myter

Fyra myter om gigekonomin

Det finns gigekonomin, och så finns det myter om densamma. Vad är egentligen sant och falskt? Här är några vanliga missuppfattningar.

Du har hört dem från skeptiker och entusiaster – myterna om gigekonomin. Ett begrepp som blivit vanligare de senaste åren, när företag som Uber, Tiptapp och Taskrunner allt oftare figurerar i media. Snart är vi alla gigare, brukar det heta, och Chef har också i ett längre reportage behandlat ämnet.

Men är det verkligen så att vi alla kommer lämna våra fasta trygga anställningar för en tillvaro som är bra mycket lösare i kanterna? Vad är egentligen sant och falskt om den nya ekonomin?

Harvard Business Review slår i en längre artikel hål på några av myterna – här har vi sammanfattat resonemanget:

Chefdagen 15 nov: Vi djupdyker i temat "Så bygger du framgångsrikt ledarskap i gig-ekonomin". Missa inte det!

Myt 1: ”Millennials ÄLSKAR gigekonomin.” Det är lätt att tänka att de som kanske är early adopters och gärna tar en Uber till Air-b’n’b-boendet också jobbar med liknande tjänster. Men det verkar faktiskt inte så. Enligt en studie från Economic Innovation Group har 60 procent av de amerikaner som föddes mellan 1981 och 1996 aldrig varit involverade i gigekonomin.

Och en undersökning från Manpower i 25 olika länder visar att lönen och anställningstryggheten är viktigast för millennials när de söker jobb – liksom för de flesta andra åldersgrupper, kan man tänka.

Myt 2: ”Vi ska alla bli gigare.” Här är det svårt att fastställa exakt hur mycket gigekonomin växer, på grund av olika mätmetoder, men det är inte tal om den lavinartade tillväxt som ofta framhålls. 2013 förutspåddes en andel gigare som gick upp till 40 procent år 2020, men nu har siffran justerats ner till 30 procent. Fortfarande mycket – men det gäller alltså inte alla.

giggare

Läs också: Är du redo för gig-ekonomin?

Myt 3: ”Det är bättre med gigare.” Nej, de flesta företag lägger fortfarande tonvikten på anställda medarbetare. Lojalitet, bevarad kunskap och viljan att hålla talanger borta från konkurrenten är några anledningar. Och det passar inte heller alla branscher att jobba enligt gigekonomins principer, menar Harvardprofessorn D. Quinn Mills.

Myt 4: ”Gigarbete är otillfredsställande.” Nej, tvärtom – när det som nu råder kompetensbrist på många jobbmarknader kan gigare på en kvalificerad nivå verkligen bygga sin egen karriär.

Valmöjligheterna blir helt enkelt större – vilket också kanske är vad som gör att myterna om gigekonomin växer. Kanske är det så, skriver HBR, att många helt enkelt inte är vana vid att läget är ett annat än när de själva trädde in på arbetsmarknaden.

balans-3

Läs också: 9 säkra tecken på att du saknar balans i livet

Sveriges viktigaste ledarskapsseminarium

Möt några av Sveriges främsta ledare på Chefdagen den 15 november! I år djupdyker vi i temat: Myten om chefens död – så bygger du framgångsrikt ledarskap i gig-ekonomin. På scen: ✓ Lena Apler ✓ Isabella Löwengrip ✓ Rikard Grönborg ✓ … och många fler!

Se hela programmet
nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

upptack
Karriär

Så upptäcker du Linkedin-bedrägeriet som sprider virus

På ytan ser det ut som ett jobberbjudande från ett bemanningsföretag. Men i själva innehåller chattmeddelanden ett dokument med en skadlig kod.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
sokajobb
Karriär

Åldern – ett problem för jobbsökande 40-åringar

Vad är avgörande för vem som får jobbet vid en rekrytering?
utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.
arligasvar
Karriär

5 ärliga svar som gör succé på intervjun

Vänd de kritiska frågorna till din fördel.

starups
Karriär

4 skäl till att din startup går i konkurs – trots en briljant idé

En stor andel av alla startups går i konkurs. Detta trots att det bakom företaget finns duktiga personer och i många fall, en bra produkt. Här är några skäl till att det ändå fungerar.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

overraskning
Karriär

Vd:ar berättar: 3 saker med jobbet – som överraskade

Nästan hälften av alla vd:ar uppger att yrkes­rollen inte var vad de trodde innan de tillträdde.
nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden