Datum: 24 aug, 2018
Plats: Stockholms län
Sista ansökningsdag: 23 sep, 2018
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Stabschef till socialkontoret på Danderyds kommun

Arbetsplatsen

Socialkontoret ansvarar för individ- och familjeomsorg samt för insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger.
Socialkontoret ansvarar för myndighetsfunktionen inom omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, individ och familjeomsorgen samt stöd, rådgivning och andra insatser till barn, ungdomar och vuxna. Socialkontoret har ca 100 medarbetare uppdelat på tre avdelningar samt en stab.

Vi värdesätter ett öppet och positivt klimat på arbetsplatsen. Danderyd kommun har friskvårdsersättning och sommararbetstid.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med utmärkta ledaregenskaper som administrativt leder och stödjer socialkontorets verksamheter samt ansvarar för upphandlingar, avtalsuppföljningar och utredningsuppdrag. Stort fokus på hela socialkontoret finns kring ett kontinuerligt förbättringsarbete delvis enligt Lean.  Du har personal-, budget och verksamhetsansvar för avdelningens tio medarbetare. Befattningen är ny och medarbetarna består av utredare, nämndsekreterare, registrator, systemförvaltare, ekonom/controller, kvalitets- och utvecklingsstrateger samt receptionist.

Som stabschef leder du den stabens arbete mot uppsatta mål och svarar för kontorets övergripande administrativa processer inklusive budget-, upphandlings- och kvalitetsprocess. Du arbetar såväl strategiskt som operativt och deltar även i kommunövergripande projekt. I din roll ingår du i kontorets ledningsgrupp och du rapporterar till förvaltningschefen för socialkontoret.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning med minst 3 års chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar från kommunal förvaltning. Erfarenhet från beställarrollen och upphandling inom vård- och omsorg, är meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete.

Det är en självklarhet att du har ett stort intresse för samhällsutveckling och de sociala frågor som socialkontoret ansvarar för.

Ditt ledarskap är viktigt och inom Danderyds kommun vilar det på följande värdeord:

  • Kommunikativ
  • Förebild
  • Engagerad
  • Skapa förtroende
  • Integritet
  • Lyhördhet
  • Lika värde

Du har intresse och förmåga att leda i förändring. Du leder genom att inkludera och coacha samtidigt som du är flexibel. Genom att vara prestigelös skapar du också ett gott klimat för konstruktivt samarbete. Som person är du stabil med god självinsikt.

Då du blir en del av ledningsgruppen är det viktigt att du är strategisk med förmåga och kraft att implementera beslut som krävs för organisationens bästa.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tillvidare. Heltid.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Anna Arborelius, anna.arborelius@se.experis.com, telefon 072-5375011 eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, rutgyl@se.experis.com, telefon 070-377 53 52. Sista ansökningsdag är 23 september 2018. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontakter:

Fackförbundet Vision Danderyd: E-mail: vision@danderyd.se, kontaktperson: Pelle Bengtsson 08-568 912 76

Fackförbundet SACO: E-mail: carina.asp@danderyd.se, kontaktperson: Carina Asp 08-56891206

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden