omslag-2

Hårt chefskap reaktion efter lösa tyglar

”Du är Kung”, ”Chefen har alltid rätt”, ”Ta befälet”. Något hände med omslagsrubrikerna på Chef i mitten av 2000-talet. Det var som om chefen plötsligt behövde sättas på en tron och pumpas full med adrenalin, självförtroende och metoder för att våga ryta ifrån mot de urjobbiga medarbetarna.

Marsnumret 2004 pryddes av en vuxen man med en napp i munnen. ”Vägra leda ett vuxendagis” var rubriken.

Kjell Lindström. Kjell Lindström.

”Det som förklarar rubrikerna tror jag är lättnaden över att efter de väldigt mjuka och flummiga 80-tals-idéerna äntligen vara tillbaka i managementstrukturer med kontroll och standardisering där chefsrollen fått en ny status.”

Det säger Kjell Lindström, ledarskapscoach och författare. Han startade själv sitt konsultbolag Noden som jobbar med verksamhetsutveckling och utbildning samma år som Chef grundades, 1995.

Pendeln slår fram och tillbaka mellan ledarskap och chefskap, konstaterar han.

vuxendagis Chef nummer 3, 2004.

”Det pendlar mellan hårt och mjukt, mellan struktur och tillit i 25-årscykler.”

Den hårda taylorismen runt sekelskiftet 1900 följdes av den mjuka human relations-teorin och så har det fortsatt.

Och i mitten av 1980-talet då tjänsteproduktion, kunskapsarbetet och kunden i fokus tog över på allvar blev det väldigt mjukt och gosigt. Det här krockade med de gamla strukturerna med linje- och stabsorganisationer. Jan Carlzon skrev Riv pyramiderna. Commitment och företagskulturen hamnade i centrum och det var mindre struktur.

”Chefen försvann nästan, det blev fult att vara chef. I de här organisationerna fanns bara ledare.”

Men flummigheten fungerade inte för effektivitetssökande ekonomer och så slog det tillbaka igen.

Chef nummer 10, 2005. Chef nummer 10, 2005.

”Det blev ett totalt omslag mot value management och balanced scorecard. I början av 2000-talet var man tillbaka i processer kopplat till it. Då var också chefen tillbaka, inget snack. Man behövde ha koll på medarbetarna och att de gjorde det som man hade bestämt. Det var minsann inget dagis, vi har strukturer och beslut har vi tagit.”

Ja, och sedan vände det förstås igen.

”Nu är vi på väg mot att luta oss mot värdegrunder och NLP (neurolingvistisk programmering). Vi har strukturerat organisationen så otroligt mycket att vi känner att det löser inga probem att skapa ytterligare ett system. Nu vill vi tillbaka till de mjukare värdena”, säger Kjell Lindström.

Årets Chef 2004 minns tillbaka:

Årets chef 2004 - klipp

”Jag mixar än i dag hårt och mjukt”

I motiveringen stod bland annat att hon ”kombinerar en stark känsla för den egna orten med förmågan att ställa krav på resultat i en globaliserad och hårt konkurrensutsatt bransch”. Och att hon stod för ett ledarskap präglat av lyhördhet och beslutskraft.

Gerd Levin-Nygren Gerd Levin-Nygren

”Jag har stått både för struktur och att lita på mina medarbetare och låta människor få chansen. Ordning och reda skapar trygghet. Det är nog en mix mellan ett hårt och ett mjukt ledarskap.”

Varför tror du att chefen behövde boostas så där runt 2004 i Chef?

”Det kan ha haft med globaliseringen att göra, tänker jag. Man såg att klimatet blev tuffare när man skulle konkurrera mot hela världen. Man skulle ju aldrig skriva så i dag, tiderna förändras väldigt fort.”

För Notes Torsby-fabrik gick det väldigt bra från det att Gerd Levin-Nygren blev vd år 2000 och fram till industrikrisen 2008–09. Då ville styrelsen flytta produktionen utomlands, men Gerd Levin-Nygren protesterade bestämt, kunderna hade uttryckt att de ville ha kvar produktionen i Sverige. Det slutade med att hon fick gå, men fabriken blev trots allt kvar och verksamheten är lika stor i dag som den var när den var flytthotad.

Var det ett modigt ledarskap?

”Jag stod på mig och värnade mer om verksamheten än om mitt eget jobb. För bygden och bolaget var det det bästa som kunde ske.”

Själv fick hon omgående nya erbjudanden och gick efter några månaders paus till industribolaget Hanza som är noterat på OMX First North. Där är hon inne på sitt sjätte år som chef för elektronikdivisionen.

Bara på Chef Premium

macbook-arkivet1

Som prenumerant har du tillgång till hela Chefs tidningsarkiv. Fler än 10 000 artiklar om ledarskap, i digitalt format.

Bläddra i arkivet

LÄS OCKSÅ: Släpp kontrollen – få bättre idéer

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

chefarg
Arbetsmiljö

Hon får 3,2 miljoner – för att stoppa ilskna chefer

Ilsken chef – något man skrattar bort med en klackspark eller faktiskt farligt för hälsan? Studier pekar på det senare. Och snart kanske vi vet hur chefen ska förhindra sina känsloutbrott.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

cissikro%cc%88nne
Beslutsfattande

Cissi Elwin: Så hanterade vi vår tuffa höst

Ingen energi på kontoret och medarbetare som började krokna under arbetsbördan. Det har varit en jobbig höst på Chef. Cissi Elwin skriver om krishanteringen i sin krönika och ger sju tips för att komma tillrätta med en ohållbar situation.
robot-8
Beslutsfattande

Här är svenska roboten som arbetstränar medarbetare

Nu är den lanserad – den svenska roboten Furhat som tagit sex år att utveckla. Den kan arbetsträna nya medarbetare i kniviga sociala situationer och göra mer fördomsfria arbetsintervjuer.
passivchef
Arbetsmiljö

Därför är passiva chefer skadliga

Ny forskning lyfter fram ”låt gå”-chefen som den mest skadliga. Här är skälen till varför du vill undvika ledarstilen.

ledmedkanslor
Beslutsfattande

Förre SVT-chefen: ”Använd känslor – i din ledarstil”

Skapa struktur och frihet i de kreativa processerna, skriver förre SVT-chefen Martin Österdahl. Efter två omgångar med Eurovision delar han sina tankar om att leda kreativa projekt.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

egeskape
Beslutsfattande

Egenskapen som skapar framgång

En egenskap är extra viktig i en snabbrörlig värld, menar en ny studie. För att lyckas som ledare krävs det att du är ödmjuk inför att hela tiden lära dig nya saker.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden