stress134

Forskning: Hjälp en kollega – sänker din stressnivå

Att mentorsprogram ger lysande resultat för nyanställda är ingen nyhet, men nu visar nya forskningsrön att det också får stressnivåerna att dyka – för dig som coachar!

Att nyanställda har stort utbyte av mentorsprogram på arbetsplatsen är belagt genom årtionden av vetenskapliga studier – med ökad trivsel och högre effektivitet i arbetet som resultat. Tidigare forskning har visat att den som tar del av coachning på arbetsplatsen bildar starkare relationer, känner sig mer motiverad, kommer längre i karriären och får ett hälsolyft.

Desto mindre uppmärksamhet har ägnats åt vilka effekterna kan vara för chefen eller den seniora kollega som står för coachningen. Nu visar en brittisk studie att den som har en mentorsroll både mår bättre och upplever sitt arbete som mer meningsfullt. Det skriver forskarna bakom studien, Michael Gill och Thomas Roulet, i Harvard Business Review.

Lär dig coachning! Missa inte Chefs webbkurs: Coachning i vardagen

Forskarduon tog avstamp i ett coachningsprogram som inleddes inom den brittiska polisen 2013. Polisyrket har klassats som ett av de allra mest stressfyllda – många poliser upplever nedstämdhet och lågt välbefinnande i sitt yrkesutövande. Även om polisen skiljer sig från de flesta andra branscher menar forskarna att de tabun som finns kring psykisk ohälsa går igen på många andra arbetsplatser.

kik

Läs också: 5 tips: Så får du kollegerna att lära sig – av varandra

Genom intervjuer med både juniora poliser och deras mentorer kartlades deltagarnas stressnivåer, vad de uppskattar mest med sina jobb, hur de handskas med stress och om mentorsutbytet på något sätt hjälpte dem med detta. Svaren jämfördes mot en kontrollgrupp som inte ingick i mentorsprogrammet.

Studien visade att både coachen och den coachade i sitt samspel getts en arena att lufta bekymmer av olika slag – funderingar som den i ledande position kanske dittills kanske känt sig ensam om. Genom att hitta gemensamma nämnare kände sig både chefen och den underställde mer bekväma med att diskutera eventuella problem och att dela med sig av strategier för att tackla dem. Michael Gill och Thomas Roulet såg att det i mentorsparen byggts upp ett förtroende som låter båda parter kommunicera öppet om känsliga ämnen.

karriara

Läs också: Därför kan en mentor på jobbet minska psykisk ohälsa

Mentorerna upplevde samtalen som terapeutiska, och uppgav därtill att det gav dem en meningsfull direktkoppling till det ”riktiga arbetet” – en känsla som kanske gått förlorad bland möten och administration i takt med att man själv stigit i graderna. Bland coacherna märktes också en känsla av stolthet och tillfredsställelse när deras adepter visade utveckling i sina yrkesroller. Det finns med andra ord allt att vinna på att sätta av regelbunden tid för coachning – även för dig som chef.

Vill du lära dig coachning?

Då är Chefs webbkurs för dig! I kursen får du lära dig mer om coachning och träna med hjälp av e-simuleringar och praktiska övningar? Med Chefs webbkurs Coachning i vardagen kommer du igång och får verktyg att lotsa dina medarbetare mot sina mål.

Läs mer om webbkursen här!

Relaterade artiklar

medarbetareisorg1800
Hälsa

Så stöttar du medarbetare i sorg under corona

När stigande dödssiffror rapporteras dagligen tvingas vi konfronteras med döden. Många har förlorat vänner, anhöriga eller kollegor, och du som chef kan behöva hantera svåra frågor framöver.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Grafik och illustration: Anna Harvard
Hälsa

Corona – chefens nya mardröm

En majoritet av cheferna sov för lite redan före coronapandemin. Nu uppger mer än en tredjedel att krisen fått dem att sova ännu sämre.
Nu är Jia-Chwen Wu kvitt sina svåra sömnproblem. Foto: Theresia Köhlin
Hälsa

Sömnbristen gav henne hallucinationer

Man kan inte ha en chef som är slutkörd och bara “hattar omkring”. Det menar Jia-Chwen Wu, som länge brottades med svåra sömnproblem och nu är extra vaksam på hur hennes team mår.
stresspadistans1800
Hälsa

12 konkreta råd – som tar udden av stressen vid distansjobb

Hur ska du som chef kunna skydda dina medarbetare och fånga upp tidiga tecken på stress när du främst möter dem genom en datorskärm? Här är 12 konkreta tips – baserade på forskning.
Inre utveckling kan vässa affärssinnet, visar forskning. Illustration: Øivind Hovlan
Hälsa

Bättre business med andlig utveckling

Personlig utveckling står inte i konflikt med framgångsrikt företagande. Det har Lasse Lychnell konstaterat i sin forskning på Handelshögskolan. Nu visar han vilka förmågor som förädlas och att mindfulness gör att cheferna kan känna större helhet i livet. 
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Ett barn i röd tröja som läser en bok
Hälsa

Forskning: Läs en god bok – och må bättre

Att läsa en god bok är inte bara en skön verklighetsflykt utan har även visat sig vara bra för din psykiska hälsa. Läsning som medicin, så kallad biblioterapi, kan lindra oro och ångest.