sfr-logo-cmyk_red-2

Datum: 25 sep, 2019
Företag: Studiefrämjandet
Plats: Stockholm län
Sista ansökningsdag: 25 okt, 2019
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare, Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Stockholm in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling?

Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.  Studiefrämjandet är en ideell förening grundad på 19 medlemsorganisationer och deras demokratiska inflytande.

Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar Studiefrämjandet allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. I all verksamhet ska Studiefrämjandet främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet!

Studiefrämjandet har 15 000 ideella cirkelledare som gör tillvaron lite mer fantastisk för många människor.

Studiefrämjandet Stockholms län bedriver verksamhet i hela länets samtliga 26 kommuner och har kontor i Stockholm vid Odenplan samt flera verksamhetslokaler i länet med totalt ca 70 anställda. Cirka 490 arvoderade ledare, lärare och annan personal anlitas för folkbildnings- och uppdragsverksamheten.

I dotterbolaget Hamburgerbryggeriet AB bedrivs verksamhet inom områdena konferens, fest & event samt konsert. Studiefrämjandet Stockholms län och Hamburgerbryggeriet verkar i symbios i gemensamma lokaler. Årsbudgeten är ca 15 MKR/år.

Studiefrämjandet Stockholms län är även huvudman för Basis Konstskola som bedriver utbildning på eftergymnasial nivå inför högskola och andra högre studier inom de konstnärliga yrkesområdena i tre ettåriga studiemedelsberättigade heltidsutbildningar.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som verksamhetschef för Studiefrämjandet Stockholms län är placerad i Stockholm och innebär det övergripande ansvaret inför styrelsen för verksamhet, personal och budget. Verksamhetschefen har direkt personalansvar för fem områdeschefer som ingår i ledningsgruppen.

  • Inom ramen för verksamhetsplan och budget organisera och leda arbetet inom organisationen.
  • Initiera och leda arbetet med verksamhetsplan, budget och verksamhetsberättelse.
  • Strategisk utveckla och kvalitetssäkra verksamheten samt ansvara för kvalitetsledning.
  • Ansvar för organisationens ekonomi med det övergripande budget- och resultatansvaret för den samlade verksamheten.
  • Övergripande ansvar för kommunikationen, internkommunikation och kommunikationsstrategi utåt samt marknadsföring/sälj.
  • Representera Studiefrämjandet Stockholms län i distriktchefsgruppen samt i Fosam, länsbildningsförbundet och andra relevanta samarbetsorgan.
  • Omvärldsbevakning inom relevanta områden samt opinionsbildning.
  • Övergripande HR ansvar för samtlig personal.
  • Leda utvecklingen så att den sker över hela Stockholms län i samarbete med områdescheferna.

Din bakgrund och personliga egenskaper

Du har högskoleutbildning och minst 5-8 års chefserfarenhet med budget- och personalansvar samt några års erfarenhet av att arbeta med ekonomiska processer och ekonomistyrning. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift och har god datorvana samt erfarenhet av och god förmåga till förändringsledning.

Det är meriterande med erfarenhet från arbete i ideell sektor på ledande nivå och av att arbeta med ideell styrelse samt folkbildningserfarenhet. Tidigare erfarenhet av arbete i socioekonomiskt utsatta områden, erfarenhet av föreningsliv samt ett brett kontaktnät i staden och Stockholmsregionen är även meriterande.

Som ledare är du jämlik, tydlig, lyhörd och entusiasmerande och du har ett coachande förhållningssätt. Du är ansvarstagande, strukturerad och proaktiv samt inriktad på att hitta lösningar och nå resultat.

Som person är du trygg i dig själv, har hög integritet samt är prestigelös. Ditt intresse för människor och samhällsfrågor är stort och du tycker om att skapa nätverk och arbeta för långsiktiga relationer inom föreningslivet, politiken och offentlig förvaltning.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wave Executive. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta våra rekryteringskonsulter Ulla-Maria Nilsson, tel 0733-98 68 68 eller Lars Weiler, tel 070-999 03 00.

Facklig kontaktperson är Siri Sandquist, tel 08-555 352 73.

Vi ser fram emot att få din ansökan till ulla-maria.nilsson@waveexecutive.se
Urval och intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är 25:e oktober.

Ansök direkt

Utvalda jobb

logga-kau
Chefsjobb Publicerat 9 okt 2019

Administrativ chef

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar […]
sfr-logo-cmyk_red-3
Chefsjobb Publicerat 8 okt 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Skåne-Blekinge in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö, musik och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Brinner du för att leda, engagera och utveckla människor och verksamheter? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 4 okt 2019

Enhetschef till Geriatrikavdelning

Gör skillnad. Varje dag. – Vi lever allt längre, vilket gör att behovet av geriatrisk vård ökar – det är här framtidens vård finns! På vår avdelning arbetar vi med CGA (Comprehensive Geriatric Assessment) som innebär att vi ser hela patientens behov, även det sociala där vi har kontakt med anhöriga. Här arbetar vi interdisciplinärt […]
509fd262-4026-4613-9b20-9641d3c0b55b
Chefsjobb Publicerat 2 okt 2019

Sektionschef för trafik och infrastrukturutveckling

Nu söker vi en öppen och kommunikativ ledare till en mångfacetterad grupp som tillsammans jobbar för att lösa regionens framtida behov av SL:s kollektivtrafik. Om tjänsten Som ny sektionschef för trafik och infrastruktur på vår avdelning för strategisk utveckling är arbetet innehållsrikt och varierande. Bland annat bidrar du till arbetet med att långsiktigt utveckla SL-trafiken, […]
ladda-ned-3
Chefsjobb Publicerat 26 Sep 2019

1:a linjens chef/ Platschef röntgen

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Bild- och funktionsmedicin Dalarna är en gemensam basenhet med röntgenenheter i Avesta, Falun, Mora, Ludvika samt Mammografiverksamheten. Upptagningsområdet omfattar Dalarnas 280 000 fasta invånare och ett stort antal turister sommar- och vintersäsong. Målsättningen […]
sfr-logo-cmyk_red-2
Chefsjobb Publicerat 25 Sep 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Stockholm in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.  Studiefrämjandet är en ideell […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 3 Sep 2019

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. […]

Chefsjobb