borasenergi

Datum: 23 aug, 2017
Företag: Borås Energi och Miljö
Plats: Borås
Sista ansökningsdag: 10 sep, 2017
Kategorier: Management

Ansök direkt

VD till Borås Energi och Miljö

Borås Energi och Miljö är drivkraften för framtidens infrastruktur i Borås. Bolaget tar tillvara energiflöden i staden och omvandlar energin i bland annat hushållsavfall till fjärrvärme, el, fjärrkyla och biogas till boråsarna. Bolaget erbjuder även energi- och avfallstjänster, sköter avfallshanteringen och avloppsreningen samt levererar dricksvatten i Borås. Vi är cirka 300 medarbetare inom drygt 90 olika yrkeskategorier som dagligen arbetar efter våra värderingar, framåt, omtanke och kretslopp. Bolagets omsättning uppgår till cirka 1 miljard. Bolaget håller nu på att bygga ett nytt kraftvärme- och avloppsreningsverk på Sobacken strax utanför Borås under projektnamnet Energi- och miljöcenter. 
Borås Energi och Miljö ingår i Borås Stadshus AB.

Borås Energi och Miljö har ett mycket tydligt uppdrag som samhällsbyggare genom att trygga Borås infrastruktur. I uppdraget ligger att producera och distribuera energi med minsta möjliga miljöpåverkan och att ombesörja stadens skyldigheter enligt de lagar som styr renhållning samt vatten och avlopp. Verksamheten ska samordna och optimera processerna mellan avfallshantering och energiproduktion genom att utveckla kretslopp i ett systemperspektiv. I bolagets uppdrag ligger också att arbeta med utvecklingsprojekt på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Som VD kommer du att ha det yttersta ansvaret för att genom ditt ledarskap utveckla och optimera organisationen till en konkurrenskraftig och affärsmässig aktör på den publika marknaden. Investeringen i Energi- och miljöcenter kommer att ha stor inverkan på verksamheten och som VD är ditt uppdrag bl. a att arbeta för att den nya anläggningen integreras i den befintliga verksamheten samt att den optimeras både tekniskt och kommersiellt.

PLACERING
Borås

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda en medelstor till stor industriorganisation eller produktionsenhet på övergripande nivå med dokumenterat goda resultat. Du har också erfarenhet från att leda implementerings- och förändringsarbete mot uppsatta mål samt god kunskap och erfarenhet från de huvudverksamheter Borås Energi och Miljö bedriver.
Genom kommunikativ förmåga och fingertoppskänsla har du som ledare förmågan att leda, utveckla organtisationen och inspirera andra ledare för att nå uppsatta mål.
Du har lämplig akademisk examen, bred teknisk förståelse samt erfarenhet av affärsutveckling och ekonomistyrning.
Som ledare är du en lagbyggare, entusiasmerande, inkluderande, tydlig, beslutsför och delegerande. Du är van att kommunicera med såväl styrelse som medarbetare, du har ett framåtriktat, analytiskt förhållningssätt. Du har ett positivt och förtroendeingivande sätt samt bygger nätverk genom att vara utåtriktad, omvärldsbevakande och nyfiken. Du är van att framträda inför media.

VI ERBJUDER
Borås Energi och Miljö har länge legat i framkant inom svensk fjärrvärme och med den nya investeringen i Energi- och miljöcenter tar man ytterligare ett steg i att utveckla processerna mellan avfallshantering och energiproduktion.
Som VD för Borås Energi och Miljö kommer du att vara den som leder och utvecklar bolaget för att också nå vårt mål om ett fossilbränslefritt Borås.

INTRESSEANMÄLAN
Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande. Vi vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 10 september 2017. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter Lisa Mastalir 0727-23 27 24, [email protected] eller Lars Elveback 0707-685170, [email protected].

LISA MASTALIR

SENIORKONSULT – GÖTEBORG
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden