Hela betyget på Filippa Knutsson

Ledarstil ★ ★ ★ ★
En inspirerande visionär. Känslostyrd, känslosam och känslig. Samtidigt dynamisk, stark och målmedveten. En hård-mjuk ledare som får som hon vill utan att peka med hela handen.

Delegering
★ ★ ★ ★
Ger stor frihet under ansvar med tydliga uppföljningar. Litar på sina medarbetare samtidigt som hon kan vara involverad i detaljer och säga vad hon tycker.

Beslutsfattande ★ ★
Driver igenom sin vilja kompromisslöst om hon känner att hon har rätt. Snabb till beslut, men lika snabb att riva upp dem. Beslutar med intuition och genom att lyssna runt, ibland med för många. Påverkas lätt av starka personer.

Rekrytering
★ ★ ★ ★
Anställer unga personer med rätt grundvärderingar som kan skolas in i företaget. Att förstå ”Filippa K-andan” är ett måste. Många gör intern karriär och stannar länge.

Komunikation
★ ★ ★
Verbal. Tydlig och ärlig med vad hon tycker och känner men inte alltid bra på att förmedla hur hon vill att medarbetarna ska omsätta det i praktiken. Kan därför upplevas otydlig, trots rakhet och öppenhet.

Konflikthantering ★ ★
Ibland rättfram, ibland konflikträdd beroende på person och konflikt. Skickar gärna någon annan om det är obehagligt och inte rör en person på hennes nivå eller absoluta närhet. Inte så bra på att ta kritik själv. Känslig och temperamentsfull. Kan vara långsint.

Motivation ★ ★ ★ ★
Inspirerar och entusiasmerar. Ger stort förtroende och låter medarbetarna växa. Kräver det lilla extra – i alla led. Spontan snarare än konstruktiv med feedback. Har hon kritik kommer den ofta väl sent i en arbetsprocess.

Personligt ★ ★ ★ ★
En känslomänniska utan like med stort engagemang. Prestigelös, ödmjuk och generös. Har ett inre lugn och leverne med betoning på självutveckling och balans. Samtidigt otålig och impulsiv. Mycket höga krav på sig själv och andra.

Totalt: 27 poäng

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden