Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

Ensam i Shanghai.
Men ändå inte.
8 000 kilometer hemifrån och på andra sidan jordklotet kände sig Filip Apelstav tämligen isolerad i sin tillvaro som fotbollsproffs i Kina. Fast så fort han lämnade hotellrummet blev han omringad av hängivna fans. Ute på stan såg han sig avbildad på jättelika idolaffischer.

”Jag tyckte det var jättejobbigt att gå ut. På matcherna var 90 000 åskådare det normala. När vi vann omgavs vi av jublande folkmassor. När vi förlorade kastade de sten”, säger Filip Apelstav som i det röriga och korrumperade Kina insåg att världen är ett stort och tufft ställe. Att några mellanhänder försökte blåsa honom på halva lönen var bland det första som hände.

”Man blev testad hela tiden. Det var ett sätt att växa upp – jag blev hårdhudad. Kina för 20 år sedan var ett äventyr utan dess like”, säger Filip Apelstav som i dag är bankchef inom Länsförsäkringar Östgöta och med ”förändringsledning” som sitt signum. Han ansvarar för cirka 100 medarbetare och är med i bolagets ledningsgrupp.

toppdesk-2

Läs också: Därför blir fotbollsspelare även bra chefer

Barndomen utspelade sig i Västra Frölunda.

Pappan, som försvann tidigt ur bilden, kommer från Senegal.

”Vi pratar tidigt 70-tal, och det var väldigt få av kamraterna hemma på min gård som såg ut som jag. Och jag blev ju påmind om mitt annorlunda utseende. ‘Jaha, varifrån kommer du då?’, kunde det heta från någon mer eller mindre välmenande dam. Det gjorde mig kanske inte så mycket, samtidigt som jag insåg att här gäller det att knyta näven, jobba lite hårdare, prestera lite bättre än alla andra för att lyckas”, säger Filip Apelstav.

Med tiden fick han fyra halvsyskon. Filip Apelstav beskriver en barndom där han i mångt och mycket fick reda sig själv. Cykla till fotbollsträningarna i ur och skur, och inte alltid ha någon anhörig med sig till matcherna.

”I familjen var jag ensam om mitt fotbollsintresse. Om ingen annan står vid sidan och hejar på, så är det upp till mig. Jag är målfokuserad, och känner nog inte efter så mycket heller, utan kämpar på. Det är det som har format mig.”

Filip Apelstav har gjort en snabb karriär i bankvärlden, först inom Nordea där han bland annat varit kontorschef i Norrköping. Ett kontor som under hans ledning klättrade från en bottenplacering vad gäller resultat och kundnöjdhet till en förstaplats i koncernens rankningstävling Nordea Open. Alltihop gick på ett par år. Och resultatet väckte uppmärksamhet. Filip Apelstav nominerades till utmärkelsen Årets ledare inom Nordea-koncernen – och vann. Främsta anledningen var hans starka ledarskap.

”Jag har haft många coacher i mitt liv, både bra och dåliga. Från dem har jag plockat det bästa och samtidigt försökt undvika misstagen de gjort. Jag är en empatisk person som vill få människor att trivas, känna sig sedda och upptäcka glädjen i att jobba mot ett gemensamt mål.”

I skolan älskade Filip Apelstav historia, det gör han förresten fortfarande, men det var inget han såg framför sig som ett yrke. Snarare då ingenjör, efter att teknikintresset väckts i högstadiet. Men första jobbet var faktiskt som – fotbollsspelare.

”Ja, det gick ju väldigt bra med fotbollen och som 17-åring fick jag chansen att bli spelare på heltid i hemmalaget Västra Frölunda, och kom snart med i OS- och juniorlandslagen också. Men när jag började med fotbollen i nioårsåldern var jag inte särskilt bra. Ett tag var det nära att jag slutade. Sedan hände något, polletten trillade ner. Jag fick kamratskap och manliga förebilder, och en förståelse för vikten av struktur som var nyttig för mig. Fotboll kan vara väldigt fostrande.”

Hur ser du på framtiden?

”Jag vill fortsätta att jobba med förändringsledning och utveckling. Behålla drivet framåt och inte ha tråkigt på jobbet. Då blir det kanske inte några 8,5 timmars-dagar, för man måste vara beredd att gå den sista milen. Men det måste göras med hjärtat.”

3 karriärtips från Filip Apelstav 

  1. Välj arbetsgivare och chef med omsorg. ”Sök dig till dem som delar dina värderingar, dem som brinner och står för samma sak. Då mår man bäst i längden.”
  2. Nyfikenhet. ”Superviktigt – att läsa på och specialisera sig, men inte för hårt och för tidigt.”
  3. Mod. ”Våga ta ett karriärsteg även åt sidan. Det ger bredd och öppnar för nya möjligheter.”
Fotografi av Viktor Svensson son står i en trappa.

Läs också: Från reporter till vd och koncernchef

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En bild på två kontorsstolar på varsin sida av en almanacka.
Karriär

7 tips för den perfekta tiden mellan jobb

Du har fått ett nytt spännande jobb, grattis! Självklart är du ivrig att sätta igång. Men rusa inte på för fort. Nu har du ett gyllene tillfälle att ladda batterierna. Här är sju smarta tips från Harvard Business Review för att hitta den perfekta ”ställa om”-tiden.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Två soldater syns bakifrån.
Karriär

Tuff start för unga officerare

Hög arbetsbelastning, otydliga strukturer och ett glapp mellan förväntningar och utfall. Det är den bistra verklighet som möter unga officerare i Försvarsmakten, enligt en färsk studie.

Anders Sjöberg till vänster. Bild på två män som samtalar till höger.
Karriär

Viktigt med kunskap om sin personlighet

Har du kunskap om din personlighet och hur den präglar din ledarstil? I boken Personlighet i arbetet vill Anders Sjöberg, forskare i psykologi, tillsammans med kollegerna Sofia Sjöberg och Sara Henrysson Eidvall få oss att förstå hur personligheten påverkar oss på jobbet.

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.