Datum: 7 dec, 2018
Plats: Norrköping
Sista ansökningsdag: 6 jan, 2019
Kategorier: Personal- och HR-chefer

Ansök direkt Tipsa en vän

Sjöfartsverket rekryterar avtals- och arbetsrättsspecialist

Att arbeta som Avtals- och arbetsrättsspecialist på HR

HR-avdelningen är en styrande och stödjande avdelning vars uppdrag är att bidra till att Sjöfartsverket är en attraktiv arbetsplats med ett starkt arbetsgivarvarumärke och en effektiv verksamhet. Detta genom att utveckla och stödja ledningen, chefer och medarbetare med strategier, riktlinjer, rutiner, utbildning och rådgivning.

Avdelningen utgörs i dagsläget av ca 25 personer bestående av HR-direktör, Förhandlingschef, HR-specialister, HR-partners och utbildningshandläggare. I avdelningen ingår även Sjöfartsverkets kursgård med personal. Vi är nu inne i ett skede där vi behöver stärka upp avdelningen och vidareutveckla våra arbetsmetoder och vårt HR-erbjudande till kärnverksamheten – ett arbete där du kommer att kunna bidra och påverka.

Arbetsuppgifter

Som avtals- och arbetsrättsspecialist rapporterar du till förhandlingschefen och kommer du att fungera som sakkunnig och expert där du stöttar HR-partners och Sjöfartsverkets chefer i arbetsrättsliga frågor. Inom området avtal och arbetsrätt kommer du att bevaka förändringar samt utvecklar och implementerar interna policys, riktlinjer och processer.

Sjöfartsverket står inför ett stort arbete att se över våra kollektivavtal där du kommer ha en viktig del i att stötta förhandlingschefen med utveckling och förhandling samt implementering av nya kollektivavtal. I arbetsuppgifterna ingår även att utbilda medarbetare och chefer i arbetsrättsliga frågor, bereda ärenden till personalansvarsnämnden (PAN) och bistå med olika utredningsarbeten. Då Sjöfartsverkets verksamhet är spridd geografiskt kommer det att ingå en del resor i tjänsten.

Placering Norrköping

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller universitetsutbildning inom HR-området, arbetsrätt, juridik eller annan utbildning vi anser likvärdig. Du har flerårig gedigen erfarenhet som rådgivare inom avtal och arbetsrätt gärna i en specialistroll. Vidare ser vi att du har förhandlingsvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Har du erfarenhet att arbeta inom offentlig sektor samt att genomföra utbildningsinsatser är det meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du är relationsskapande, flexibel och är öppen för förändringar. Du har en förmåga att agera självständigt och strategiskt där du arbetar tills du har uppnått önskat resultat.

Tjänsten är säkerhetsklassad och det krävs att du är svensk medborgare, innan anställning genomförs en säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket – Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats

På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Upplysningar:

Frågor om tjänsten besvaras av Experis rekryteringskonsult Therese Fyhr, tel. 011-191898, therese.fyhr@se.experis.com.

Du kan bara skicka in din ansökan via Sjöfartsverkets hemsida;

Ansök här till Avtals- och arbetsrättsspecialist

Fackliga företrädare:

SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Diarienummer:18-04384

Välkommen!

Ansök direkt

Utvalda jobb

sjo%cc%88v_cyan
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Direktör till Infrastrukturavdelningen

Experter på infrastruktur inom sjöfart Infrastrukturavdelningen bidrar till utvecklingen av sjöfarten och transportinfrastrukturen genom att bereda förslag på projekt till nationella planen för transportsystemet, genomföra utredningar och hantera remisser. Planering inför genomförandet av de stora farledsprojekt som är fastställda i nationella planen för transportsystemet och som omfattar fem miljarder kronor avseende sjöfart, samt andra utpekade […]
vgs-ny
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2018

Retail Manager sökes till Volkswagen

Volkswagen är ett av marknadens hetaste bilmärken. Vi är det näst största bilmärket sedan många år och framtiden ser ljus ut med fina lanseringar av SUV och därtill en kommande flora av elektrifierade fordon! Volkswagen kommer bli det mest köpta bilmärket av privatpersoner under hela 2018, vilket är ett resultat av vår fina produktportfölj, våra […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 5 Dec 2018

Kommunikationsdirektör

Världen förändras och vi med den, men några saker vet vi säkert: Karolinska Institutet är en arbetsplats för den som gillar utmaningar och framför allt en arbetsplats med stort engagemang, i stark utveckling. Du får: motiverade kollegor och medarbetare och som brinner för sitt uppdrag – att bidra till att förbättra människors hälsa. Du är: […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 3 Dec 2018

Avdelningschef för personal och kompetensförsörjning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och […]
krono
Chefsjobb Publicerat 22 Nov 2018

Teamchef som vill leda i förändring till Falun

Vi ser möjligheter, gör du? Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden