Universitetslektor i arbetsorganisation

Datum: 7 november, 2022

Företag: Tekniska Högskolan i Jönköping

Plats: Jönköping

Sista ansökningsdag: 13 december, 2022

Universitetslektor i arbetsorganisation med inriktning ledarskap, vid Tekniska Högskolan i Jönköping, Logistik och verksamhetsledning

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. På avdelningen för Logistik och Verksamhetsledning erbjuder vi attraktiva utbildningar på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå. Dessutom har vi flera populära kurser som riktar sig till yrkesverksamma. Vidare bedriver vi verksamhetsnära forskning i samverkan med företag och omgivande samhälle. Vi har ett öppet, informellt och vänligt arbetsklimat där vi jobbar i olika överlappande grupper beroende på uppgiften.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du som universitetslektor bidra till både utbildning och forskning.

Inom utbildningen kommer du få möjlighet att jobba med kurser inom exempelvis ledarskap, projektledning, gruppdynamik, förändringsledning, verksamhetsledning och innovation. Arbetet kan även innehålla uppgifter som programledarskap och andra lednings- och utvecklingsuppdrag.

På forskningssidan får du chansen att bli du en nyckelspelare inom området arbetsorganisation, där du samverkar med såväl andra forskare på avdelningen, som inom andra akademiska miljöer, samt med omgivande näringsliv och samhälle. Några av våra fokusområden är ledning och organisering av industriellt arbete, lärande och innovation i såväl industriella som andra organisationer, samt samspelet människa, ny teknik och organisation. Hos oss får du också chansen att handleda doktorander och att leda forskningsprojekt.

Din profil

För en tjänst som universitetslektor söker vi dig som har avlagt doktorsexamen inom relevant område. Du har dokumenterad erfarenhet av undervisning och forskning inom områden som till exempel ledarskap, gruppdynamik, projektledning, förändringsledning, verksamhetsledning, innovation. Du är nyfiken på och intresserad av att arbeta i samverkan med näringsliv och omgivande samhälle. Du talar och skriver engelska flytande och behärskar svenska på minst B1-nivå. Vi uppskattar olikheter och är intresserade av att ta del av dina tankar kring hur du kan bidra till vår verksamhet.

Vi ser det som meriterande om du:

 • har erfarenhet av ledande positioner;
 • har erfarenhet av arbete med ledning och organisering, gärna i en industriell kontext;
 • har erfarenhet av samverkan inom/med näringslivet (moderator/facilitator, konsultinsatser, expertuppdrag, etc.);
 • har erfarenhet av samverkansforskning (till exempel interaktiv forskning, aktionsforskning, etc.);
 • har erfarenhet av undervisning av yrkesverksamma chefer, ledare och medarbetare;
 • har flytande kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Information om anställningen

Tjänsten är tillsvidare på 100 %, med start 2023-02-01, eller enligt överenskommelse. Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-13.

Bilagor föredras i pdf format och ska omfatta följande:

 • personligt brev och CV;
 • styrkt meritförteckning;
 • vidimerade intyg och examensbevis publikationslista med de tre (3) (max) mest relevanta publikationerna;
 • pedagogisk meritportfölj;
 • doktorsavhandling.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01, Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4375-211
Kontakt
Magnus Hofwing, +46 36-10 11 58
Facklig företrädare
Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 10 76
Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 16 47