ladda-ned-2

Datum: 28 jun, 2019
Företag: Norrtälje Kommun
Plats: Norrtälje
Sista ansökningsdag: 27 jul, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Offentlig sektor, Teknik, Naturvetenskap

Ansök direkt Tipsa en vän

Teknisk direktör

Om tjänsten

Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister.

Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom teknisk förvaltning som vill ta sig an såväl utmaningar som möjligheter, för att skapa mervärde för våra invånare. Norrtälje kommun är inne i ett expansivt skede. Med en utmanade demografi och framtida kompetensförsörjningsbehov vill vi ligga i framkant som en av landets mest moderna och effektiva kommuner inom samhällsbyggande och teknisk förvaltning.

Arbetsbeskrivning

Just nu ställer vi om vårt tidigare samhällsbyggnadskontor där den tekniska förvaltningen varit en del. Det innebär att nämnden som ansvarar för teknikområdet, teknik- och klimatnämnden, kommer att få en egen förvaltning som leds av en teknisk direktör.

Vi erbjuder dig ett spännande och viktigt uppdrag med planering och genomförande inom de ansvarsområden som ligger inom ramen för teknik- och klimatnämnden. Ditt uppdrag som teknisk direktör innebär bland annat att samla den tekniska förvaltningen och leda det strategiska och operativa arbetet i organisationen.

Du ingår flera olika strategiska grupperingar, såväl internt som externt. Tillsammans med samhällsbyggnadsdirektören och bygg- och miljödirektören har du ett gemensamt ansvar och uppdrag att säkerställa att de gemensamma processerna för samhällsbyggande håller samman och har en gemensam linje utifrån de beslut som fattats av kommunfullmäktige samt respektive nämnder.

I rollen som teknisk direktör rapporterar du direkt till kommundirektören och ansvarar för beredning och föredragning av ärenden i teknik- och klimatnämnden. Du ingår även i kommunkoncernledningen tillsammans med kommunens övriga förvaltningsdirektörer och verkställande direktörer för våra kommunala bolag. Du är ett professionellt stöd till nämnden utifrån din kompetens och ska säkerställa att nämndes beslut genomförs och följs upp.

Kvalifikationer

Vi vill att du ha relevant högskole- eller universitetsutbildning och dokumenterade goda ledaregenskaper. Dessutom måste du ha ett stort samhällsengagemang och en positiv människosyn. Det innebär att du har positiva förväntningar på dina medarbetare och din omgivning.

I din roll som ledare skapar du förutsättningar för en kultur som uppmuntrar initiativ och innovationer. Du är kompetent inom ditt område och tycker att service är ett självklart förhållningssätt inom all offentlig verksamhet. Vår gemensamma värdegrund – Invånaren först – Allas lika värde – Höga förväntningar – känns självklar för dig.

Om arbetsplatsen

Norrtälje kommun i helhet arbetar med ett lean-inspirerat arbetssätt som heter Högre höjder. Kort och gott innebär det att den kultur som ska råda i organisationen ska präglas av en positiv människosyn som utgår ifrån att alla medarbetare vill och kan bidra till utveckling.Vi har även en vision om framtiden: Global livsstil, lokalt liv. Den pekar ut färdriktningen för vårt engagemang på kort och lång sikt i vår strävan att skapa attraktionskraft, tillväxt och en kommun som ger möjlighet för alla invånare att leva det liv var och en vill leva.
Tillträde snarast med hänsyn till uppsägningstid

Publicerat: 2019-06-27
Sista ansökningsdag: 2019-07-27
Typ: Tekniskt arbete
Tjänst: Övriga ingenjörer och tekniker
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Kontaktpersoner

Kommundirektör:
Ulla-Marie Hellenberg, ulla-marie.hellenberg@norrtalje.se

Kommunikationschef:
Lars Lindberger, lars.lindberger@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

  • Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
  • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Kontakt

Norrtälje kommun
Besöksadress: Estunavägen 14
Postadress: Se lista över våra postadresser
Telefon: 0176 710 00

Kontaktcenter

Journummer när Kontaktcenter är stängt
E-post: kontaktcenter@norrtalje.se
Org.nummer: 212000-0217

Ansök direkt

Utvalda jobb

Svenska Skogsplantor
Chefsjobb Publicerat 12 Jul 2019

Resultatområdeschef Nord

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Vi är Sveriges och Norra Europas ledande leverantör av skogsfröer, skogsplantor och skogsföryngringar. Våra kunder är stora delar av skogsnäringen i Sverige, och även i Finland och Norge. Vi kännetecknas av högt kundfokus, hög utvecklingstakt, god […]
ljkommunlogo-color
Chefsjobb Publicerat 5 Jul 2019

Chef för strategisk och hållbar utveckling

Arbetsplats Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till […]
ny_sormlandmus_logregions_322u_txtruta
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Verksamhetschef/ Länsmuseichef

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? Om oss Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum – med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från […]
logo-enkopingkommun
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Kommundirektör

Om arbetsplatsen I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang. […]
ladda-ned-2
Chefsjobb Publicerat 28 Jun 2019

Teknisk direktör

Om tjänsten Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom […]
polisen_logga
Chefsjobb Publicerat 24 Jun 2019

Kanslidirektör

Arbetsplatsbeskrivning Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med knappt 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade […]

Chefsjobb