karisma-1

De bästa cheferna är ödmjuka – ändå faller vi för karisma

En ödmjuk chef utvecklar medarbetarna och företaget. Trots det väljer många att tillsätta självgoda och karismatiska ledare som tar stora risker, visar ny forskning.

När storföretag som Google söker efter framtidens chefer letar de efter ödmjuka egenskaper. En studie från den amerikanska organisationen Catalyst har tittat närmare på avgörande chefsfaktorer som skapar en inkluderande arbetsmiljö. Den visar att ödmjukhet kan lösa problem och är en viktig ledaregenskap, skriver Harvard Business Review.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Ödmjukt ledarskap är:

1) Att man erkänner sina misstag och tar åt sig av kritik.

2) Uppmuntrar medarbetarna till utveckling

3) Vågar vara modig och tar personliga risker för företaget

4) Ger medarbetarna ansvar för sitt eget resultat

En annan studie visar att en chefs ödmjukhet smittar av sig på medarbetarna som också får en mer blygsam attityd mot varandra. När man tittade på 161 arbetslag med ödmjuka ledare såg man att medarbetarna lättare erkände misstag och begränsningar, delade på uppmärksamheten genom att ge varandra beröm och vara mer öppen för nya idéer.

Men. Trots att ödmjukhet är ett vinnande koncept letar många företag efter karismatiska ledare, inte sällan har de också narcissistiska drag. En förklaring är att dessa ledartyper vet hur man riktar uppmärksamhet till sig själva som person och njuter av det av att stå i centrum.

Självgodheten kan göra att samarbetet på arbetsplatsen minskar vilket påverkar koncernresultatet negativt. Men eftersom den chefen också kan göra djärva satsningar för att få uppmärksamhet kan det innebära stora vinster – eller förluster. De faller oftare till högt risktagande vilket i bästa fall också kan ge belöning.

Varför väljer man då karismatiska ledare före ödmjuka? Enligt Margarita Mayo, professor i ledarskap, söker vi tydligare glorifierade chefer med utstrålning som inspirerar i samband med kriser. I en tid av osäkerhet är det lätt att bli förförd av ”superhjältar” som kan rädda oss – men som med sitt risktagande också kan dra ner oss djupare i krisen.

Relaterade artiklar

distans-2
Beslutsfattande

5 egenskaper bra chefer på distans har

Allt fler vill eller måste jobba på distans. Därför ställer det nya krav på chefer att leda sina medarbetare – trots att man sitter långt ifrån varandra. Här är 5 knep för att lyckas.
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
janne-3
Beslutsfattande

6 skäl till "Jannes" galna chefssuccé

Han tog över ett identitetslöst landslag utan sin största stjärna. 15 månader senare har Janne Andersson tagit Sverige till VM.

hanna
Beslutsfattande

Därför står Vapianos vd i diskrummet

På Vapiano tar restaurang-vd:n själv hand om disken. Att göra inhopp ”på golvet” har blivit en naturlig del av Hanna Mannbergs ledarstil.

myten
Beslutsfattande

Valet av dominanta ledare i osäkra tider – en myt?

Auktoritära politiska ledare i allt fler länder – men vilka paralleller kan man egentligen dra till näringslivet? En ny studie slår fast att dominanta ledare gynnas av ekonomisk oro, men det är inte så enkelt. Tänk om det bara är en slump, att dominanta ledare inte alls väljs medvetet?
adasdaa
Beslutsfattande

Var femte chef: Unga är curlade

Unga talanger kräver en ny form av ledarskap, enligt en ny undersökning.  Tre av fyra tillfrågade chefer uppger att det är skillnad att leda unga jämfört med andra medarbetare.
Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
raddare
Beslutsfattande

5 punkter: Så får du ut dubbelt – av varje anställd

Personlig karriärvägledning och stöttning av chefen får medarbetarna inte bara att känna sig mer uppskattade utan också dubbelt så nöjda med sitt jobb och därmed villiga att rekommendera sin arbetsplats till andra, enligt amerikanska psykologförbundet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden