download-2

Datum: 10 jul, 2017
Företag: Göteborgs Stad
Plats: Göteborg
Sista ansökningsdag: 11 sep, 2017
Kategorier: Bygg, Anläggning

Ansök direkt

Stadsbyggnadsdirektör

Arbetsbeskrivning
Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia och ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. Göteborg ska bli en grön och nära storstad. Vision Älvstaden i stadskärnan kring Göta älv är en viktig del i stadsutvecklingen och rymmer flera stora projekt, till exempel Frihamnen med Jubileums¬parken, Lindholmen med Nordens högsta torn och en linbana i kollektiv-trafik över älven. Utveckling sker också i stadsdelarna runt om i Göteborg utifrån målet att förtäta staden. I Göteborgs stora stadsutvecklingsprojekt söker vi lösningar på utmaningar kring hållbar stad utifrån klimatförändringar, mobilitet och att skapa jämlika livsvillkor för alla.

I Göteborg byggs det just nu mer än på 40 år, med fokus på att bygga bort bostadsbristen. Vi håller på att växla upp organisationen till långsiktigt högre planeringsnivåer. De större volymerna kräver nya sätt att organisera sig, både inom nämnden, förvaltningen och inom hela kommunen. Vi utvecklar löpande nya arbetssätt och processer och kommer att i ännu större omfattning behöva fortsätta med det arbetet under de närmaste åren. Samtidigt råder brist på arbetskraft inom vår sektor och det är svårt att rekrytera vilket innebär att medarbetarna har en stressad arbetsmiljö.

Ytterligare en utmaning handlar om att öka samverkan såväl inom kommunen som med externa parter. Det finns även ett pågående och viktigt förändringsarbete för service och förutsägbarhet gentemot våra invånare och företagare.
Under 2017 påbörjas arbetet med att ta fram en ny kommunomfattande översiktsplan. Det är en omfattande process för kommunen och arbetet leds av byggnadsnämnden och stadsbyggnadskontoret.

Stadsbyggnadskontoret leds av en aktiv nämnd och det finns ett gott samarbete mellan politiken och tjänstemän. Nämnden har stor respekt för sakkunskap och samarbetet bygger på lyhördhet för den politiska viljan och integritet för de olika rollerna.

Vi möter medborgare, kunder, näringsliv och besökare i olika evenemang och i digitala kanaler för att berätta om utvecklingen i Göteborg. Vår handläggning och myndighetsutövning ska präglas av god och snabb service. Medborgarna är engagerade i stadens utveckling och frågorna får stor uppmärksamhet av media.
Kommunens organisation håller på att utredas och organisationen för stadsutveckling ses över. Det innebär att innehållet i tjänsten kan komma att förändras.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda en större organisation och med dokumenterat goda resultat. Du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation och har god förståelse för politiken. Du har erfarenhet från stadsbyggnadsområdet och förstår branschen samtidigt som du kan företräda förvaltningen och förstår vad som är bra stadsutveckling. Som ledare har du förmåga att skapa engagemang, glädje och stolthet.

Uppdraget som stadsbyggnadsdirektör är både komplext och i ständig förändring och det är önskvärt om du kan leda och styra med vision och strategi. Det är också önskvärt att du har god förmåga att samarbeta och att du kan organisera förvaltningen för samarbete och samverkan med såväl övriga förvaltningar som med externa parter. Som person är du tydlig och kommunikativ. Du är bra på att bygga kontorets varumärke och representera organisationen. Du är lyhörd, har god förmåga att samarbeta samtidigt som du kan fatta obekväma beslut och fullfölja dem. Du är analytisk och kan se helhet och skapa struktur. Det är meriterande om du har relevant högskoleutbildning och förståelse för förvaltnings-, exploaterings- och samhällsekonomi.

Övrig information
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via ansökningslänken i annonsen senast den 11 september 2017. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via länken nedan.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2017-09-11
Ansök här

Referensnummer: A700928

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Karin Rudhag, Rekryteringskonsult
Mobil: 0704-140010
E-post: karin.rudhag@source-executive.se

Sofia Rasmusson, Rekryteringskonsult
Mobil: 0708-5080328
E-post: sofia.rasmusson@source-executive.se

Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 300 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

Chefsjobb Publicerat 25 Jul 2017

Plan- och bygglovschef till Höganäs kommun

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra – men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär. Vill du vara med och slipa vår diamant? I Höganäs lever […]
download-2
Chefsjobb Publicerat 10 Jul 2017

Stadsbyggnadsdirektör

Arbetsbeskrivning Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia och ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. Göteborg ska bli en grön och nära storstad. Vision Älvstaden i stadskärnan kring Göta älv är en viktig del […]
vgrlogga-fyrfarg-obestruket-konvert
Chefsjobb Publicerat 29 Jun 2017

Chef Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen

Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde Med visionen ”Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet” driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet […]
download
Chefsjobb Publicerat 21 Jun 2017

Chef till enheten för samverkan och planering

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – […]
logo_svensk_bilsport
Chefsjobb Publicerat 15 Jun 2017

Svensk Bilsport söker en Förbundsdirektör

Vi söker en Förbundsdirektör som kan fortsätta utveckla ett av landets framgångsrikaste idrottsförbund. Framgångarna för Svensk bilsport fortsätter! Efter 23 år är åter en svensk förare i Formula 1 och inom rallycrossen har vi en regerande världsmästare. Dessutom är återväxten av svenska förare inom internationella serier rekordartad. Svenska Bilsportsförbundet söker nu en ny Förbundsdirektör – […]
av_logo
Chefsjobb Publicerat 14 Jun 2017

Stabschef inspektion

Arbetsmiljöverket är ansvarig förvaltningsmyndighet för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklande arbetsförhållanden. Arbetsmiljöverket har drygt 600 anställda. Avdelningsstaben är en stabsfunktion inom inspektionsavdelningen, som har 350 medarbetare utspridda på fem regioner. Ditt nya arbete Som stabschef på inspektionsavdelningen leder du avdelningsstaben och arbetet med att samordna och stödja hela […]
sigtuna_logo_sta%cc%8a_rgb
Chefsjobb Publicerat 7 Jun 2017

Chef till Analys och support

Workplace description Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i […]

Chefsjobb