Datum: 22 apr, 2019
Plats: Stockholm, Strängnäs, Södertälje
Sista ansökningsdag: 23 maj, 2019
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Sales & Delivery Manager IT-system

Rekryteringen utförs i samarbete med Experis.

Arbetsuppgifter
Välkommen till denna chefsroll på bolaget som fokuserar på hög service till kunderna och stor trivsel bland personalen.
Du får chansen att leda och utveckla ditt team på 14 personer med mål att uppnå riktigt nöjda kunder. Avdelningen har som sitt huvudansvar att driva bolagets kundrelationsarbete och långsiktigt skapa riktigt nöjda och lojala kunder. Detta innebär att säkra en bra kundrelation och förtroende genom regelbunden kontakt och tät dialog, jobba med kundens IT-miljö och optimera systemleverans, inställningar och användarprocesser samt att under en längre tid utveckla och modernisera bolagets produktportfölj för att ständigt upplevas som en attraktiv leverantör till kunderna.

Avdelningen är uppdelade på tre olika verksamhetsområden, Kundansvariga, Produktansvariga och Verksamhetskonsulter. Uppgifterna är kopplade till respektive roll och innebär ansvar för bolagets relation och kontakt med kunden inklusive försäljning av nya system, produktplanering och beställarroll för utvecklings och förvaltningsprojekt som ska trygga en attraktiv produktportfölj samt leverans och installation av nya system inklusive utbildning och processarbete ute hos kund. Medarbetarna är erfarna och här sitter även bolagets främsta experter inom hur våra system fungerar och ska användas och därför ingår även en stor del projektarbete i Marknads verksamhet.

Viktigaste nyckeltalet för Marknad är att skapa nöjda kunder samt att uppnå hög marknadsandel för våra produkter. Avdelningen är knutpunkten för många av företagets viktigaste funktioner. Kundrelation och förhandling är ett centralt inslag i arbetet, det är därför viktigt att kommande chef har gedigna kunskaper och erfarenheter inom på KAM och långsiktiga företagsrelationer B2B. Stort fokus kommer vara att optimera och säkra leveransen av IT-lösningar till kunden där verksamhetskonsulterna har en viktig roll.

En stor och viktig del i rollen är att du har ett coachande ledarskap som utvecklar ditt team samt fokuserar på hög service till kunderna och att alla medarbetare trivs och har kul på jobbet.

Placeringsort är på kontoret i Södertälje. Bolaget har att nyligen flyttat in i nybyggda verksamhetsanpassade lokaler. 30-50 resdagar per år inom Sverige, där de flesta bara är över dagen utan övernattning.

Vem är du?
Du har en akademisk utbildning samt erfarenhet av att vara chef och vara direkt personalansvarig för erfarna medarbetare, men vissa medarbetare är relativt nya i sina roller och kommer att behöva närmare stöd. Situationsbaserat ledarskap är med andra ord ett måste. Kundrelation och strategisk försäljning är områden du känner dig bekväm med. Våra rutiner och processer är på plats men det finns ett behov av att ständigt utveckla och förfina vårt arbete. Vi ser framför oss en ledare som under en längre tid kan jobba med att systematiskt förbättra avdelningens prestation genom ständigt förbättringsarbete.

Som ledare kommer du att operativt styra din avdelning utifrån planerade aktiviteter som strategiska kundmöten men även kunna hantera akuta ärenden runt kundrelation eller brådskande leveranser. Du har god förståelse för vilka nyckeltal som visar på framgång och vilket arbete som ligger till grund för dessa.
Som person trivs du med att jobba med ständiga förbättringar och att jobba med kontinuerliga utvecklingar av organisationen. Du är duktig på att förvalta det team du har samt sprida energi och glädje till dina medarbetare, men även ge dem tydliga ramar och förväntningar.

Vi ser det som meriterande om du har god kännedom inom IT-branschen alternativt bilbranschen och har lätt för att förstå vår verksamhet där det är lite längre säljprocesser.

Kontaktperson

För mer information om tjänsten och processen kontakta Experis rekryteringskonsult Thomas Andersson på 070-276 9953 alt. Thomas.andersson@se.experis.com. Intervjuer sker löpande, så välkommen in med din ansökan så snart du kan.

Ansök direkt

Utvalda jobb

esv-logo-cmyk
Chefsjobb Publicerat 17 maj 2019

Avdelningschef Styrning, redovisning och finansiering

Vill du bidra till att göra Sverige rikare? Tillsammans med dina medarbetare verkar du för en effektiv statsförvaltning med god kontroll på statens finanser och en ekonomisk styrning som säkerställer att skattebetalarnas pengar nyttjas effektivt. ESV strävar efter att vara en modern myndighet i toppklass. Vår kultur kännetecknas av öppenhet, professionalism och utveckling. Vi söker […]
djursjukvard
Chefsjobb Publicerat 14 maj 2019

Klinikchef

Mittnorrland Djursjukvård består av två djursjukhus, tre smådjurskliniker samt en hästklinik. Sedan 2015 är AniCura delägare. Tillsammans är vi närmare 160 medarbetare, fördelade mellan orterna Östersund, Åre, Sundsvall och Härnösand – från fjäll till kust i den vackraste delen av landet! På Djursjukhuset Sundsvall och på Östersunds Djursjukhus erbjuder vi kvalificerad vård dygnet runt. Kusthöjdens […]
transportstyrelsen
Chefsjobb Publicerat 13 maj 2019

Sektionschef

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet. Hos oss tar vi […]
unnamed-2
Chefsjobb Publicerat 13 maj 2019

Verksamhetutvecklare

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Bild och funktionsmedicin i Dalarna är en länsövergripande verksamhet bestående av radiologin i Dalarna samt mammografiverksamheten. Inom BFM arbetar ca 175 medarbetare. Verksamheten genomför årligen ca 200 000 undersökningar inom MRT, datortomografi, ultraljud, […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 2 maj 2019

Chef juridik inom Fastighetsbildning

Vi erbjuder dig Sektion juridik finns inom Fastighetsbildningsstöd, en enhet inom Fastighetsbildning. Enheten består av sex sektioner med olika ansvarsområden. Det övergripande uppdraget för sektion juridik är att lämna stöd till fastighetsbildningsverksamheten och divisionsledningen i juridiska frågor. På så sätt arbetar vi för en enhetlig och effektiv rättstillämpning och för att skapa förutsättningar för digital […]

Chefsjobb