joha1

Johan Barvaeus: Så var tiden efter Chefgalan

Johan Barvaeus vann kategorin ”Årets Ledarskapsinsats” för sina insatser under terrordådet på Drottninggatan. Nu berättar han om tiden efter Chefgalan 2018.

Några månader har gått sedan du fick pris för Årets Ledarskapsinsats 2018. Hur har tiden varit?

”Tiden efter galan har jag mottagit många gratulationer och fått många positiva reaktioner från min omgivning, såväl från kollegor som samverkanspartners från andra myndigheter, organisationer och företag som jag möter i mitt dagliga arbete vilket såklart har varit kul”

Vilka reaktioner har du mötts av kopplat till prisutmärkelsen?

”Jag är oerhört stolt över att polisens och övriga samhällsaktörerers arbete har uppmärksammats positivt. Från min sida är det såklart också viktigt att återigen poängtera att det var många duktiga medarbetare i hela Polismyndigheten som arbetade tillsammans denna dag”.

Chefgalan: Har du Sveriges bästa chef? Nominera hen till Chefgalan!

I juryns motivering nämndes att du står för trygghet och tydlighet i ditt ledarskap. Vad känner du själv att du utvecklat inom ditt eget ledarskap senaste året?

”Dynamiska händelseförlopp kräver viss typ av ledning, när tiden inte är avgörande kan annan typ av ledning vara en fördel – den uppfattningen har jag stärkts i. Tempoväxling, fördelande av ansvar och förtroende för underställda chefer är något jag tänker fortsätta med och ytterligare utveckla. Det är i vardagen vi ”tränar” för de större utmaningarna och som chef är det viktigt att se, höra och bekräfta sina medarbetare och även där försöker jag ständig utveckling. För mig är det viktigt att aldrig slappna av. Tillsammans måste vi vara beredda att hantera även värre och mer våldsamma händelser”.

Vilken utmaning ser du mest fram emot under 2018?

”För Polisen i Stockholm är såklart valrörelsen 2018 en stor utmaning,  men även andra typer av insatser innebär utmaningar i större eller mindre omfattning. Som läget är nu arbetar vi mycket med de mord och andra grövre brott som sker i regionen. Polismyndigheten har även skapat en ny doktrin för ledning vilket innebär vissa förändringar i stabsarbete och yttre ledning vilket är intressant och utmanande”.

Priset ”Årets Ledarskapsinsats” delas 2019 ut av Försvarsmakten. Här kan du skicka in din nominering!

Läs också: Johan Barvaeus vinnarintervju och film

Chefgalan 2019!

 

Hjälp oss lyfta fram Sveriges bästa chefer och ledare 2019! På Chefgalan uppmärksammar och belönar vi chefer och ledare för deras unika insatser. Vi söker de som utvecklar människor och verksamheter, de som hittar nya vägar, har mod, skapar engagemang och inspirerar.

Chefgalan går av stapeln på Grand Hotêl i Stockholm den 19:e mars 2019. Biljettförsäljningen startar i september. Nomineringen stänger 15:e oktober.

Vem vill du nominera?

Nominera här!
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

chef-nya-nuremt
Tidningen Chef

I nya numret Chef

Septembernumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Hur leder världens rikaste man? ✓ Ny undersökning visar chocksiffror i hur svenska chefer mår ✓ Som chef inom kommunal äldrevård leder Pia Jönsson uppåt  80 medarbetare. Vi följde henne under en dag ✓ Så klarar sig Googles Sverigechef Anna Wikland i vårt Cheftest.

Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

suaad-2
Suad Ali

Chefs krönikör sommarpratar i P1

Suad Ali, statsvetare och krönikör i Tidningen Chef, sommarpratar i P1.
framtida
Tidningen Chef

Lista: Här är 12 av Framtidens Ledare

De är drivna, de är under 35 och har alla utmärkt sig genom framstående ledartalang, affärsmässigt resultat eller idémässigt engagemang.

cecilia-10
Tidningen Chef

Klart: Hon är ny ordförande för "Årets Chef"-juryn

Inför 2019 är det Cecilia Norrby som tar över ordförandeklubban i "Årets Chef"-juryn, till vardags redaktionschef på Tidningen Chef.
almis
Tidningen Chef

Så var Chef i Almedalen 2018

Se mingelbilder och läs sammanfattningar från Chefs magiska vecka i Almedalen 2018.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
experterna1
Tidningen Chef

Här är Sveriges främsta experter på chefens frågor

Sedan 1995 har Chef arbetat med läsarfrågor och experter i en rad olika ämnen.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden