karisma-1

De bästa cheferna är ödmjuka – ändå faller vi för karisma

En ödmjuk chef utvecklar medarbetarna och företaget. Trots det väljer många att tillsätta självgoda och karismatiska ledare som tar stora risker, visar ny forskning.

När storföretag som Google söker efter framtidens chefer letar de efter ödmjuka egenskaper. En studie från den amerikanska organisationen Catalyst har tittat närmare på avgörande chefsfaktorer som skapar en inkluderande arbetsmiljö. Den visar att ödmjukhet kan lösa problem och är en viktig ledaregenskap, skriver Harvard Business Review.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Ödmjukt ledarskap är:

1) Att man erkänner sina misstag och tar åt sig av kritik.

2) Uppmuntrar medarbetarna till utveckling

3) Vågar vara modig och tar personliga risker för företaget

4) Ger medarbetarna ansvar för sitt eget resultat

En annan studie visar att en chefs ödmjukhet smittar av sig på medarbetarna som också får en mer blygsam attityd mot varandra. När man tittade på 161 arbetslag med ödmjuka ledare såg man att medarbetarna lättare erkände misstag och begränsningar, delade på uppmärksamheten genom att ge varandra beröm och vara mer öppen för nya idéer.

Men. Trots att ödmjukhet är ett vinnande koncept letar många företag efter karismatiska ledare, inte sällan har de också narcissistiska drag. En förklaring är att dessa ledartyper vet hur man riktar uppmärksamhet till sig själva som person och njuter av det av att stå i centrum.

Självgodheten kan göra att samarbetet på arbetsplatsen minskar vilket påverkar koncernresultatet negativt. Men eftersom den chefen också kan göra djärva satsningar för att få uppmärksamhet kan det innebära stora vinster – eller förluster. De faller oftare till högt risktagande vilket i bästa fall också kan ge belöning.

Varför väljer man då karismatiska ledare före ödmjuka? Enligt Margarita Mayo, professor i ledarskap, söker vi tydligare glorifierade chefer med utstrålning som inspirerar i samband med kriser. I en tid av osäkerhet är det lätt att bli förförd av ”superhjältar” som kan rädda oss – men som med sitt risktagande också kan dra ner oss djupare i krisen.

Relaterade artiklar

misstag-2
Beslutsfattande

Psykologen: 3 misstag svenska chefer gör

En ständig jakt på snabba lösningar. Att tvingas vara resultatdriven är inte ovanligt för ledare. Här är 3 misstag som många gör, enligt arbetslivspsykologen Patrik Nyström.
robot_manniska
Annonssamarbete Chef + Företagsuniversitetet

Säg hej till ditt nya lärande

Bli din egen rektor. Fånga osynlig kunskap. Ledare som landar rätt i det nya lärandet har allt att vinna. ”Det här är en karriärdefinierande utmaning för chefer”, menar Daniel Kjellsson, Företagsuniversitetets framtidsstrateg.
uppfoljning
Beslutsfattande

Stilsäkra vd:n Maud Spencer om kritikstormen

Maud Spencer, vd på Svalson i Piteå, gav stiltips till andra chefer. En artikel som var Chefs mest lästa förra veckan och väckte stora reaktioner. ”Är man inte rädd för att sticka ut hakan kan det vara väldigt roligt”, säger Spencer.

aaasda
Beslutsfattande

5 psykologiska missar – när du får välja först

Misstag vi gör när vi får välja först – hämtade från Nobelpristagaren Richard H Thalers senaste bok.

smarttweet-2
Beslutsfattande

Linkedins vd gav precis bästa rådet till chefer

Han är utsedd till en av världens populäraste chefer – av sina medarbetare. Nu ger Jeff Weiner, vd för Linkedin, ett råd till andra chefer – med två korta meningar.

hund-2
Beslutsfattande

Ultimata svaret när någon ber om högre lön

En medarbetare tycker att hen är underbetald och kräver högre lön. Vad svarar du? Regel nummer ett är att aldrig säga ja eller nej direkt.
test2-4
Annonssamarbete Chef + Optapad

5 saker smarta chefer vet om ergonomi

Få chefer är utbildade i ergonomi. Ändå är det ofta där ansvaret för inköp av ergonomiska produkter landar. Vilse i djungeln av datormöss och specialhjälpmedel? Här är råden som hjälper dig välja rätt.
janne-2
Beslutsfattande

Chef synar Janne Anderssons ledarskap

Han plockar ner divorna på gräsmattan och får dem att, precis som han, bära sina väskor till spelarbussen. Men innan han kan börja arbeta med motivation och grupp-dynamik kräver han ordning och reda. Förbundskapten Janne Andersson sägs utöva ett ledarskap som håller längre än till VM.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden