf Kristersson att leda M ur krisen?

Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
bilden12333
Tidningen Chef

Chef störst i Sverige på Linkedin – över 70 000 följare!

Chef växer så det knakar på sociala medier. Nu är tidningen det största redaktionella kontot i hela Sverige – med över 70 000 följare på Linkedin.
cissi123
Beslutsfattande

Cissi Elwin: Egenskapen du behöver för att hitta guldet

Cissi Elwin skriver om en egenskap som är extra viktig att ha som chef. 
ella1
Evenemang

Årets Chef-vinnaren: "Blev ett omtumlande år för mig"

 En slitvarg med sällsynt känsla för att lyfta människor. Så löd motiveringen när Manpowers Elisabeth Wennström blev utsedd till Årets Chef 2018. Nu berättar hon om hur året efter prisutmärkelsen varit.
nominerat2
Tidningen Chef

Chef nominerade till två tunga branschpriser

För fjärde gången på sex år har Tidningen Chef nominerats till "Årets digitala tidskrift", ett pris som premierar tidskrifter som ligger i framkant digitalt. Chef har även nominerats till "Årets utvecklare" – för satsningen på webbkurser.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

suaad-2
Suad Ali

Chefs krönikör sommarpratar i P1

Suad Ali, statsvetare och krönikör i Tidningen Chef, sommarpratar i P1.