listening-to-podcast-music-or-audiobook-with-mobile-phone-man-using-streaming-service-and-smartphone-app-with-audio-player-and-equalizer

Driven webbredaktör sökes till Chef

Nu förstärker vi teamet med en vikarierande webbredaktör till Chef med start i mitten av maj. Är det dig vi letar efter?

Vill du undersöka svaren på varför svenska chefer sover så dåligt, hur pandemin har påverkat ledarskapet och vilka som är de bästa tipsen för att upskilla sig? Brinner du för att paketera storys i smarta digitala format och dela tips och metoder för hur en bra chef egentligen är? Då ska du söka detta vikariat som webbredaktör på Chef.

Du blir del av ett kreativt och drivet gäng med hög innovationskraft. Chefs redaktion ger förutom daglig webb också ut månadstidningen Chef, redaktionella nyhetsbrev samt Chefboken. Chef är ett modernt medie- och kunskapsföretag som erbjuder chefsutveckling i form av utbildningar, event och redaktionella produkter i framkant.

Vi ser att:

• Du sprudlar av idéer och berättarlust. Du är lösningsorienterad och går snabbt från ord till handling. Du tar egna initiativ.

• Du bevakar Chefs ämnesområden utifrån målgruppens behov. Du är nyfiken, har omvärldskoll och näsa för trender. Du hänger med i aktuell samhällsdebatt och i frågor om ledarskap och arbetsliv.

• Du är peppad på att hitta nya, smarta sätt att sprida kunskap och paketera artiklar i digitala kanaler som webb, nyhetsbrev och sociala medier.

• Du är självgående, driven och känner ett stort engagemang för ditt uppdrag. Du triggas av att nå och helst överträffa uppsatta mål.

• Du förstår att humor och överraskning är två riktigt bra verktyg för att sprida seriöst journalistiskt innehåll – inte minst på sociala medier. Du är vass på att vinkla och skapa intresse.

• Du har erfarenhet från webbredaktörarbete sedan tidigare och en utbildning som passar profilen. Vi arbetar i WordPress. Vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av Google Analytics (för att bevaka relevanta nyckeltal) samt Apsis för utskick av nyhetsbrev.

Uppgifter:

• Dagligen producera, uppdatera och redaktöra Chefs webb.

• Producera och moderera redaktionellt innehåll i Chefs sociala mediekanaler.

• Paketera och producera innehåll till redaktionella nyhetsbrev.

• Följa upp och rapportera relevanta nyckeltal.

• Delta i det dagliga redaktionella arbetet.

Om tjänsten:

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 procent, maj-30 september, tillträde efter överenskommelse i mitten av maj. Möjlighet finns till ett par veckors ledighet i juli.

Du rapporterar till redaktionschef Cecilia Norrby.

Intresserad? Ansök nu!

Mejla din ansökan (cv och personligt brev) till red@chef.se och sätt ”Ansökan webbredaktör” som ämnesrad på mejlet. Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag 16 april.

Om Chef:

I över 20 år har Chef inspirerat, peppat och tagit Sveriges chefer vidare. De senaste åren har Chef etablerat sig som en aktör i tidskriftsbranschens framkant. Vi har vunnit fler fina priser för Chef.se med våra digitala satsningar i framkant, och jobbar ständigt med att komma på nya sätt att göra våra läsare och besökare smartare och bättre.

Vi har stark närvaro i sociala medier, på Linkedin över 113 000 följare. Vi har startat flera sociala medier-initiativ, bla annat #honlyftemig och Facebookgruppen Chefa i coronakris, som vi startade när pandemin bröt ut.

Chef är ett modernt medie- och kunskapsföretag med cirka 25 medarbetare där alla har tydliga egna ansvarsområden. Utöver tidningen Chef, webb och nyhetsbrev gör vi också Chefboken (en digital tjänst där vi sammanfattar aktuell ledarskapslitteratur), flera stora event, utbildningar, uppdragspubliceringar och content-studioproduktioner.

Vi är stolta över vår företagskultur och lägger tid på att vårda den. Vi brinner för och driver profilfrågor som mångfald, hälsa och hållbarhet. Vi har gjort stora satsningar på tex fler kvinnliga chefer genom projektet ”Battle of the numbers”, har drivit stresskolan för att motverka psykisk ohälsa och medvetet lyft fram unga chefer och chefer med utländsk bakgrund.

chefseidg1800

Läs också: Chef.se utsedd till en av Sveriges bästa sajter

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Lars Strannegård rättar till sin slips.
Karriär

Handelshögskolans rektor tror på det empatiska ledarskapet

Fyra grundvärden ska garantera ett ledarskap som står pall också i extremt snabb förändring.
”Att vara empatisk är helt centralt i det”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm där framtidens toppchefer och ledare utbildas.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

En kvinna med långt mörkt hår tittar sig i spegeln. Vid hennes ansikte finns rosa hjärtan.
Karriär

Tre tips - så förhindrar du narcissister att skada din arbetsplats

Narcissister tar sig till höga positioner snabbare än andra. Det visar en ny italiensk studie.

Fotografi av Viktor Svensson son står i en trappa.
Karriär

Från reporter till vd och koncernchef

Börs-vd:ar är också människor. Hierarkiernas ofta illusoriska makt blev en aha-upplevelse för Viktor Svensson, som gjort karriär av att tänka nytt.

Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Cilla Benkö i röd tröja och mot en vit bakgrund.
Karriär

Cilla Benkö: Jag har en snabb hjärna

Precis som många andra chefer brottas Sveriges Radios vd Cilla Benkö med hur det nya arbetslivet ska se ut.

”Vi får inte fastna i lösningar som blir bra för en enskild individ. Vi måste tänka på företaget”, säger hon i nya avsnittet av ledarskapspodden Chef Dilemma, där hon diskuterar ledarskap med Cissi Elwin.