Datum: 18 sep, 2019
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 23 okt, 2019
Kategorier: IT-chefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Två gruppchefer systemutveckling till Stockholms Universitet

IT-avdelningen består av cirka 125 engagerade medarbetare fördelade på fyra sektioner; Utveckling, Infrastruktur, Strategi och Ledningsstöd. Vi sitter i öppna lokaler centralt på campus i Frescati med goda kommunikationer. Vi erbjuder en härlig arbetsmiljö, spännande teknik och personlig utveckling.

Vi söker nu två st. gruppchefer som kommer att ansvara för varsin grupp med systemutvecklare.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef ingår du i sektionsledningen för Utvecklingssektionen. Du har personalansvar för en grupp bestående av ca 15 medarbetare. Medarbetarna arbetar i scrumteam bestående av utvecklare, kravanalytiker, UX-designer, testledare m.fl roller. Du ansvarar för att rätt kompetens finns i gruppen och arbetar aktivt med vidareutveckling, uppföljning och kvalitetshöjande insatser. Du stödjer dina medarbetare i det dagliga arbetet och arbetar aktivt med att vidareutveckla både interna och sektionsöverskridande arbetssätt och processer, du resursplanerar samt ansvarar för leveranser. Du ansvarar för samarbete och informationsspridning mellan din grupp och andra delar av organisationen. Du genomför kontinuerliga uppföljningar samt gruppmöten, utvecklings- och lönesamtal. För rollen krävs det att du har ett mycket stort intresse av IT-utveckling och drivs av att leverera bra och välfungerande tjänster till våra användare och verksamheter.

Utöver personalansvar kommer en av gruppcheferna att ansvara för att driva IT-avdelningens DevOps-process. Den andra gruppchefen kommer att ansvara för IT-avdelningens utvecklingsprocess.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • relevant akademisk utbildning inom IT eller motsvarande arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • mer än 3 års erfarenhet av att leda arbete inom systemutveckling
  • kunskap och erfarenhet av agila metoder såsom Scrum
  • erfarenhet av att driva förändring
  • professionell kunskap i svenska och engelska

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet att verka som chef med personal- och budgetansvar
  • kunskap om DevOps och/eller utvecklingsprocesser
  • kunskap om portföljhantering
  • kunskap om ITIL
  • kunskap om PM3 eller liknande förvaltningsmodeller

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är utvecklingsorienterad, är van att driva förändring och har ett strategiskt förhållningssätt. Vi förutsätter att du är serviceorienterad och har förmåga att hålla helhetsperspektiv. Du är en lyhörd och ödmjuk ledare som motiverar och engagerar dina medarbetare. Du är flexibel i ditt sätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, tar dig an nya utmaningar med trygghet och mod samt har en positiv attityd.

Vi erbjuder

Du kommer till ett av Sveriges största universitet med en komplex IT-verksamhet. Du möts av en väl fungerande avdelning med kompetenta, öppna och motiverade medarbetare som trivs. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande miljö där akademi, forskning, förvaltning och studenter har höga förväntningar på ett modernt, framåtsyftande och effektivt IT-stöd.

Utbildningen står också inför stora förändringar drivet av digitalisering och ditt bidrag till proaktivitet och utveckling kommer bli central.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Experis. Frågor om anställningen besvaras av rekryteringskonsult Tomas Löfgren, tomas.lofgren@se.experis.com, tfn 08-764 25 85.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem, klicka här! Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Ansök direkt

Utvalda jobb

logga-kau
Chefsjobb Publicerat 9 okt 2019

Administrativ chef

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar […]
sfr-logo-cmyk_red-3
Chefsjobb Publicerat 8 okt 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Skåne-Blekinge in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö, musik och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Brinner du för att leda, engagera och utveckla människor och verksamheter? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 4 okt 2019

Enhetschef till Geriatrikavdelning

Gör skillnad. Varje dag. – Vi lever allt längre, vilket gör att behovet av geriatrisk vård ökar – det är här framtidens vård finns! På vår avdelning arbetar vi med CGA (Comprehensive Geriatric Assessment) som innebär att vi ser hela patientens behov, även det sociala där vi har kontakt med anhöriga. Här arbetar vi interdisciplinärt […]
509fd262-4026-4613-9b20-9641d3c0b55b
Chefsjobb Publicerat 2 okt 2019

Sektionschef för trafik och infrastrukturutveckling

Nu söker vi en öppen och kommunikativ ledare till en mångfacetterad grupp som tillsammans jobbar för att lösa regionens framtida behov av SL:s kollektivtrafik. Om tjänsten Som ny sektionschef för trafik och infrastruktur på vår avdelning för strategisk utveckling är arbetet innehållsrikt och varierande. Bland annat bidrar du till arbetet med att långsiktigt utveckla SL-trafiken, […]
ladda-ned-3
Chefsjobb Publicerat 26 Sep 2019

1:a linjens chef/ Platschef röntgen

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Bild- och funktionsmedicin Dalarna är en gemensam basenhet med röntgenenheter i Avesta, Falun, Mora, Ludvika samt Mammografiverksamheten. Upptagningsområdet omfattar Dalarnas 280 000 fasta invånare och ett stort antal turister sommar- och vintersäsong. Målsättningen […]
sfr-logo-cmyk_red-2
Chefsjobb Publicerat 25 Sep 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Stockholm in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.  Studiefrämjandet är en ideell […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 3 Sep 2019

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. […]

Chefsjobb