glad_chef
Illustration: Sanna Mander.

Här är Sveriges bästa arbetsplatser

Great place to work har korat Sveriges bästa arbetsplatser och ser tre tydliga trender i hur man blir attraktiv som arbetsgivare.

Great Place to work institute delade i torsdags ut priser till Sveriges bästa arbetsplatser 2015. I kategorin stora företag vann byggmaterialföretaget Hilti följt av teleoperatören 3.

Efter analysen av de 148 bolag som via medarbetarundersökningar deltar i Sveriges bästa arbetsplats ser Great Place to work tre tydliga trender kring arbetsgivarvarumärken och vilken typ av ledarskap som behövs :

1) Så kallad employee advocacy, där man uppmuntrar medarbetare att bidra till företagets kommunikation genom att marknadsföra sin arbetsplats i sociala medier ökar. Anställda, och främst personer vi har en relation till, är en informationskälla vi litar på.

2) Arbetet med arbetsgivarvarumärken blir alltmer riktat mot de för företagen mest attraktiva målgrupperna. Man vill nå rätt sökande och gör det bland annat genom att gå ut med budskap som ger råd och utmanar de sökandes tänkande. Viktigt att bygga ett nätverk av förespråkare för varumärket, både internt och externt.

3) Produktivitet och prestationer byggs mer och mer genom samarbete mellan medarbetare. Det blir lika viktigt att kunna arbeta med och genom andra medarbetare som att själv leverera goda resultat. Då behövs chefer som kan coacha och vara förebilder inom samarbete samt att de egenskaperna premieras i kompetensmodeller. Och att belöningsmodeller betonar gemensamma mål.

Sveriges bästa arbetsplatser 2015 (stora organisationer)

1) Hilti

2) 3

3) Adecco HR

4) McDonald’s

5) Axis Communications
Urvalet skedde bland totalt 148 företag som anmält sig till utvärderingen. Om du vill se listan på alla topplacerade företag så finns den här.

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden