listening-to-podcast-music-or-audiobook-with-mobile-phone-man-using-streaming-service-and-smartphone-app-with-audio-player-and-equalizer

Driven webbredaktör sökes till Chef

Nu förstärker vi teamet med en vikarierande webbredaktör till Chef med start i mitten av maj. Är det dig vi letar efter?

Vill du undersöka svaren på varför svenska chefer sover så dåligt, hur pandemin har påverkat ledarskapet och vilka som är de bästa tipsen för att upskilla sig? Brinner du för att paketera storys i smarta digitala format och dela tips och metoder för hur en bra chef egentligen är? Då ska du söka detta vikariat som webbredaktör på Chef.

Du blir del av ett kreativt och drivet gäng med hög innovationskraft. Chefs redaktion ger förutom daglig webb också ut månadstidningen Chef, redaktionella nyhetsbrev samt Chefboken. Chef är ett modernt medie- och kunskapsföretag som erbjuder chefsutveckling i form av utbildningar, event och redaktionella produkter i framkant.

Vi ser att:

• Du sprudlar av idéer och berättarlust. Du är lösningsorienterad och går snabbt från ord till handling. Du tar egna initiativ.

• Du bevakar Chefs ämnesområden utifrån målgruppens behov. Du är nyfiken, har omvärldskoll och näsa för trender. Du hänger med i aktuell samhällsdebatt och i frågor om ledarskap och arbetsliv.

• Du är peppad på att hitta nya, smarta sätt att sprida kunskap och paketera artiklar i digitala kanaler som webb, nyhetsbrev och sociala medier.

• Du är självgående, driven och känner ett stort engagemang för ditt uppdrag. Du triggas av att nå och helst överträffa uppsatta mål.

• Du förstår att humor och överraskning är två riktigt bra verktyg för att sprida seriöst journalistiskt innehåll – inte minst på sociala medier. Du är vass på att vinkla och skapa intresse.

• Du har erfarenhet från webbredaktörarbete sedan tidigare och en utbildning som passar profilen. Vi arbetar i WordPress. Vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av Google Analytics (för att bevaka relevanta nyckeltal) samt Apsis för utskick av nyhetsbrev.

Uppgifter:

• Dagligen producera, uppdatera och redaktöra Chefs webb.

• Producera och moderera redaktionellt innehåll i Chefs sociala mediekanaler.

• Paketera och producera innehåll till redaktionella nyhetsbrev.

• Följa upp och rapportera relevanta nyckeltal.

• Delta i det dagliga redaktionella arbetet.

Om tjänsten:

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 procent, maj-30 september, tillträde efter överenskommelse i mitten av maj. Möjlighet finns till ett par veckors ledighet i juli.

Du rapporterar till redaktionschef Cecilia Norrby.

Intresserad? Ansök nu!

Mejla din ansökan (cv och personligt brev) till red@chef.se och sätt ”Ansökan webbredaktör” som ämnesrad på mejlet. Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag 16 april.

Om Chef:

I över 20 år har Chef inspirerat, peppat och tagit Sveriges chefer vidare. De senaste åren har Chef etablerat sig som en aktör i tidskriftsbranschens framkant. Vi har vunnit fler fina priser för Chef.se med våra digitala satsningar i framkant, och jobbar ständigt med att komma på nya sätt att göra våra läsare och besökare smartare och bättre.

Vi har stark närvaro i sociala medier, på Linkedin över 113 000 följare. Vi har startat flera sociala medier-initiativ, bla annat #honlyftemig och Facebookgruppen Chefa i coronakris, som vi startade när pandemin bröt ut.

Chef är ett modernt medie- och kunskapsföretag med cirka 25 medarbetare där alla har tydliga egna ansvarsområden. Utöver tidningen Chef, webb och nyhetsbrev gör vi också Chefboken (en digital tjänst där vi sammanfattar aktuell ledarskapslitteratur), flera stora event, utbildningar, uppdragspubliceringar och content-studioproduktioner.

Vi är stolta över vår företagskultur och lägger tid på att vårda den. Vi brinner för och driver profilfrågor som mångfald, hälsa och hållbarhet. Vi har gjort stora satsningar på tex fler kvinnliga chefer genom projektet ”Battle of the numbers”, har drivit stresskolan för att motverka psykisk ohälsa och medvetet lyft fram unga chefer och chefer med utländsk bakgrund.

chefseidg1800

Läs också: Chef.se utsedd till en av Sveriges bästa sajter

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Två kvinnor som tar i hand efter en anställningsintervju
Karriär

5 frågor du kan imponera med på jobbintervjun

Intervjun har känts bra. Du har fått fram din kompetens på ett bra sätt och kanske till och med fått rekryteraren att skratta. Då kommer den avslutande delen.
Vetenskapligt grundade strategier, metoder och teorier från Executive MBA-programmet på Stockholms universitet lyfter Pernilla Medsons förändringsledarskap. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Studierna ger riktning och driv in i framtiden

Ledarskapsstudierna på universitetet ger extra energi och visar vägen – precis när det behövs som mest. "Lektionerna är ett tillfälle att lyfta blicken och tänka framtid", konstaterar Pernilla Medson, svensk vd på det digitala hälsobolaget ResMed.
Daniel Meurk Demerud, Locum
Hållbarhet

It-chefen: ”Jag jobbar smartare nu än i början av pandemin”

I början av pandemin jobbade it-chefen Daniel Meurk Demerud fem, sex timmar mer än vanligt i veckan, men nu har antalet timmar gått ner.
Ett foto på en jobbkandidat väljs ut bland andra
Karriär

För ful för jobbet? Fler ratas på grund av utseende under pandemin

Allt fler kandidater väljs bort på grund av sitt utseende, rapporterar företaget TNG i en analys. Trenden kopplas till nya digitala mötesformer under pandemin.
Sara Thun Aroden, vd på Oh My
Arbetsmiljö

Byrån som satsar på bäst villkor i branschen

Betald terapi på arbetstid, sponsrade promenader, halverad uppsägningstid för den som vill och expressbetalning av frilansfakturor. Här är arbetsgivaren som satsar på att skapa bäst villkor i branschen.
undersokningchefersarbetsbordakvall
Hälsa

Ny undersökning: Chefer jobbar mer under pandemin

Arbetsbördan har ökat under pandemin. Det uppger en majoritet, 64 procent, av cheferna i Chefs undersökning.
Shoji Morimoto
Karriär

Oväntade karriärsuccén: Han hyr ut sig själv – för att ”göra ingenting”

Japanske Shoji Morimoto hyr ut sig själv som sällskap. Själv säger han att han inte gör någonting – men tusentals människor står i kö.
jobbetifara
Karriär

Jobbet i fara? Så tar du dig vidare

Har du förlorat ditt jobb under pandemin, eller är orolig för att det ska hända? Här är 6 råd.