Datapolicy för Chef.se

Här kan du läsa mer om Chefs datapolicy (uppdaterad 2017-05-17). Vi uppmuntrar dig att läsa policyn i sin helhet.

Varför behöver du godkänna Chefs villkor för att kunna skapa ett konto?
Chef Stockholm AB, 556729-1140, (”Chef”) samlar in uppgifter om samtliga besöker på chef.se (”webbplatsen”). Chef samlar även i vissa fall in personuppgifter för de som ger sitt aktiva samtycke till att skapa ett konto och loggar in inom ramen för webbplatsen.

Behandling av personuppgifter är reglerad av gällande dataskyddslagstiftning. Enligt gällande dataskyddslagstiftning får personuppgifter endast behandlas för vissa bestämda ändamål, och endast om den personuppgiftsansvarige (i detta fall Chef) har laglig grund för sin behandling. Som exempel på sådan grund är att den registrerade ger sitt samtycke till behandlingen eller att Chef kan hävda ett berättigat intresse att behandla personuppgifterna.

Av dessa skäl behöver alla som vill aktivera ett konto på webbplatsen ge sitt samtycke till att Chef behandlar deras personuppgifter på så sätt som framgår av användarvillkoren, samt detta dokument. Det är viktigt att du noggrant läser igenom och förstår innebörden av Chefs användarvillkor och datapolicy innan du ger ditt samtycke.

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Varför samlar Chef in data, och hur används den?
Informationen används i Chefs arbete med att förbättra och utveckla webbplatsen med innehåll som är relevant för användarna.

Därtill är Chefs samarbetspartners, till exempel annonsörer och leverantörer, intresserade av att nå för dem relevanta målgrupper. Datainsamlingen som sker via webbplatsen ger Chef möjlighet att anpassa erbjudanden m m efter hur relevant materialet kan antas vara för dig som användare. Chef använder således även insamlade uppgifter för att förstå och kunna rikta marknadsföring och erbjudanden i olika format till olika målgrupper.

Chef sparar personuppgifter från det att du aktiverar ditt användarkonto på webbplatsen under den tid ditt konto är aktivt liksom under viss tid efter det att ditt konto har avslutats, dock max ett år. 

Chef genomför en årlig gallring av personuppgifter. Om du vill avsluta ditt konto På Chef.se eller att vi omedelbart gallrar bort dina uppgifter meddelar du Chefs kundtjänst på telefonnummer 0770 – 457 111 eller via e-post till kundtjanst@titeldata.se.

Chef säljer inte personlig användardata till tredje part. Chefs samarbetspartners har dock möjlighet att själva samla in anonymiserad data för att kunna mäta utfallet av annonsering på webbplatsen, till exempel vad gäller antal visningar och klick.

Vilken typ av data samlar Chef in?
Chef samlar in två olika typer av användardata:

1. Data som samlas in automatiskt

a) Kakor:

Chef använder kakor på chef.se. En kaka är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder kakor. Vid nästa besök kan webbplatsen läsa kakan. På chef.se används ett antal kakor för att dels kunna analysera hur webbplatsen används, dels kunna anpassa webbplatsen efter användarnas intressen och önskemål. Kakorna används bland annat för att  föra statistik över besökare, vilka enheter som används för att besöka webbplatsen, samt vilka annonser våra användare har sett. Om du vill undvika kakor kan du ta bort dem eller ställa in din webbläsare så att kakor inte lagras.

b) Mätverktyg:

Chef använder pixlar för att underlätta annonsering på webbplatsen. Verktyget underlättar för annonssystemet att förstå vilka annonser som ska visas för olika användare.

c) Data som kan kopplas till din identitet:

När du godkänner Chefs datapolicy och skapar ett konto på Chef.se sparas din IP-adress i en databas.

Viktig information för dig som är medlem i Ledarna: Genom att du fyller i ditt medlemsnummer ger du ditt aktiva samtycke till att Chef lagrar uppgiften att du är medlem i Ledarna. Du ger också ditt samtycke till att Chef kontinuerligt kan kontrollera att ditt medlemskap i Ledarna är aktivt. En sådan uppgift anses enligt gällande dataskyddslagstiftning vara en känslig personuppgift. Vi vill därför göra Ledarnas medlemmar särskilt uppmärksamma på att denna uppgift sparas.

2) Personlig data som samlas in genom aktivt användande av webbplatsen
Som inloggad användare på webbplatsen kommer du vid olika tillfällen att få frågor om dig själv och din yrkesroll. Syftet med frågorna är att kunna erbjuda en personaliserad användarupplevelse. Frågorna kan utformas på olika sätt, till exempel som ett test av styrkor och svagheter som ledare eller en enkät som berör din arbetssituation. Du avgör själv om du vill besvara dessa frågor eller inte.

Ändringar
Chef får ändra Villkoren utan att i förväg meddela Dig. Information om sådan ändring lämnas till dig via e-post. I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning kan du komma att behöva godkänna de ändrade villkoren innan du kan fortsätta att logga in på webbplatsen. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad om de aktuella Villkoren.

Genom att använda webbplatsen accepterar Du de vid var tid gällande Villkoren.

Frågor och synpunkter?
För frågor om Chefs datainsamling och register, kontakta Chefs personuppgiftsombud Mikael Blom på telefonnummer 08-555 245 00 eller via mail till mikael.blom@chef.se.

Som registrerad användare har du rätt att begära ett registerutdrag för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad om dig. Chef är skyldigt att på din begäran rätta uppgifter som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

Relaterade artiklar

chefboken_the_good_people
Chefboken

Knäck koden: Lär dig hitta bra personer

Årets julläsning för chefer? Nya Chefboken Good People vill göra både dig och dina medarbetare till bättre människor. ”Den är särskilt bra om du är i en reflekterande del av din karriär”, menar Chefs redaktör Björn Hedensjö.
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
aa9i5366
 

Så var Chefdagen

Kardinaler! Partiledare! Google-chefer! Överbefälhavare! Den 12 oktober var det dags för Chefdagen – Sveriges viktigaste ledarskapsseminarium. Häng med i efterhand.
intervjua
Karriär

Så sticker du ut på intervjun – 5 knep

Drömjobbet är inom räckhåll. Men den som intervjuar har tankarna på annat håll. Här är 5 knep för att fånga uppmärksamheten och visa varför du ska få jobbet.

test1
Metodbanken

Testa dig: Hur bra ledare är du?

Chef har kokat ned 20 års erfarenhet av ledarskap till 9 punkter. I vårt test kan du se hur du levererar och bjuda in andra att ge feedback.

lina
 

Maktparadoxen avgör vem som håller i längden

Trodde du att vassa armbågar och hänsynslöshet lönar sig för den som vill nå maktpositioner? Tänk om. De senaste decenniernas ledarskapsforskning visar att positiva beteenden, som skapar lojala sociala nätverk, är det som ger verkligt inflytande.
Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
nishteman-hosseini-3
 

”Två tar över hela mötet – varje gång”

Två talföra medarbetare tar över varje möte – hur styr man upp så alla får säga sitt utan att tappa den informella kreativa stämningen? Det undrar en chef – och psykologen har ett svar.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden