Datum: 24 aug, 2018
Plats: Stockholms län
Sista ansökningsdag: 23 sep, 2018
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Stabschef till socialkontoret på Danderyds kommun

Arbetsplatsen

Socialkontoret ansvarar för individ- och familjeomsorg samt för insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger.
Socialkontoret ansvarar för myndighetsfunktionen inom omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, individ och familjeomsorgen samt stöd, rådgivning och andra insatser till barn, ungdomar och vuxna. Socialkontoret har ca 100 medarbetare uppdelat på tre avdelningar samt en stab.

Vi värdesätter ett öppet och positivt klimat på arbetsplatsen. Danderyd kommun har friskvårdsersättning och sommararbetstid.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med utmärkta ledaregenskaper som administrativt leder och stödjer socialkontorets verksamheter samt ansvarar för upphandlingar, avtalsuppföljningar och utredningsuppdrag. Stort fokus på hela socialkontoret finns kring ett kontinuerligt förbättringsarbete delvis enligt Lean.  Du har personal-, budget och verksamhetsansvar för avdelningens tio medarbetare. Befattningen är ny och medarbetarna består av utredare, nämndsekreterare, registrator, systemförvaltare, ekonom/controller, kvalitets- och utvecklingsstrateger samt receptionist.

Som stabschef leder du den stabens arbete mot uppsatta mål och svarar för kontorets övergripande administrativa processer inklusive budget-, upphandlings- och kvalitetsprocess. Du arbetar såväl strategiskt som operativt och deltar även i kommunövergripande projekt. I din roll ingår du i kontorets ledningsgrupp och du rapporterar till förvaltningschefen för socialkontoret.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning med minst 3 års chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar från kommunal förvaltning. Erfarenhet från beställarrollen och upphandling inom vård- och omsorg, är meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete.

Det är en självklarhet att du har ett stort intresse för samhällsutveckling och de sociala frågor som socialkontoret ansvarar för.

Ditt ledarskap är viktigt och inom Danderyds kommun vilar det på följande värdeord:

  • Kommunikativ
  • Förebild
  • Engagerad
  • Skapa förtroende
  • Integritet
  • Lyhördhet
  • Lika värde

Du har intresse och förmåga att leda i förändring. Du leder genom att inkludera och coacha samtidigt som du är flexibel. Genom att vara prestigelös skapar du också ett gott klimat för konstruktivt samarbete. Som person är du stabil med god självinsikt.

Då du blir en del av ledningsgruppen är det viktigt att du är strategisk med förmåga och kraft att implementera beslut som krävs för organisationens bästa.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tillvidare. Heltid.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Anna Arborelius, anna.arborelius@se.experis.com, telefon 072-5375011 eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, rutgyl@se.experis.com, telefon 070-377 53 52. Sista ansökningsdag är 23 september 2018. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontakter:

Fackförbundet Vision Danderyd: E-mail: vision@danderyd.se, kontaktperson: Pelle Bengtsson 08-568 912 76

Fackförbundet SACO: E-mail: carina.asp@danderyd.se, kontaktperson: Carina Asp 08-56891206

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

download-10
Chefsjobb Publicerat 17 Sep 2018

Chef Fastighetsbildning

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Enhetschef för student- och karriärservice, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Avdelning Enheten för student- och karriärservice ansvarar för allmän studie- och karriärservice till sökande och studenter samt karriärservice för doktorander och postdocs/forskare. Vi jobbar med att marknadsföra KI:s utbildningar […]
sk_logo_cmyk
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Kyrkoherde, Svenska kyrkan i Umeå

Vill du vara med och leda Svenska kyrkan i en av Sveriges mest attraktiva och expansiva städer? Nu söker vi en kyrkoherde som vill bidra till mera himmel i Umeå. Umeå är en stad med ung befolkning och storslagna drömmar. Här finns ett myllrande student- och kulturliv, Sveriges högst rankade sjukhus och världens bästa designhögskola. […]
nodra-logo_2rad_blapng
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2018

Chef avfallsinsamling

Ref ABV 2018/0136 Nodra AB vill göra det enkelt att leva i Norrköping. Vår affärsidé är att i ett klimatsmart Norrköping erbjuda alla invånare prisvärda avfalls-, bredbands- och vattentjänster med hög miljöambition och god service. Vi ansvarar för att hushåll och företag i Norrköpings kommun har tillgång till rent dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det […]
01360ab1e794bb68e59f2d790eeab18c
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2018

Vårdenhetschef till infektions- och lungavdelningen

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Infektions- och lungkliniken är en länsklinik med verksamhet inom infektionssjukdomar, lungsjukdomar och specialiserad vuxenallergi. Förutom infektions- och lungavdelningen har vi tre öppenvårdsmottagningar; infektion, lunga/allergi och sprututbyte. Vi står nu inför en omorganisation där vårdenhetschefsansvaret delas upp mellan två personer, en som ansvarar för slutenvården […]

Chefsjobb