Datum: 12 jun, 2019
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 7 jul, 2019
Kategorier: IT-chefer

Ansök direkt Tipsa en vän

SJ söker Leveransansvarig för Azure

Vill du vara med på SJs resa att införa en molnbaserad leveransplattform för egenutveckling och digitala lösningar för att möjliggöra snabbare time-to-market, lägre kostnad samt bättre driftstabilitet? Vi är precis i uppstarten och ser en stor potential med vår nya Application Delivery Plattform som är etablerad på Microsoft Azure molnlösning. Att kunna skapa driftsmiljöer med en knapptryckning kommer ha avgörande betydelse för vårt arbete med att införa agila arbetssätt och miljöer.

Som Leveransansvarig på SJ IT har du ansvar för både förvaltning och vidareutveckling av nya tjänster på plattformen. Leveransområdet för Azure plattformen är under uppbyggnad så i rollen ingår det att definiera och implementera arbetssätt inom ramen för SJs förvaltningsmodell samt pågående arbete med att arbeta agilt.

Utöver det så ingår det i dina arbetsuppgifter att:

  • Säkra leveransen från området
  • Prioritera områdets backlogg i samråd med berörda intressenter
  • Ta fram budget och prognos samt göra ekonomisk uppföljning
  • Ta fram leveransplaner i samråd med andra leveransansvariga, projektledare, arkitekter, leverantörer och andra intressenter
  • Säkra koordinering mellan olika utvecklingsteam
  • Kommunicera till intressenter om området
  • Säkra kvalité inom områdets leverans
  • Leverantörskontakter (Microsoft)

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen bör du ha relevant högskole- eller civilingenjörsexamen alternativt motsvarande kunskapsnivå. Du har erfarenhet från att arbeta med cloud-tjänster, med fördel Microsoft Azure, och har god förståelse för hur plattformstjänster och infrastrukturtjänster kan användas. Vi förväntar oss att du har kunskap om Continuous Integration och Continuous Delivery samt förståelse kring säkerhet, nätverk, virtualisering, lastbalansering, lagring och databaser. Du har goda kunskaper och erfarenhet från agilt arbetssätt.

Som person är du bra på att bygga relationer och samverka med olika intressenter inom IT och med leverantörer. Du är social och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du är van att driva initiativ, planera och organisera och framgångsrikt sätta strukturer. Vi förväntar oss att du har en god kommunikativ förmåga och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Välkommen till ett företag som aktiv arbetar för en hållbar utveckling! Vi strävar också efter att du som anställd ska ha en bra balans mellan arbete och fritid och står för en trygg arbetsvardag i moderna lokaler på vårt huvudkontor på Vasagatan mitt emot Stockholm Central.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi på uppdrag av nationella och regionala trafikmyndigheter. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1100 avgångar från 275 stationer. SJs tågtrafik i egen regi kännetecknas av längre resor med snabb- och nattågstrafik samt regional tågtrafik mellan större städer i Sverige och huvudstäderna i Skandinavien. Den upphandlade trafiken kännetecknas av kortare tågresor mellan arbete, studier och boende inom ett län eller region. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås. Vi möjliggör för många människor att välja tåg, det mest hållbara resesättet på längre sträckor. SJ är ett aktiebolag som ägs av svenska staten med uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg. Läs mer på www.sj.se

Ansök direkt

Utvalda jobb

Chefsjobb