Datum: 12 jul, 2019
Plats: Mölndal, Göteborg
Sista ansökningsdag: 16 aug, 2019
Kategorier: Inköps-, logistik- och transportchefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Strategisk inköpare till Anders Hedin Invest

Anders Hedin Invest AB är ett investmentbolag som till 100 % ägs av Anders Hedin. Bolaget investerar i företag inom fyra huvudområden: fordon, biluthyrning, fastigheter och reservdelar och däck. I portföljer återfinns bland annat I.A. Hedin Bil AB (91%), Hedin Automotive AS, Mabi Rent AB, Klintberg & Way Group AB och Car to Go Sweden AB. Koncernen beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2018 och sysselsätta ca 3 300 medarbetare.

Vi på Anders Hedin Invest älskar bilar, kundmötet och affärer! Vårt löfte till våra kunder är att leverera en av marknadens bästa produkter och service. För att nå våra mål har vi fantastiska medarbetare som alltid strävar efter att överträffa kundernas förväntningar. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och det är genom att arbeta tillsammans som vi växer. Med drivna, motiverade och engagerade medarbetare är det alltid roligt att komma till arbetet!

Till Anders Hedin Invest söker vi nu en strategisk inköpare för koncerninköp som vill vara med och utveckla inköpsavdelningen. I rollen som strategisk inköpare är du en av inköpsavdelningens experter som driver och leder inköpsarbetet för utvalda inköpskategorier inom exempelvis reservdelar, tillbehör, verkstadsinredning och fastighetstjänster. Rapportering sker till inköpschef för koncernen.

Arbetsuppgifter:

  • Utifrån spendanalyser identifiera synergier och planera kostnadsbesparingar.
  • Implementera kostnadseffektiviseringar och andra värdeadderande förbättringar
  • Förhandla och sluta skriftliga ramavtal samt följa upp inköpsavtal och utveckla långsiktiga leverantörsrelationer.
  • I samarbete med övrig organisation utveckla företagets leverantörsbas samt vara sammankallande och leda affärsmöten.
  • Implementera processer och riktlinjer för inköp i syfte att åstadkomma långsiktiga besparings- och kvalitetsmål.
  • Samarbeta med operationella avropsavdelningar och andra interna kunder genom att arbeta i tvärfunktionella projekt.
  • I rollen ingår även att stötta avdelningar inom organisationen med att ta in offerter samt utvärdera och godkänna leverantörer.
  • Utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål.
  • Arbete med ramavtal och projektinköp enligt beslut från ledningen.
  • Prioritera uppgifter så att de möter övergripande mål.

Din profil

Du har ett resultatorienterat och affärsmässigt förhållningssätt samt har förmågan att se helheten. Som person är du kommunikativ, engagerad, ansvarstagande, strukturerad och har en god samarbetsförmåga både internt och externt. För trivas i rollen som strategisk inköpare är du en problemlösare som har lätt för att analysera och kartlägga information för att hitta den bästa lösningen. Du utrycker dig väl både muntligt och skriftligt i såväl svenska som engelska.

Vi söker dig som har arbetat ca 3-5 år i en operativ och strategisk inköparroll med erfarenhet av projektledning, förhandling och avtalsskrivning. Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleutbildning (KY/YH) med inriktning mot inköp eller ekonomi.

Vad erbjuds du hos oss?

Hos oss på Anders Hedin Invest får du arbeta på ett framåt och entreprenörsdrivet företag. Som strategisk inköpare arbetar du självständigt med att driva och utveckla inköpsarbetet och leverantörsbasen för valda kategorier i ett nära samarbete med olika avdelningar och dotterbolag inom koncernen. Du agerar även rådgivande till verksamhetens olika delar utifrån organisationens behov och har breda kontaktytor, såväl internt som externt. Vi sitter i fina lokaler i Mölndal och vi har kollektivavtal.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Anders Hedin Invest med Experis. Ansök genom att registrera ditt CV på Experis hemsida och klicka på ”Ansök”. Sista ansökningsdag är den 11 augusti. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Eva Tiitso 0722-173238. Välkommen med din ansökan!

Ansök direkt

Utvalda jobb

Svenska Skogsplantor
Chefsjobb Publicerat 12 Jul 2019

Resultatområdeschef Nord

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Då finns en grön värld av möjligheter hos oss. Vi är Sveriges och Norra Europas ledande leverantör av skogsfröer, skogsplantor och skogsföryngringar. Våra kunder är stora delar av skogsnäringen i Sverige, och även i Finland och Norge. Vi kännetecknas av högt kundfokus, hög utvecklingstakt, god […]
ljkommunlogo-color
Chefsjobb Publicerat 5 Jul 2019

Chef för strategisk och hållbar utveckling

Arbetsplats Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. I vår kommun är det nära till allt som hör till livets goda, ett rikt kulturliv och en mångfald av aktiviteter och sevärdheter! För dig som är naturintresserad finns oändliga möjligheter till […]
ny_sormlandmus_logregions_322u_txtruta
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Verksamhetschef/ Länsmuseichef

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? Om oss Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum – med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från […]
logo-enkopingkommun
Chefsjobb Publicerat 4 Jul 2019

Kommundirektör

Om arbetsplatsen I Mälardalens mitt ligger Enköping, Sveriges närmaste stad. Med närhet till 38 städer inom tolv mils radie är det inte bara något vi säger. För oss är närhet mycket mer än geografi och fysiska avstånd. Det är ett sätt att leva. Här finns en trygghet och ett lugn som skapar tillit och engagemang. […]
ladda-ned-2
Chefsjobb Publicerat 28 Jun 2019

Teknisk direktör

Om tjänsten Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Nu söker vi dig med ett stort samhällsengagemang och kompetens inom […]
polisen_logga
Chefsjobb Publicerat 24 Jun 2019

Kanslidirektör

Arbetsplatsbeskrivning Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med knappt 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade […]

Chefsjobb