Hela betyget på Mats Sjöstrand

Ledarstil ★★
Temperamentsfull och engagerad. Har en förmåga att både vara tydlig och otydlig, vilket gör många medarbetare osäkra. Upplevs av vissa som hård och brysk. En drivande chef som får som han vill.

Delegering
★★★
Delegerar strukturerat, men har svårt att hålla sitt kontrollbehov i schack. Speciellt om det handlar om skatteärenden inom de områden han själv fortfarande betraktar som ”sina”.

Beslutsfattande ★★★★
Bildar sig snabbt och intuitivt en uppfattning, som han därefter följer. Lyssnar på dem han har förtroende för, men besluten fattar han själv, inte i samråd. Oftast går det snabbt.

Rekrytering ★★★★★
Ser enbart till kompetens. Mångåriga medarbetare påminner om att han var en av de första manliga chefer som insåg att även kvinnor kan vara kompetenta. Håller hela tiden ögonen öppna för att hitta unga chefsämnen.

Kommunikation
★★★
Tydlig – när det gäller något negativt. Drar sig inte för att skälla ut någon om han känner sig missnöjd eller besviken. Ändå vet folk ofta inte vad de ska göra. Mer lyckad externt, där han har förvandlat bilden av Skatteverket från en hårdhudad byråkratorganisation till medborgarnas egen servicemyndighet.

Konflikthantering
★★
Eftersom det inte sällan är han själv som råkar i affekt är förmågan att hantera konflikter svårbedömd. Å andra sidan kanske många konflikter aldrig uppstår för att man inte vill dra på sig chefens ilska, och det är ju också ett sätt att hantera dem.

Motivation
★★
Snål med beröm. Är bättre på att framhålla kollektivets insatser än individuella. De som arbetar nära honom smittas av hans kapacitet och kompetens, eftersom det gäller att hänga med, så där går motivationen av bara farten.

Personligt
★★★★
Verkar ha en obegränsad arbetskapacitet. Lojal. En stor taktiker, som lär hysa en hel rävfarm bakom örat. Det viskas också om en förkärlek för alsaceviner.

Totalt: 25 poäng

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Catrin Viksten, Ersta diakoni
03:02
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Nu maxar jag mitt ledarskapslärande"

Video:

Maxa effekten av ditt lärande – genom att kombinera studier med ditt vanliga jobb. ”Det gör Executive MBA-utbildningen jag går väldigt effektfull”, säger Catrin Viksten, chef på Ersta diakoni.

startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden