Hur ska jag vara som chef i privat sektor?

Dilemmat. Hur stor skillnad är det att vara chef i offentlig och privat sektor? Hur framåt kan jag vara?

Jag har arbetat som chef inom äldreomsorgen under några år, inom kommunal verksamhet. Jag har upplevt subkulturen och organisationssättet som kvävande, med lågt i tak, omständligt och med mycket jantelag.

Så nu har jag till min stora glädje, sökt och fått en tjänst inom den privata omsorgen.

Är väldigt glad och förväntansfull. Självklart förstår jag att det kommer vara irritationsmoment och saker som man upplever som störande här också men mitt dilemma är; hur stor skillnad är det? Vad ska jag tänka på? Hur framåt kan jag vara?

Någon som har erfarenhet av detta – att byta från kommunalt till privat – och kan tipsa mig?
Tacksam för alla synpunkter!
/Anna

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.