Hela betyget på Mats Sjöstrand

Ledarstil ★★
Temperamentsfull och engagerad. Har en förmåga att både vara tydlig och otydlig, vilket gör många medarbetare osäkra. Upplevs av vissa som hård och brysk. En drivande chef som får som han vill.

Delegering
★★★
Delegerar strukturerat, men har svårt att hålla sitt kontrollbehov i schack. Speciellt om det handlar om skatteärenden inom de områden han själv fortfarande betraktar som ”sina”.

Beslutsfattande ★★★★
Bildar sig snabbt och intuitivt en uppfattning, som han därefter följer. Lyssnar på dem han har förtroende för, men besluten fattar han själv, inte i samråd. Oftast går det snabbt.

Rekrytering ★★★★★
Ser enbart till kompetens. Mångåriga medarbetare påminner om att han var en av de första manliga chefer som insåg att även kvinnor kan vara kompetenta. Håller hela tiden ögonen öppna för att hitta unga chefsämnen.

Kommunikation
★★★
Tydlig – när det gäller något negativt. Drar sig inte för att skälla ut någon om han känner sig missnöjd eller besviken. Ändå vet folk ofta inte vad de ska göra. Mer lyckad externt, där han har förvandlat bilden av Skatteverket från en hårdhudad byråkratorganisation till medborgarnas egen servicemyndighet.

Konflikthantering
★★
Eftersom det inte sällan är han själv som råkar i affekt är förmågan att hantera konflikter svårbedömd. Å andra sidan kanske många konflikter aldrig uppstår för att man inte vill dra på sig chefens ilska, och det är ju också ett sätt att hantera dem.

Motivation
★★
Snål med beröm. Är bättre på att framhålla kollektivets insatser än individuella. De som arbetar nära honom smittas av hans kapacitet och kompetens, eftersom det gäller att hänga med, så där går motivationen av bara farten.

Personligt
★★★★
Verkar ha en obegränsad arbetskapacitet. Lojal. En stor taktiker, som lär hysa en hel rävfarm bakom örat. Det viskas också om en förkärlek för alsaceviner.

Totalt: 25 poäng

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden