glad_chef
Illustration: Sanna Mander.

Här är Sveriges bästa arbetsplatser

Great place to work har korat Sveriges bästa arbetsplatser och ser tre tydliga trender i hur man blir attraktiv som arbetsgivare.

Great Place to work institute delade i torsdags ut priser till Sveriges bästa arbetsplatser 2015. I kategorin stora företag vann byggmaterialföretaget Hilti följt av teleoperatören 3.

Efter analysen av de 148 bolag som via medarbetarundersökningar deltar i Sveriges bästa arbetsplats ser Great Place to work tre tydliga trender kring arbetsgivarvarumärken och vilken typ av ledarskap som behövs :

1) Så kallad employee advocacy, där man uppmuntrar medarbetare att bidra till företagets kommunikation genom att marknadsföra sin arbetsplats i sociala medier ökar. Anställda, och främst personer vi har en relation till, är en informationskälla vi litar på.

2) Arbetet med arbetsgivarvarumärken blir alltmer riktat mot de för företagen mest attraktiva målgrupperna. Man vill nå rätt sökande och gör det bland annat genom att gå ut med budskap som ger råd och utmanar de sökandes tänkande. Viktigt att bygga ett nätverk av förespråkare för varumärket, både internt och externt.

3) Produktivitet och prestationer byggs mer och mer genom samarbete mellan medarbetare. Det blir lika viktigt att kunna arbeta med och genom andra medarbetare som att själv leverera goda resultat. Då behövs chefer som kan coacha och vara förebilder inom samarbete samt att de egenskaperna premieras i kompetensmodeller. Och att belöningsmodeller betonar gemensamma mål.

Sveriges bästa arbetsplatser 2015 (stora organisationer)

1) Hilti

2) 3

3) Adecco HR

4) McDonald’s

5) Axis Communications
Urvalet skedde bland totalt 148 företag som anmält sig till utvärderingen. Om du vill se listan på alla topplacerade företag så finns den här.

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.