stress134

Forskning: Hjälp en kollega – sänker din stressnivå

Att mentorsprogram ger lysande resultat för nyanställda är ingen nyhet, men nu visar nya forskningsrön att det också får stressnivåerna att dyka – för dig som coachar!

Att nyanställda har stort utbyte av mentorsprogram på arbetsplatsen är belagt genom årtionden av vetenskapliga studier – med ökad trivsel och högre effektivitet i arbetet som resultat. Tidigare forskning har visat att den som tar del av coachning på arbetsplatsen bildar starkare relationer, känner sig mer motiverad, kommer längre i karriären och får ett hälsolyft.

Desto mindre uppmärksamhet har ägnats åt vilka effekterna kan vara för chefen eller den seniora kollega som står för coachningen. Nu visar en brittisk studie att den som har en mentorsroll både mår bättre och upplever sitt arbete som mer meningsfullt. Det skriver forskarna bakom studien, Michael Gill och Thomas Roulet, i Harvard Business Review.

Lär dig coachning! Missa inte Chefs webbkurs: Coachning i vardagen

Forskarduon tog avstamp i ett coachningsprogram som inleddes inom den brittiska polisen 2013. Polisyrket har klassats som ett av de allra mest stressfyllda – många poliser upplever nedstämdhet och lågt välbefinnande i sitt yrkesutövande. Även om polisen skiljer sig från de flesta andra branscher menar forskarna att de tabun som finns kring psykisk ohälsa går igen på många andra arbetsplatser.

kik

Läs också: 5 tips: Så får du kollegerna att lära sig – av varandra

Genom intervjuer med både juniora poliser och deras mentorer kartlades deltagarnas stressnivåer, vad de uppskattar mest med sina jobb, hur de handskas med stress och om mentorsutbytet på något sätt hjälpte dem med detta. Svaren jämfördes mot en kontrollgrupp som inte ingick i mentorsprogrammet.

Studien visade att både coachen och den coachade i sitt samspel getts en arena att lufta bekymmer av olika slag – funderingar som den i ledande position kanske dittills kanske känt sig ensam om. Genom att hitta gemensamma nämnare kände sig både chefen och den underställde mer bekväma med att diskutera eventuella problem och att dela med sig av strategier för att tackla dem. Michael Gill och Thomas Roulet såg att det i mentorsparen byggts upp ett förtroende som låter båda parter kommunicera öppet om känsliga ämnen.

karriara

Läs också: Därför kan en mentor på jobbet minska psykisk ohälsa

Mentorerna upplevde samtalen som terapeutiska, och uppgav därtill att det gav dem en meningsfull direktkoppling till det ”riktiga arbetet” – en känsla som kanske gått förlorad bland möten och administration i takt med att man själv stigit i graderna. Bland coacherna märktes också en känsla av stolthet och tillfredsställelse när deras adepter visade utveckling i sina yrkesroller. Det finns med andra ord allt att vinna på att sätta av regelbunden tid för coachning – även för dig som chef.

Vill du lära dig coachning?

Då är Chefs webbkurs för dig! I kursen får du lära dig mer om coachning och träna med hjälp av e-simuleringar och praktiska övningar? Med Chefs webbkurs Coachning i vardagen kommer du igång och får verktyg att lotsa dina medarbetare mot sina mål.

Läs mer om webbkursen här!

Relaterade artiklar

chefersohalsa1800
Hälsa

Forskning ska kartlägga chefers skenande ohälsa

Chefers sjukfrånvaro ökar kraftigt. Men varför, och vad kan göras för att vända utvecklingen? Ett nytt forskningsprojekt ska gå till botten med frågan genom att undersöka chefers arbetsmiljö inom Helsingborgs stad.
Att snabbt kunna hjälpa till i coronakrisen, bland annat med att paketera handsprit, ökade engagemanget hos medarbetare, menar Anna-Lena Strömsten på Scania.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

”Att hjälpa till finns i Scanias DNA”

En tvärnit i verksamheten startade en positiv kedjereaktion hos Scania. Att hjälpa till under pandemin har gett både ett innovationslyft och ny stolthet. ”Jag ser en nytändning hos medarbetarna”, säger Anna-Lena Strömsten, Head of People Development, hos lastbilstillverkaren.
Collage av hälsotrender
Hälsa

7 hälsotrender du inte får missa i vår

Trenden för 2021 rör sig allt mer från prestation till helhetstänk. Det är mindre lycra och mer teknik. Mer skog än tidtagning. Och allt mer tar plats på arbetstid.
Serena Williams
Hälsa

Planera tiden – som Serena Williams

Du kan inte klå tennisstjärnan – och investeraren – Serena Williams hastighet på hennes serv, men du kan ta upp kampen om tiden med samma app som hon.
Målarfärger
Hälsa

Tänk fritt – och väx som chef

Din villighet att lära nytt avgör kvaliteten på dina idéer. Och kreativa idéer har för dig som chef kanske aldrig varit viktigare än nu.
Person i hoodie med ryggen mot kameran
Hälsa

Deprimerade medarbetare gör manliga chefen osäker

Stigmatiseringen av psykisk ohälsa riskerar att underblåsas av manliga chefer, visar en ny studie. Men både manliga och kvinnliga chefer tycker det är stressande med medarbetare som lider av depression.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

Dator med hjärtan och brevo-rop flygande
Hälsa

Hälsoutmaningens sista vecka: ”Peppgrupperna veckans bästa möte”

När Hälsoutmaningen går in i sin sista vecka uppenbarar sig en oväntad effekt bortom de 10 000 stegen: att prata med kollegorna i peppgrupperna har blivit en av veckans bästa stunder.