download2-3

Datum: 9 nov, 2020
Företag: WaterAid
Plats: Solna
Sista ansökningsdag: 27 nov, 2020
Kategorier: Ledarskap / Management

Ansök direkt Tipsa en vän

WaterAid söker Director People and Culture

WaterAid letar nu efter en erfaren Director People and Culture till vårt kontor i Solna. Vi söker dig som är analytisk, strategisk och driven, med en passion för människor, ledarskap och organisationsutveckling. Här får du en central roll i ledningsgruppen och kommer att kunna bidra till hela organisationens framgång och utveckling.

Din roll

Som Director People and Culture på WaterAid Sverige ansvarar du för och driver ett verksamhetsnära HR-arbete innefattande strategiska och operativa frågor inom hela HR-området. Du arbetar tvärgående över hela den svenska organisationen, med en vision om en ännu mer modern, inkluderande, innovativ, hållbar, resultatinriktad och attraktiv arbetsplats. Du kommer att stödja generalsekreteraren, ledningsgruppen samt chefer inom hela HR-området.

WaterAid Sverige är del av federationen WaterAid international och tillsammans med våra 1152 kollegor verkar vi i 34 länder. Vi är en global organisation med en bred mix av kompetenser från mer än 30 länder.

Du kommer till en organisation som upplevt stadig tillväxt och positiv utveckling under lång tid, och där det finns en stark vision om att fortsätta den gynnsamma resan. Detta är en ny tjänst, vilket innebär stora möjligheter att bygga upp nya rutiner och arbetssätt, samt påverka organisationen i dess fortsatta utveckling.

I rollen som Director People and Culture så representerar du WaterAid Sverige i vårt globala People Executive Team. Du är en del av ett globalt och professionellt HR-team som arbetar med att utveckla WaterAids globala HR-policyer samt globala organisationskultur.

 

Du sitter i ledningsgruppen, arbetar nära generalsekreteraren och rapporterar till denna.

 

Personliga egenskaper och kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen.
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom HR-arbete eller HR-tunga roller, strategiskt såväl som operativt, gärna från olika typer av organisationer och branscher.
 • Goda erfarenheter av alla delar av rekryteringsprocessen.
 • Goda kunskaper i arbetsrätt och praktisk erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.
 • Erfarenhet av organisations- och ledarutveckling, gärna också av systematiskt kvalitetsarbete.
 • Erfarenhet av facklig samverkan och fackliga förhandlingar.
 • Erfarenhet av mångfald, jämställdhet och inkluderingsarbete.
 • Du är analytisk och strategisk, med god förmåga att se helhetsperspektiv och knyta HR-frågorna till hela organisationens framgång.
 • Du har förmåga att växla mellan strategiska och operativa uppgifter.
 • Du är en skicklig och lyhörd kommunikatör, som talar och skriver svenska och engelska obehindrat (båda språken kommer att användas som dagligt arbetsspråk).

 

Utöver är det meriterande om du har

 • Egen erfarenhet av personalledande chefstjänst och av att sitta i en ledningsgrupp.
 • Erfarenhet från idéburen sektor eller närliggande verksamhet.
 • Erfarenhet från en större global organisation/företag där globala policyer ska implementeras och omvandlas till lokal kontext och praxis.

WaterAid är en dynamisk arbetsplats som erbjuder en spännande och händelserik arbetsmiljö. Att arbeta för oss är utvecklande, inspirerande och givande och ditt arbete kommer att bidra till att säkerställa att alla människor överallt får tillgång till rent vatten, toaletter och hygien.

WaterAid vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi välkomnar alla intresserade att söka, oavsett kön, etnisk tillhörighet och religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck, och/eller ålder, och även om du inte matchar allt i vår lista ovan.

Tjänsten är 75% – 100%, enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader, med efterföljande tillsvidareanställning. WaterAid Sverige har kollektivavtal.

Din arbetsplats är på WaterAids kontor i Solna.

Skicka din ansökan med ett CV och personligt brev senast den 27 november 2020 till work@wateraid.se Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer om WaterAid på www.wateraid.se. För frågor om tjänsten kontakta Anna Nilsdotter, generalsekreterare/Chief Executive, anna.nilsdotter@wateraid.se. Om möjligt rekommenderar vi frågor per mejl.

 

Facklig företrädare Unionen: Lisa Fyrhammar, lisa.fyrhammar@wateraid.se, 08-677 30 38

 

 WaterAid arbetar i flera av världens fattigaste länder för att fler människor ska få tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. Sedan vi startade 1981 har över 28 miljoner människor fått rent vatten genom WaterAids direkta arbete, och utöver det påverkar vi regeringar, stärker myndigheter och stöttar lokala organisationer. WaterAid har landskontor i 34 länder och finns i Sverige sedan 2009. I Sverige arbetar vi med opinionsbildning, insamling och påverkansarbete. Besök www.wateraid.se för mer information.

 Information till arbetssökande

Information om behandlingen av personuppgifter om arbetssökande hos WaterAid

Det är viktigt att du känner dig trygg när du lämnar information om dig själv till oss i WaterAid när du söker arbete här. Vi tar stor hänsyn till skyddet av den personliga integriteten.

Dina personuppgifter kommer bara att användas inom WaterAid och av personer som arbetar med rekrytering. WaterAid är personuppgiftsansvarig och ansvarar därmed för behandlingen av personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen.

Har du frågor om rekryteringsprocessen eller rekryteringsdatabasen kan du vända dig till vår Ekonomi- och Administrationschef lisa.hallars@wateraid.se eller vår dataskyddsansvariga miriam.isaksson@wateraid.se. Om du anser att vi har behandlat dina personuppgifter felaktigt kan du även vända dig till Datainspektionen (datainspektionen@datainspektionen.se).

Personuppgifterna kommer att användas för rekryteringsändamål. Den rättsliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter är WaterAids berättigade intresse av att administrera och dokumentera rekryteringsprocessen, och i vissa fall samtycke. Efter avslutad rekrytering arkiveras uppgifterna för att kunna användas vid ett eventuellt överklagande av rekryteringen enligt till exempel diskrimineringslagstiftningen. När möjligheten att överklaga inte längre finns, kommer informationen att raderas. Om du har lämnat ditt samtycke till att informationen lagras även efter att tiden för överklagande har löpt ut, kan informationen lagras under så lång tid som du har samtyckt till. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta vår HR-ansvariga.

Följande personuppgifter kommer att lagras i rekryteringsdatabasen: Ditt CV och ditt personliga brev och annan information som du lämnar till oss så som betyg och intyg. Dessutom kan vi komma att registrera anteckningar från intervjuer, samtal med referenspersoner och resultat från personlighetstester.

Du har rätt att utan kostnad få information om vilka personuppgifter som finns registrerade om dig själv i WaterAids rekryteringsdatabas. Skicka din begäran till miriam.isaksson@wateraid.se. Om du anser att någon uppgift om dig är felaktig eller missvisande, bör du kontakta oss omedelbart. Du kan även meddela oss om du på något sätt vill begränsa hanteringen av dina personuppgifter, invända mot behandlingen eller radera dem.

 

 

Ansök direkt

Utvalda jobb

Chefsjobb

Utvalda jobb

Chefsjobb