Hela betyget på Filippa Knutsson

Ledarstil ★ ★ ★ ★
En inspirerande visionär. Känslostyrd, känslosam och känslig. Samtidigt dynamisk, stark och målmedveten. En hård-mjuk ledare som får som hon vill utan att peka med hela handen.

Delegering
★ ★ ★ ★
Ger stor frihet under ansvar med tydliga uppföljningar. Litar på sina medarbetare samtidigt som hon kan vara involverad i detaljer och säga vad hon tycker.

Beslutsfattande ★ ★
Driver igenom sin vilja kompromisslöst om hon känner att hon har rätt. Snabb till beslut, men lika snabb att riva upp dem. Beslutar med intuition och genom att lyssna runt, ibland med för många. Påverkas lätt av starka personer.

Rekrytering
★ ★ ★ ★
Anställer unga personer med rätt grundvärderingar som kan skolas in i företaget. Att förstå ”Filippa K-andan” är ett måste. Många gör intern karriär och stannar länge.

Komunikation
★ ★ ★
Verbal. Tydlig och ärlig med vad hon tycker och känner men inte alltid bra på att förmedla hur hon vill att medarbetarna ska omsätta det i praktiken. Kan därför upplevas otydlig, trots rakhet och öppenhet.

Konflikthantering ★ ★
Ibland rättfram, ibland konflikträdd beroende på person och konflikt. Skickar gärna någon annan om det är obehagligt och inte rör en person på hennes nivå eller absoluta närhet. Inte så bra på att ta kritik själv. Känslig och temperamentsfull. Kan vara långsint.

Motivation ★ ★ ★ ★
Inspirerar och entusiasmerar. Ger stort förtroende och låter medarbetarna växa. Kräver det lilla extra – i alla led. Spontan snarare än konstruktiv med feedback. Har hon kritik kommer den ofta väl sent i en arbetsprocess.

Personligt ★ ★ ★ ★
En känslomänniska utan like med stort engagemang. Prestigelös, ödmjuk och generös. Har ett inre lugn och leverne med betoning på självutveckling och balans. Samtidigt otålig och impulsiv. Mycket höga krav på sig själv och andra.

Totalt: 27 poäng

Relaterade artiklar

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.