christopher_engman_vendemore
Christopher Engman, serieentreprenör och verksamhetschef Vendemore.

Christopher Engman: ”Basera produkter på problem – inte på idéer”

I en artikel/film på entreprenörsajten Inc.com, som uppmärksammats av flera svenska medier, beskriver Christopher Engman vad han lärt sig av att lyckas och misslyckas som svensk start up-entreprenör på en global arena.

Christopher Engman startade sitt första företag som 25-åring. Som verksamhetschef och grundare av bolaget Vendemore har han byggt upp affärer med bolag som Microsoft, Oracle, Google och IBM – och på nära håll sett de vanligaste misstagen chefer i mer traditionella branscher eller verksamheter gör.

Chef bad Christopher Engman koka ned sina tankar till fem ledarskapslektioner för chefer.

Christopher Engman är verksamhetschef och grundare av Vendemore (del av Bisnode). Han har tidigare grundat bolagen Taxisystem och Retain24, och arbetade tidigare som CIO på Retail and Brands.

Christopher Engmans 5 ledarskapslektioner:

1. Basera nya produkter och tjänster på problem – inte på idéer
”Om du lyckas identifiera ett olöst problem, som delas av många människor, är du en stor affärsmöjlighet på spåren. Det är betydligt mer riskfullt att utveckla något utifrån en smart idé. Ändå är det så de flesta traditionella bolag jobbar.”

2. Låt de bästa ansvara för nya produkter och tjänster
”Alltför många medelstora och stora företag sätter mindre viktiga personer på nya projekt eftersom de inte vill riskera de befintliga affärerna. Eftersom de inte sätter sina bästa resurser på de nya projekten så lyckas de alltför sällan.”

3. Simma inte mot strömmen
”Just nu sker glidningar och digitala transformationer inom många branscher. Många stora bolag har gått under, medan andra på kort tid har blivit störst i världen. Denna utveckling kommer att gå snabbare och snabbare. Men många chefer i mellanstora och stora bolag har en väldigt cementerad bild av vilket företag man är, vad man säljer och till vem – samt vilka konkurrenterna är. Chefer måste våga skrota sina etablerade föreställningar. Det går inte att simma mot de stora makrotrenderna.”

4. Strunta i siffrorna
”Ledare tittar ofta mycket på siffror, då de själva oftast utvärderas så. Min uppfattning är att 95 procent av medarbetarna drivs mer av att veta vart de är på väg och vilken den gemensamma fienden – alltså konkurrenten – är. Tänk att ni befinner er på en resa och beskriv mål i form av bilder, historier och analogier som personalen förstår och bryr sig om.”

5. Var beredd att svänga hårt
”Väldigt få produkter eller tjänster blir som man tänkte från början. Det viktiga är att se det positivt! Att alltför dogmatiskt hålla fast vid en grundtanke gör att man missar värdefull input från kunder, anställda och andra leverantörer.”

Se filmen med Christopher Engman:

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

drama
Hälsa

4 sätt att stärka dig själv

Nätverkande, löneförhandlingar och anställningsintervjuer.  Karriärlivet är fullt av tillfällen då du behöver tro på dig själv och göra ett säkert intryck.
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
younggloballeaders
Karriär

Svenskar blir årets unga globala ledare

Två svenskar har utsetts till årets unga globala ledare av World Economic Forum: Claudia Olsson, digital guru och vd för Exponential, samt Nina Rawal, affärsområdeschef inom Life Science på Industrifonden. Därmed gör de sällskap med bland andra Google-grundaren Sergey Brin och Yahoos koncernchef Marissa Mayer, som tidigare fått utmärkelsen.
johan_t_lindwall
Karriär

Johan T Lindwall: ”Jag står för det jag har gjort”

Han är ny i chefsrollen, men steget till att bli chefredaktör för Svensk Damtidning var inte så långt. Johan T Lindwall har ägnat stora delar av sitt yrkesliv åt att skriva om kungligheter. Drivkraft? Jakten på adrenalin.
star_cv_intervju_stjarna
Karriär

Så framstår du som en a-spelare på intervjun

Dags för anställningsintervju? Så här framstår du som den högpresterande "a-spelare" du vet att du är.
linkedin-6
Arbetsrätt

Bästa tipsen: Så lyfter du på Linkedin

Oavsett om du ska söka jobb, stärka ditt personliga varumärke eller bygga ditt nätverk är Linkedin mer eller mindre ett nödvändigt verktyg i dag. Men hur använder du ditt konto i praktiken för att få hjälp i karriären?
Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
afvd
Karriär

Manligt nätverk ska locka fler kvinnor

Anställda i tekniktunga branscher är till stor del är män. Det är något ÅF:s vd Jonas Wiström vill ändra på, och snabbt ska det gå. Metoden: Ett manligt nätverk med en enda fråga på agendan.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden