myter

Fyra myter om gigekonomin

Det finns gigekonomin, och så finns det myter om densamma. Vad är egentligen sant och falskt? Här är några vanliga missuppfattningar.

Du har hört dem från skeptiker och entusiaster – myterna om gigekonomin. Ett begrepp som blivit vanligare de senaste åren, när företag som Uber, Tiptapp och Taskrunner allt oftare figurerar i media. Snart är vi alla gigare, brukar det heta, och Chef har också i ett längre reportage behandlat ämnet.

Men är det verkligen så att vi alla kommer lämna våra fasta trygga anställningar för en tillvaro som är bra mycket lösare i kanterna? Vad är egentligen sant och falskt om den nya ekonomin?

Harvard Business Review slår i en längre artikel hål på några av myterna – här har vi sammanfattat resonemanget:

Chefdagen 15 nov: Vi djupdyker i temat "Så bygger du framgångsrikt ledarskap i gig-ekonomin". Missa inte det!

Myt 1: ”Millennials ÄLSKAR gigekonomin.” Det är lätt att tänka att de som kanske är early adopters och gärna tar en Uber till Air-b’n’b-boendet också jobbar med liknande tjänster. Men det verkar faktiskt inte så. Enligt en studie från Economic Innovation Group har 60 procent av de amerikaner som föddes mellan 1981 och 1996 aldrig varit involverade i gigekonomin.

Och en undersökning från Manpower i 25 olika länder visar att lönen och anställningstryggheten är viktigast för millennials när de söker jobb – liksom för de flesta andra åldersgrupper, kan man tänka.

Myt 2: ”Vi ska alla bli gigare.” Här är det svårt att fastställa exakt hur mycket gigekonomin växer, på grund av olika mätmetoder, men det är inte tal om den lavinartade tillväxt som ofta framhålls. 2013 förutspåddes en andel gigare som gick upp till 40 procent år 2020, men nu har siffran justerats ner till 30 procent. Fortfarande mycket – men det gäller alltså inte alla.

giggare

Läs också: Är du redo för gig-ekonomin?

Myt 3: ”Det är bättre med gigare.” Nej, de flesta företag lägger fortfarande tonvikten på anställda medarbetare. Lojalitet, bevarad kunskap och viljan att hålla talanger borta från konkurrenten är några anledningar. Och det passar inte heller alla branscher att jobba enligt gigekonomins principer, menar Harvardprofessorn D. Quinn Mills.

Myt 4: ”Gigarbete är otillfredsställande.” Nej, tvärtom – när det som nu råder kompetensbrist på många jobbmarknader kan gigare på en kvalificerad nivå verkligen bygga sin egen karriär.

Valmöjligheterna blir helt enkelt större – vilket också kanske är vad som gör att myterna om gigekonomin växer. Kanske är det så, skriver HBR, att många helt enkelt inte är vana vid att läget är ett annat än när de själva trädde in på arbetsmarknaden.

balans-3

Läs också: 9 säkra tecken på att du saknar balans i livet

Sveriges viktigaste ledarskapsseminarium

Möt några av Sveriges främsta ledare på Chefdagen den 15 november! I år djupdyker vi i temat: Myten om chefens död – så bygger du framgångsrikt ledarskap i gig-ekonomin. På scen: ✓ Lena Apler ✓ Isabella Löwengrip ✓ Rikard Grönborg ✓ … och många fler!

Se hela programmet
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

nyajobb-2
Karriär

5 skäl: Därför säger dina bästa kolleger upp sig

Fel personer belönas och ledarskapet är uselt. Det är två starka skäl till att vilja lämna en arbetsgivare, visar en ny undersökning.
chefen123
Karriär

Den ”ofrivilliga” chefen – som nu leder 1000 personer

Att bli chef fanns inte på kartan. För läkaren Carolina Samuelsson var forskning och patientkontakt det väsentliga. Nu leder hon en av Sveriges största universitetskliniker med över tusen anställda.
lena1
Karriär

Lena Ullström bytte karriär – efter hon fyllt 46 år

När många längtar bort från chefsrollen valde Lena Ullström att hoppa på en chefskarriär senare i livet.

byajobb
Karriär

3 frågor du måste besvara – innan du säger upp dig

Sugen på en ny utmaning? Då finns det 3 viktiga frågor du bör ställa dig själv innan du tar steget fullt ut och går vidare i chefskarriären.
tholin-henrik_sandstrom2
Annonssamarbete Chef + Simployer (Tholin & Larsson)

3 frågor som avslöjar hål i en kompetensstrategi

Kompetensbrist är en växande dold kostnad i svenska företag. Hög tid att skaffa kontroll över situationen. Att ställa tre frågor är en bra början
praktiska-tester
Digital HR

Förslaget: Hitta nya medarbetare – med praktiska tester

Du skulle aldrig rekrytera en jonglör eller kock utifrån ett CV. Det menar Henrik Enström, grundare till rekryteringsföretaget Software Skills, som nu vill se arbetstester i andra branscher också.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden