janne

Jan Helin: ”Jag har svårt att läsa spelet”

Han gick från snabbrörliga Aftonbladet, otålig, debattglad och med sista säg om allt, till public service och en roll längre ifrån besluten på kolossen SVT. Hur klarar han av det?

Här är ett utdrag från Chefs intervju med Jan Helin. Som prenumerant kan du läsa texten i sin helhet i vårt digitala arkiv.

Från en av Sveriges mäktigaste mediepositioner till offentlig verksamhet. Det var i april förra året som Jan Helin tog klivet från posten som chefredaktör och vd på Aftonbladet till tjänsten som programdirektör på SVT. Hur har det gått? Och hur är han som ledare?

”Det är utan tvekan skillnad. På gott och ont. Det här är inte ett bolag som rör sig lika snabbt som Schibsted. Det behöver man inte hyckla med. Hade du frågat mig för sex, sju år sedan hade jag tyckt att det gått olidligt långsamt. Nu är jag i en tid i min ålder och yrkeskarriär där jag lockas av det som är långsiktigt, strategiskt och griper in i samhällskroppen på ett sätt som public service gör.”

Hur är det att inte äga besluten i samma utsträckning som tidigare?

”Det är ett par steg längre bort än jag är van vid. Det finns ingen beslutslina kopplad direkt till mig. Här är styrningen mer indirekt, påminner mer, även om man ska akta sig för att säga det, om en politisk organisation. Men processmässigt tenderar det att bli politiserat och handla om hur man läser spelet och var. För att vara effektiv kräver det ett annat ledarskap. Jag ska skapa förutsättningar för dem som jobbar nära mig, programchefer och beställare, genom tydlighet i strategi men också i resurstilldelning och omställning.”

Hur har du fått anpassa ditt ledarskap? 

”Den processen pågår fortfarande. Jag behöver ställa om en hel del. Jag har förstått att vissa saker som är värdefulla går sönder om du går för rakt på. Det blir en sådan turbulens och oro i organisationen. Jag behöver backa tillbaka och lära mig organisationen först i stället för att klampa på i ullstrumporna”, säger Jan Hellin och fortsätter:

”Ibland kan jag också förbise uppenbara saker i relationer med andra människor, jag utgår från att folk menar vad de säger och behöver därför ta mycket hjälp med att förstå vad de egentligen menar. Naivt, och ingen skön egenskap i jobb och chefsrelationer. Det har jag brottats med och gått på en del minor. Jag har svårt att läsa spelet. Egentligen vittnar det kanske om en knasig självbild, att jag har svårt att se mig själv i en maktposition. Jag tänker att vi sitter här och pratar, utan att ta in att den andra personen förhåller sig till mig för att jag är chef och har makt.”

Helins tre förebilder:

1) Bo Strömstedt, f d chefredaktör Expressen.

För hans visionära ledarskap och förmåga att kombinera folkbildning med spännande berättande.

2) Sheryl Sandberg, författare och operativ chef på Facebook

För att hennes bok är väldigt genomtänkt ur ett ledarskapsperspektiv och för att hon belyser den uppenbara dynamiken mellan manligt och kvinnligt i ledarskapet.

3) Kalle Jungkvist,f d chefredaktör Aftonbladet Nya Medier.

Min chef sedan länge. Över 70 år och den som bäst förstår vilka värden som måste med i digitaliseringen av journalistiken.

Vill du läsa hela intervjun? Som prenumerant kan du läsa den i vårt digitala arkiv. Dessutom får du:

  • Tidningen Chef – direkt hem i din brevlåda.
  • Tillgång till Chef Premium, en låst tjänst på Chef.se med vårt unika ledarskapstest, verktyg, avtal och mallar.
  • Metodbanken: Smarta genvägar för alla chefer – 300 användbara metoder, modeller och guider.

Erbjudande: Prova på tre nummer av Chef + Chef Premium för endast 199 kr!

Relaterade artiklar

itchefer
Beslutsfattande

Forskning: Därför är IT-chefens roll hotad idag

Om IT-chefernas inflytande var stort vid millennieskiftet ser det annorlunda ut idag. Främst är det digitaliseringen som förändrat deras ställning, visar svensk forskning.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
mistagen
Beslutsfattande

Vd:ar avslöjar: Största misstagen vi gjorde – i början

Alla toppchefer har någon gång varit ny som chef. Och alla har gjort misstag. Här är några lärdomar från vd:ar som reflekterat över sin första tid som ledare.
ishtarmoter
Beslutsfattande

Möt Ishtar Touailat – ny krönikör i Chef

Hon tror att digitalisering kan leda till ökad demokrati­sering, hon vågar drömma men är också beredd att kavla upp ärmarna. Chefs nya krönikör, entreprenören och innovationschefen Ishtar Touailat, får människor med sig.
aaaaa-2
Arbetsmiljö

Här finns högst andel ”äldre” chefer – 10 i topp

Siffror avslöjar vilka län i Sverige som har högst andel chefer som är över 55 år. 
borsvd
Beslutsfattande

Rekordökning: 65 procent fler kvinnliga vd:ar i Sverige

Antalet kvinnliga vd:ar i Sverige ökar rekordsnabbt. Det gör att Anna kan bli det vanligaste vd-namnet 2026, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

osjalviskachefer
Beslutsfattande

Osjälviska chefer får en högre lön

Vill du ha många barn och en hög lön? Då bör du vara en osjälvisk chef som gör uppoffringar för dina medarbetares skull, visar en studie från Stockholm Universitet.