flirtkulor
På Blommenhof slängde man ut den digitala appen och införde flirtkule-feedback. Fr v restaurangansvarig Andreas Forsberg, receptionschef Therese Werthen och Marie Alexandersson, ägare och vd. Foto: Karina Ljungdahl

Flirtkulor gör feedbacken konkret

I receptionen på hotell- och konferensanläggningen Blommenhof utanför Nyköping står en stor glascylinder halvfull med flirtkulor. Vita och gula, men också några röda och alldeles nytillkomna lila flirtkulor. Detta är Blommenhofs nya interna feedbackverktyg, efter att ha kastat ut den digitala feedback-appen som de tidigare använde.

”Appen funkade inte så bra för oss, då många i personalen inte kan ha en telefon med sig i jobbet. Vi vill ha mycket feedback för att utvecklas, och vi vill att alla medarbetare ska ge det, inte bara cheferna. Då blev flirtkulorna ett jättebra sätt”, berättar Marie Alexandersson, ägare och vd.

Glascylindrarna, som även står i köket  samt nere på städavdelningen, är ett visuellt sätt att mäta hur mycket feedback hela företaget ägnar sig åt.

Läs också: Unga vill ha snabb och spontan feedback

Positiv konkret feedback renderar en vit flirtkula i glascylindern, spontana hejarop som inte behöver vara lika genomtänkta markeras med en gul, medan de röda kulorna står för utvecklande förändrande, med andra ord, negativ feedback.

”Jag tror de röda kulorna måste finnas med, men de ska vara väldigt få jämfört med de vita och gula”, säger Marie Alexandersson.

Efter ett tag kompletterade de även med lila flirtkulor, för att markera när man själv tar ansvar för att få feedback.

De satte också upp olika mål för hur snabbt en cylinder skulle fyllas.

Läs också: 11 gester som får dig att verka oproffsig

”Det har fungerat jättebra. Personalen tyckte tidigare, när de använde en annan feedback-modell, att det lätt blev konstlat. Det här blev roligt. Det blev en grej att ge feedback.”

Flirtkulefeedbacken har inte påverkat de ordinarie utvecklingssamtalen men Marie Alexandersson tycker att mängden positiv feedback har ökat och att det stärkt både henne och medarbetarna.

Nu har företaget tagit ytterligare ett steg i sina ansträngningar att förstärka det positiva. Ledningsgruppen går kurs i salutogent ledarskap, där man prioriterar att förstärka det som är bra och positivt för att man tror att det är det mest hälsosamma både för individ och organisation.

”Man måste hela tiden hitta på nytt, annars tröttnar vi. Men vi jobbar ständigt med feedback på olika sätt, det blir man aldrig klar med. Nu har vi blommor i glascylindrarna. Kanske låter vi gästerna feedbacka oss med hjälp av dem framöver.”

Läs också: 10 tecken på missbruk

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

motiveratt
Motivation

5 nycklar för att motivera medarbetare

Vi byter jobb som aldrig förr. Som chef finns det saker du kan göra för att motivera personalen att stanna. Nu visar en ny undersökning vad som är allra viktigast.
Mia Malmenäs, Mapi
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Så vinner arbetsgivaren på ditt kompetenslyft

Du lyfter din karriär med en ledarskapsutbildning i världsklass. Din arbetsgivare får tillgång till viktig ny kompetens. Mia Malmenäs ser en tydlig win-win med sin Executive MBA-utbildning på Stockholms universitet.
jobs-2
Motivation

Frågan Steve Jobs ställde sig varje dag

En fråga kan göra att du stannar upp varje morgon – och får ut mer av dagen. Här är tekniken som Steve Jobs använde sig av.
elina
00:41 min
Motivation

”Jag följde min passion”

Video + Text

Hennes startup, preventivmedelsappen Natural Cycles, värderas till över miljarden och har precis fått nytt riskkapital. Men resan, som började på partikelfysiklaboratoriet Cern, har varit kantad av motgångar. ”Förra hösten pratade vi om när, inte om, vi skulle ge upp”, säger Elina Berglund.

distans-2
Beslutsfattande

5 egenskaper bra chefer på distans har

Allt fler vill eller måste jobba på distans. Därför ställer det nya krav på chefer att leda sina medarbetare – trots att man sitter långt ifrån varandra. Här är 5 knep för att lyckas.
original-2
Motivation

Expert: Så fixar du WOW!-faktor på julfesten

Julen står runt hörnet – och kanske en fest för medarbetarna. Men vad ska du tänka på för att fixa tillställningen alla pratar om i flera år? Här är 7 tips för att skapa en oförglömlig kväll – även med en snäv budget.

butterfly
Annonssamarbete Chef + Experis

Nya egenskaper skiljer ut Sveriges bästa chefer

Juryarbetet med att sålla fram landets bästa chefer till Chefgalan ger en unik möjlighet att trendspana på svenskt ledarskap. Tydligt är att det tuffa förändringstempot ställer nya krav. ”Finalisterna har tagit till sig nya egenskaper och applicerar dem i sitt ledarskap. Det skiljer ut dem från andra”, säger Helen Remnås på Experis, som varit med i hela processen.
hulla
Motivation

3 anställda du måste lyfta fram som chef

Han rankas som en av världens bästa företagsledare. Nu avslöjar David Novak, utsedd till ”Årets vd” i USA, vilka tre typer av medarbetare du som chef måste lyfta fram extra mycket.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden