Datum: 6 dec, 2018
Plats: Ängelholm
Sista ansökningsdag: 18 dec, 2018
Kategorier: Inköps-, logistik- och transportchefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Upphandlingschef till Ängelholms Kommun

Notera att du söker tjänsten HÄR. Inga ansökningar som kommer in via experis.se eller manpower.se kommer att behandlas.

Om arbetsplatsen

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.
Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.
Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se
Ängelholms kommun har ca 3.200 anställda och en budget som omsluter 2.800 mnkr. Upphandlingsenheten genomför kommungemensamma upphandlingar och genomför tillsammans med verksamheterna upphandlingar inom alla verksamhetsområden.
Upphandlingsenheten är en del av Servicestöd och tjänsten som upphandlingschef är direkt underställd kommunens ekonomichef. Enheten består av en upphandlingschef, fem upphandlare och en tjänst inom e-handel. Kommunen använder sig av upphandlingsstödet Tendsign och e-handelssystemet Proceedo. Den årliga upphandlingsvolymen är ca 850 mnkr.
Arbetsuppgifter
Som upphandlingschef ansvarar du för att kommunen har ändamålsenliga avtal som bidrar till att kommunens olika verksamheter kan utföra sitt uppdrag effektivt med hög kvalitet och till låg kostnad.
Du driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten så att den är effektiv, rationell och välfungerande med målet att ge bästa stöd och service till verksamheterna. Du har fokus på affärsmässighet och goda affärer inom ramen för upphandlingslagstiftningen. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för dina medarbetare. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och genomför även egna upphandlingar.
Enheten genomför upphandlingar i samråd med kommunens verksamheter och bolag, upprättar avtal i samband med upphandlingar, ger råd och stöd i avtals- och inköpsfrågor, ansvarar för att driva och utveckla kommunens inköpsprocess från beställning till fakturering samt samordna avtalsuppföljning. Kommunen har även avtal om upphandlingsstöd till Örkelljunga kommun.
En viktig uppgift är att fortsätta effektivisera och förenkla upphandlingsarbetet, förbättra inköpskompetensen och avtalstroheten i organisationen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har för tjänsten relevant högskole-/universitetsutbildning eller annan utbildning inom upphandling och inköp som kan bedömas likvärdig. Som person är du positiv och drivande med stor erfarenhet av upphandlingar och gedigna kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU/LUF).
Du har goda ledaregenskaper, tydlighet i ditt ledarskap och förmåga att skapa förtroende och engagemang i arbetsgruppen. Som person är du närvarande och har en förmåga att stödja och utveckla din arbetsgrupp. Du har vana vid att driva och utveckla processer samt förmåga att se helheter.
Du har god analytisk förmåga och är affärsmässig i ditt agerande. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med elektroniska upphandlingssystem och i en övrigt god dator- och systemvana. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och har en problemlösande förmåga samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Eftersom detta är ett uppdrag som består av en mängd olika kontakter, såväl internt som externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och utåtriktad.
Erfarenhet krävs.
Kontakt och ansökan
Ängelholms Kommun samarbetar i den här rekryteringen med Experis, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av rekrytering och kompetensförsörjning av chefer och specialister.
Vill du ha mer information, vänligen kontakta rekryteringskonsult Angela Ekelöf på 070 -377 57 81, alternativt angela.ekelof@se.experis.com.
Notera att du söker tjänsten HÄR. Inga ansökningar som kommer in via experis.se eller manpower.se kommer att behandlas.
Urval sker löpande, så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 17 december.
Vi ser fram emot Din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

sjo%cc%88v_cyan
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Direktör till Infrastrukturavdelningen

Experter på infrastruktur inom sjöfart Infrastrukturavdelningen bidrar till utvecklingen av sjöfarten och transportinfrastrukturen genom att bereda förslag på projekt till nationella planen för transportsystemet, genomföra utredningar och hantera remisser. Planering inför genomförandet av de stora farledsprojekt som är fastställda i nationella planen för transportsystemet och som omfattar fem miljarder kronor avseende sjöfart, samt andra utpekade […]
vgs-ny
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Retail Manager sökes till Volkswagen

Volkswagen är ett av marknadens hetaste bilmärken. Vi är det näst största bilmärket sedan många år och framtiden ser ljus ut med fina lanseringar av SUV och därtill en kommande flora av elektrifierade fordon! Volkswagen kommer bli det mest köpta bilmärket av privatpersoner under hela 2018, vilket är ett resultat av vår fina produktportfölj, våra […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 5 Dec 2018

Kommunikationsdirektör

Världen förändras och vi med den, men några saker vet vi säkert: Karolinska Institutet är en arbetsplats för den som gillar utmaningar och framför allt en arbetsplats med stort engagemang, i stark utveckling. Du får: motiverade kollegor och medarbetare och som brinner för sitt uppdrag – att bidra till att förbättra människors hälsa. Du är: […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 3 Dec 2018

Avdelningschef för personal och kompetensförsörjning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och […]
krono
Chefsjobb Publicerat 22 Nov 2018

Teamchef som vill leda i förändring till Falun

Vi ser möjligheter, gör du? Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden