Hela betyget på Mats Sjöstrand

Ledarstil ★★
Temperamentsfull och engagerad. Har en förmåga att både vara tydlig och otydlig, vilket gör många medarbetare osäkra. Upplevs av vissa som hård och brysk. En drivande chef som får som han vill.

Delegering
★★★
Delegerar strukturerat, men har svårt att hålla sitt kontrollbehov i schack. Speciellt om det handlar om skatteärenden inom de områden han själv fortfarande betraktar som ”sina”.

Beslutsfattande ★★★★
Bildar sig snabbt och intuitivt en uppfattning, som han därefter följer. Lyssnar på dem han har förtroende för, men besluten fattar han själv, inte i samråd. Oftast går det snabbt.

Rekrytering ★★★★★
Ser enbart till kompetens. Mångåriga medarbetare påminner om att han var en av de första manliga chefer som insåg att även kvinnor kan vara kompetenta. Håller hela tiden ögonen öppna för att hitta unga chefsämnen.

Kommunikation
★★★
Tydlig – när det gäller något negativt. Drar sig inte för att skälla ut någon om han känner sig missnöjd eller besviken. Ändå vet folk ofta inte vad de ska göra. Mer lyckad externt, där han har förvandlat bilden av Skatteverket från en hårdhudad byråkratorganisation till medborgarnas egen servicemyndighet.

Konflikthantering
★★
Eftersom det inte sällan är han själv som råkar i affekt är förmågan att hantera konflikter svårbedömd. Å andra sidan kanske många konflikter aldrig uppstår för att man inte vill dra på sig chefens ilska, och det är ju också ett sätt att hantera dem.

Motivation
★★
Snål med beröm. Är bättre på att framhålla kollektivets insatser än individuella. De som arbetar nära honom smittas av hans kapacitet och kompetens, eftersom det gäller att hänga med, så där går motivationen av bara farten.

Personligt
★★★★
Verkar ha en obegränsad arbetskapacitet. Lojal. En stor taktiker, som lär hysa en hel rävfarm bakom örat. Det viskas också om en förkärlek för alsaceviner.

Totalt: 25 poäng

Relaterade artiklar

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Viktoria Lindhé på &frankly berättar om frågorna som ger varningar om farlig stress. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 frågor som kan vända jobbstressen

En av tre har ingen ork kvar för att göra något alls efter jobbet. Något som chefen ofta inte vet om. En ”välmåendepuls” med några snabba frågor gör det enklare att få koll – och agera i tid.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur.