omslag-2

Hårt chefskap reaktion efter lösa tyglar

”Du är Kung”, ”Chefen har alltid rätt”, ”Ta befälet”. Något hände med omslagsrubrikerna på Chef i mitten av 2000-talet. Det var som om chefen plötsligt behövde sättas på en tron och pumpas full med adrenalin, självförtroende och metoder för att våga ryta ifrån mot de urjobbiga medarbetarna.

Marsnumret 2004 pryddes av en vuxen man med en napp i munnen. ”Vägra leda ett vuxendagis” var rubriken.

Kjell Lindström. Kjell Lindström.

”Det som förklarar rubrikerna tror jag är lättnaden över att efter de väldigt mjuka och flummiga 80-tals-idéerna äntligen vara tillbaka i managementstrukturer med kontroll och standardisering där chefsrollen fått en ny status.”

Det säger Kjell Lindström, ledarskapscoach och författare. Han startade själv sitt konsultbolag Noden som jobbar med verksamhetsutveckling och utbildning samma år som Chef grundades, 1995.

Pendeln slår fram och tillbaka mellan ledarskap och chefskap, konstaterar han.

vuxendagis Chef nummer 3, 2004.

”Det pendlar mellan hårt och mjukt, mellan struktur och tillit i 25-årscykler.”

Den hårda taylorismen runt sekelskiftet 1900 följdes av den mjuka human relations-teorin och så har det fortsatt.

Och i mitten av 1980-talet då tjänsteproduktion, kunskapsarbetet och kunden i fokus tog över på allvar blev det väldigt mjukt och gosigt. Det här krockade med de gamla strukturerna med linje- och stabsorganisationer. Jan Carlzon skrev Riv pyramiderna. Commitment och företagskulturen hamnade i centrum och det var mindre struktur.

”Chefen försvann nästan, det blev fult att vara chef. I de här organisationerna fanns bara ledare.”

Men flummigheten fungerade inte för effektivitetssökande ekonomer och så slog det tillbaka igen.

Chef nummer 10, 2005. Chef nummer 10, 2005.

”Det blev ett totalt omslag mot value management och balanced scorecard. I början av 2000-talet var man tillbaka i processer kopplat till it. Då var också chefen tillbaka, inget snack. Man behövde ha koll på medarbetarna och att de gjorde det som man hade bestämt. Det var minsann inget dagis, vi har strukturer och beslut har vi tagit.”

Ja, och sedan vände det förstås igen.

”Nu är vi på väg mot att luta oss mot värdegrunder och NLP (neurolingvistisk programmering). Vi har strukturerat organisationen så otroligt mycket att vi känner att det löser inga probem att skapa ytterligare ett system. Nu vill vi tillbaka till de mjukare värdena”, säger Kjell Lindström.

Årets Chef 2004 minns tillbaka:

Årets chef 2004 - klipp

”Jag mixar än i dag hårt och mjukt”

I motiveringen stod bland annat att hon ”kombinerar en stark känsla för den egna orten med förmågan att ställa krav på resultat i en globaliserad och hårt konkurrensutsatt bransch”. Och att hon stod för ett ledarskap präglat av lyhördhet och beslutskraft.

Gerd Levin-Nygren Gerd Levin-Nygren

”Jag har stått både för struktur och att lita på mina medarbetare och låta människor få chansen. Ordning och reda skapar trygghet. Det är nog en mix mellan ett hårt och ett mjukt ledarskap.”

Varför tror du att chefen behövde boostas så där runt 2004 i Chef?

”Det kan ha haft med globaliseringen att göra, tänker jag. Man såg att klimatet blev tuffare när man skulle konkurrera mot hela världen. Man skulle ju aldrig skriva så i dag, tiderna förändras väldigt fort.”

För Notes Torsby-fabrik gick det väldigt bra från det att Gerd Levin-Nygren blev vd år 2000 och fram till industrikrisen 2008–09. Då ville styrelsen flytta produktionen utomlands, men Gerd Levin-Nygren protesterade bestämt, kunderna hade uttryckt att de ville ha kvar produktionen i Sverige. Det slutade med att hon fick gå, men fabriken blev trots allt kvar och verksamheten är lika stor i dag som den var när den var flytthotad.

Var det ett modigt ledarskap?

”Jag stod på mig och värnade mer om verksamheten än om mitt eget jobb. För bygden och bolaget var det det bästa som kunde ske.”

Själv fick hon omgående nya erbjudanden och gick efter några månaders paus till industribolaget Hanza som är noterat på OMX First North. Där är hon inne på sitt sjätte år som chef för elektronikdivisionen.

Bara på Chef Premium

macbook-arkivet1

Som prenumerant har du tillgång till hela Chefs tidningsarkiv. Fler än 10 000 artiklar om ledarskap, i digitalt format.

Bläddra i arkivet

LÄS OCKSÅ: Släpp kontrollen – få bättre idéer

nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

jobbintervju
Beslutsfattande

Forskning: Därför säger bra chefer upp sig från jobbet

Krånglig administration och opeppade medarbetare – det kan vara två skäl att säga upp sig som chef, visar forskning från Lunds Universitet. 
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
spakad
Arbetsrätt

Handelsforskare: Större risk att dagens VD:ar får sparken

En VD sitter kortare tid på sin post idag än på 70-talet. Men vad beror det egentligen på? Chef har pratat med forskare som menar att det finns flera svar på frågan.
tuffpress
Beslutsfattande

Forskare: Här är chefens vanligaste misstag i krissituationer

Svenska chefer är kompetenta, men får inte tid till att förbereda sig för kriser. Och när krisen väl kommer är pressen ofta orimligt hög med liten möjlighet till vila, visar en avhandling från Försvarshögskolan och Karlstad Universitet.
elitsoldaten
Beslutsfattande

Elitsoldaten: Så leder du i krislägen

Ant Middleton, känd från sin medverkan i Skavlan, berättar om sina erfarenheter från krissituationer.

sweett
Arbetsmiljö

Många svenskar stör sig på konflikträdsla

En chef som är passiv och som medvetet undviker konflikter. Det är den chefsegenskap som flest svenskar stör sig på, visar en stor undersökning.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

schema
Beslutsfattande

8 punkter: Så fixar du semesterschemat – utan onödiga bråk

Konflikter dyker lätt upp när semestern ska planeras.

nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden