svtlisa
Lisa Ågevik är en av SVT:s hr-partner som håller utbildning i medarbetarskap.

Här ger alla varandra feedback

SVT har dragit igång en rad olika feedbackprojekt genom åren men har ändå haft svårt att få det att bli en självklar del av det vardagliga arbetet. Det försvåras bland annat av att många av medarbetarna jobbar ute i programprojekt och leds av andra än deras egentliga chef.

”Det skapar en mycket speciell utmaning. Den chef som normalt ska ge feedback och som sätter lön är inte den som arbetsleder medarbetarna i vardagen.”

SVT:s utmaning har därför varit att få till en mer kontinuerlig feedback. Lisa Ågevik konstaterar att det inte räcker med en gång om året under utvecklingssamtalet.

Läs också: Frånvaromejl? Se upp för de här dödssynderna!

”Det måste vara ett levande inslag varje dag, där mycket uppmuntran och en positiv anda också kan inrymma den konstruktiva kritiken utan att det blir så laddat som det blir när det kommer en gång per år.”

Sedan drygt ett år tillbaka arrangerar hr-avdelningen därför seminarier i medarbetarskap, där feedback ingår som en viktig del. Detta har också blivit ett naturligt sätt att få ut feedbackprocessen längre ut i företaget och göra alla delaktiga.

”Vi har fokuserat mycket på ledarskap och nu är det dags att fokusera på medarbetarskapet. Alla i organisationen behöver ta ansvar för sin situation, sitt arbete och kvaliteten på arbetet. Alla behöver vara engagerade. Och många upplever det som utvecklande att reflektera över sig själv och sitt förhållningssätt till andra.”

Ledarskapet är naturligtvis kopplat till medarbetarskapet och det bygger på att chefen delar med sig av sin makt.

Läs också: ”Coach är en otydlig titel”

”De bör se medarbetarna som en part-ner i stället för en underställd. I det allt snabbare tempot behöver alla hjälpas åt. Därför fungerar inte längre det gamla sättet med att en chef talar om hur vi ska göra”.

SVT stödjer sig bland annat på Susan Wheelans forskning på högpresterande team. Hon har identifierat kommunikation och feedback som en nyckelfaktor för produktivitet och effektivitet i team. Vart femte uttalande i högpresterande team är av stödjande karaktär, där man ger varandra utvecklande feedback.

”Vi måste också våga prata om vad man kan göra bättre, för om man inte får veta det, är det svårt att se vad man kan göra. Det gäller att skapa ett ramverk kring feedback och öka förståelsen för hur viktigt det är att prata om detta.”

Lisa Ågevik försöker få arbetsgrupperna att inse att beteenden och arbetsinsatser ständigt utvärderas oavsett om vi säger något om det eller inte.

Läs också: Unga vill ha snabb och spontan feedback

”Det är ett mänskligt beteende, därför är det så viktigt att skapa en miljö där feedback är uppskattat och önskat. Vi behöver kunna ge men också ta emot feedback på ett bra sätt. Och det gäller att vara specifik och inte kritisera person utan hålla sig till sak. Feedback ska bara ges av välvilja, utifrån att man vill bidra till någons utveckling.”

Det har ännu inte gjorts någon uppföljning i de olika grupperna, men cheferna har individuellt rapporterat om att det har hänt saker, att människor har börjat ta ansvar för sig själva och ge feedback till andra.

”Feedback är en färskvara. Det sker inte underverk, men trägen vinner. Man uttrycker inte alltid det man tänker när en kollega gör bra ifrån sig, men man borde faktiskt säga det högt. Vi skulle alla kunna bli ännu bättre på det”, säger Lisa Ågevik.

Läs också: 8 trender att hålla koll på under 2017

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

motiveratt
Motivation

5 nycklar för att motivera medarbetare

Vi byter jobb som aldrig förr. Som chef finns det saker du kan göra för att motivera personalen att stanna. Nu visar en ny undersökning vad som är allra viktigast.
Mia Malmenäs, Mapi
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Så vinner arbetsgivaren på ditt kompetenslyft

Du lyfter din karriär med en ledarskapsutbildning i världsklass. Din arbetsgivare får tillgång till viktig ny kompetens. Mia Malmenäs ser en tydlig win-win med sin Executive MBA-utbildning på Stockholms universitet.
jobs-2
Motivation

Frågan Steve Jobs ställde sig varje dag

En fråga kan göra att du stannar upp varje morgon – och får ut mer av dagen. Här är tekniken som Steve Jobs använde sig av.
elina
00:41 min
Motivation

”Jag följde min passion”

Video + Text

Hennes startup, preventivmedelsappen Natural Cycles, värderas till över miljarden och har precis fått nytt riskkapital. Men resan, som började på partikelfysiklaboratoriet Cern, har varit kantad av motgångar. ”Förra hösten pratade vi om när, inte om, vi skulle ge upp”, säger Elina Berglund.

distans-2
Beslutsfattande

5 egenskaper bra chefer på distans har

Allt fler vill eller måste jobba på distans. Därför ställer det nya krav på chefer att leda sina medarbetare – trots att man sitter långt ifrån varandra. Här är 5 knep för att lyckas.
original-2
Motivation

Expert: Så fixar du WOW!-faktor på julfesten

Julen står runt hörnet – och kanske en fest för medarbetarna. Men vad ska du tänka på för att fixa tillställningen alla pratar om i flera år? Här är 7 tips för att skapa en oförglömlig kväll – även med en snäv budget.

butterfly
Annonssamarbete Chef + Experis

Nya egenskaper skiljer ut Sveriges bästa chefer

Juryarbetet med att sålla fram landets bästa chefer till Chefgalan ger en unik möjlighet att trendspana på svenskt ledarskap. Tydligt är att det tuffa förändringstempot ställer nya krav. ”Finalisterna har tagit till sig nya egenskaper och applicerar dem i sitt ledarskap. Det skiljer ut dem från andra”, säger Helen Remnås på Experis, som varit med i hela processen.
hulla
Motivation

3 anställda du måste lyfta fram som chef

Han rankas som en av världens bästa företagsledare. Nu avslöjar David Novak, utsedd till ”Årets vd” i USA, vilka tre typer av medarbetare du som chef måste lyfta fram extra mycket.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden