Verksamhetschef

Datum: 13 mars, 2023

Företag: Region Halland

Plats: Halmstad eller Varberg

Sista ansökningsdag: 2 april, 2023

Vill du vara med och leda sjukvården i Sverige? Vi söker Verksamhetschef!

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta utveckla verksamheten i uppdraget som verksamhetschef. I rollen förväntas du bidra med engagemang, strategisk höjd och helhetstänk.

Verksamheten

Ortopedkliniken på Hallands Sjukhus har en bred ortopedisk verksamhet inkluderande akutverksamhet i Varberg och Halmstad. Ryggortopedi är centraliserat till Halmstad och avancerad övre extremitetskirurgi till Varberg, i övrigt är verksamhetsuppdraget lika i Halmstad och Varberg. I Kungsbacka bedrivs dagkirurgisk verksamhet med särskild inriktning på ”mjuka knän”. Kliniken har totalt drygt 200 medarbetare varav 55 är läkare i olika faser av yrkeskarriären.

Du tar ansvar för och utvecklar verksamheten

Som chef i Region Halland har du två tydliga uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du företräder regionen som arbetsgivare och i ditt uppdrag ingår budgetansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. Verksamhetsutveckling sker fortlöpande i samarbete med medarbetare, patienter och närstående. Du är underställd områdeschefen och ingår också i ledningsgruppen för ett av sjukhusets tre områden – Område 3. Som verksamhetschef ingår du även i sjukhusets utökade ledningsgrupp.

I ditt uppdrag leder och utvecklar du klinikens ledningsgrupp i de utmaningar och möjligheter vi står inför. Du har även personalansvar för delar av klinikens medarbetare.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år. Tjänstens placering är i Halmstad eller Varberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med goda ledaregenskaper och chefs- och ledningserfarenhet från större, komplex hälso- och sjukvårdsverksamhet, gärna i en politiskt styrd organisation. Du har läkarutbildning eller annan relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Som chef och ledare är du trygg i att leda i förändring och kan påvisa goda resultat av tidigare genomförda förbättrings- och utvecklingsarbeten. Kompetens inom ortopedi är meriterande. Det är önskvärt med kunskap och erfarenhet av att möta media.

Vidare ska du

  • ha ett engagerande ledarskap med förmåga att inspirera såväl chefer som medarbetare att arbeta för verksamhetens mål och uppdrag
  • ha förmåga att skapa förtroendefulla relationer och tillämpa ett utvecklande ledarskap
  • vara tydlig i kommunikation av mål, uppdrag och förväntningar och uttrycka dig väl i tal och skrift
  • ha ett helhetsperspektiv och främja ett klimat som sätter patienten först i vårdkedjan
  • ha förmåga att leda och styra utifrån ett ekonomiskt helhetsperspektiv samt ha förståelse hur beslut påverkar ekonomiskt utfall för verksamheten
  • ha god analysförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Fackliga företrädare nås via växeln: 035-13 10 00

Hallands läkarförening – Anders Jacobsson

Vision – Slavica Olander

Kommunal – Elisabeth Axell

Vårdförbundet – Katarzyna Anthin

Om Region Halland

Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.