karriarr

Här är 4 tecken på att din karriär stagnerat

Tvärstopp i karriären? Här är några tecken på att du hamnat i en återvändsgränd – och tips på hur du tar dig ur den.

1) Ditt gnällande tröttar ut folk

Krävande scheman och ständiga deadlines kan vara sporrande, och är typiska för ledarskapsjobb. Men om dina vänner och din familj verkar trötta på ditt gnällande, är det ett tecken på att du slutat utvecklas i din roll. Undersök möjligheterna att gå vidare inom företaget, eller pröva lyckan någon annanstans.

2) En dator tar över ditt jobb

Börjar jobbet kännas rutinmässigt och repetitivt? Då är det dags att agera. Att datorer och så kallad artificiell intelligens tar över hävdvunna arbetsuppgifter även på chefsnivå är ingen fantasi längre, utan en realitet.

Försäkra dig om att din roll blir betraktad som väsentlig, och innefattar sådant som svårligen låter sig ersättas av en maskin.

 

3) En sammanslagning gör dig överflödig

Ett företagsuppköp eller en sammanslagning kan innebära att ditt jobb är i fara, särskilt efter perioder av dåliga vinster och missade mål. Även uppskattade medarbetare är ersättningsbara, av liknande personer på det andra företaget. Ta reda på vilka kompetenser som behövs i den nya organisationen, och anpassa ditt agerande efter det.

4) Du kämpar mot förändringar

Att du ständigt befinner dig i opposition mot förändring kan vara ett varningstecken. Ta en ordentlig titt på vad ditt motstånd egentligen grundar sig i, mot bakgrund av den tekniska och affärsmässiga utvecklingen i just din sektor. Har du inte tagit till dig något av det nya under de senaste 18 månaderna, kan det vara dags att göra det – eller återuppfinna dig själv i en annan roll.

Källa: (cio.com)

Läs också: 5 misstag du ska undvika på jobbintervjun

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

janneeez
Beslutsfattande

Därför gör Jannes ledarskap VM-succé

Sveriges första VM-slutspel på 12 år.

Anna Palmgren, Arbetsförmedlingen
Annonssamarbete Chef + Arbetsförmedlingen

Tips till chefen: Så här höjer du den digitala kompetensen

Börja med dig själv och våga vara personlig. Det är några av uppmaningarna Anna Palmgren ger till Sveriges chefer. Sektionschefen för digitalt engagemang på Arbetsförmedlingen tipsar om strategier för att höja den digitala kompetensen på arbetsplatsen.
iljan
Karriär

Ilija Batljan: ”En fantastisk chans – att få sparken”

Han har upplevt kriget på nära håll, och gjort händelserik karriär som forskare, politiker och chef. I dag är Ilija Batljan vd för snabbväxande Samhällsbyggnads­bolaget.
byta-jobb1
Karriär

Säga upp sig – 5 vanligaste orsakerna i Sverige

Går du i tankar om att byta jobb? Då är du troligen missnöjd med något på din nuvarande arbetsplats. Här är de vanligaste orsakerna, enligt en ny undersökning.
trottter
Hälsa

Så få chefer hinner läsa ditt CV innan intervjun

Att chefer ofta har pressade scheman är inget nytt. Men nu visar en ny undersökning att många chefer inte hinner läsa jobbkandidaternas CV inför intervjun.
handdel
Karriär

Handelsrektorn: "En myt att unga inte vill bli chefer”

Visst vill många unga bli chefer. Men mycket handlar om hur man formulerar uppdraget. Kanske är det dags att omdefiniera chefsrollen?
hinder
Annonssamarbete Chef + Canon

Bli kvitt digitala bromsklossar

Stupa inte på kan-själv-mentalitet och chefens eget ego. Experterna hjälper dig att få flow och lyckas med nästa digitaliseringsprojekt.
1parlan
Karriär

Framtida Ledare: Alexander Pärleros

Alexander Pärleros är framgångsmaskinen som influerar hundratusentals. 
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden