Hela ledarskapsbetyget – Peter Settman

Ledarstil: 3
Passionerad tv-producent och affärsman med tusen projekt och fem minuter till varje. Kompenserar för den lilla tid han har genom management by total närvaro och fokus här och nu.

Delegering: 3
En superdelegerare, gör det ofta, gärna och mycket eftersom han har galet ont om tid. Lägger sig sällan i utan att vara tillfrågad – men det blir han lite för ofta. Förmår heller inte alltid hålla tassarna borta. Känner han att ett projekt är i gungning går han in och styr upp. Och eftersom han ofta kommer in sent ändras mycket i sista minuten.

Rekrytering: 4
Omgav sig först med familj och vänner, men tvingades sedan rekrytera personer han inte tidigare arbetat med. Har byggt upp en stark organisation med många skickliga medarbetare och chefer.

Beslutsfattande: 4
Snabb, intensiv, fokuserad, rak, tydlig och vet vad han vill. En beslutsför chef som dock kan vara för snäll, vilket gör att han har svårt för att fatta beslutet att tacka nej.

Kommunikation: 5
En lyhörd kommunikatör som lyssnar på och läser av den han talar med, innan han själv uttalar sin åsikt, något han medvetet lärt sig med åren. Är rak och tydlig och säger vad han tycker. Är en underhållande och motiverande ledare.

Konflikthantering: 2
Är inte proaktiv när det gäller konflikthantering, och delegerar gärna åt någon annan att ta hand om konflikter och personalvård.

Motivation: 4
Kan få med sig vem som helst på vad som helst när som helst. En säljare, peppare och motivatör av rang. Kan få kunderna att gå med på att ha möten vid midnatt och personalen att gå inte bara en utan tio mil till. Är dock lite för frånvarande som chef.

Personligt: 4
En ärlig och kul kille som skämtar sig ur de knipor hans många järn i elden och tidsoptimism försätter honom i. Jobbar jämt, hans arbete är hans stora passion och hans umgänge är antingen knutet till arbetet eller familjen. Är en engagerad klasspappa i barnens skolor.

Totalt: 29 poäng

Läs mer

Läs hela Cheftestet här

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.