migrationsverket

Datum: 7 jan, 2019
Företag: Migrationsverket
Plats: Norrköping
Sista ansökningsdag: 20 jan, 2019
Kategorier: Administration, ekonomi, juridik

Ansök direkt Tipsa en vän

Regionchef till region Öst

Region Öst är en av Migrationsverket sex geografiska regioner inom den operativa verksamheten och har ca 700 medarbetare. Vi är lokaliserade över tre län – Jönköping, Södermanland och Östergötland. Regionens kansli finns i huvudkontorsorten Norrköping.

Vi har Migrationsverkets samtliga verksamhetsgrenar, asyl- och tillståndsprövning, mottagnings- och boendeenheter samt nationellt servicecenter. Inom tillståndsprövningen ingår prövning av medborgarskap, egna företagare, viseringar och certifiering av arbetsgivare, som idag på myndigheten endast finns inom region Öst. Utbetalning av statlig ersättning till kommuner och landsting är en nationell funktion som vi ansvarar för. Det gör att vi även har ett antal enheter som finns lokaliserade i andra delar av landet.

Huvudsakliga ansvarsområden

Vi söker dig som ska ansvara för att driva och utveckla den operativa verksamheten i din region utifrån myndighetens uppdrag och strategiska inriktningar. Som regionchef har du också en viktig roll i att bidra till myndighetens övergripande utveckling.

Vår verksamhet påverkas mycket av en föränderlig omvärld och ställer krav på att vi hela tiden utmanar vårt arbetssätt och strävar efter att bli bättre. En viktig del i uppdraget som regionchef är att initiera och driva övergripande kvalitets- och utvecklingsarbete i dialog med chefer och processägare. Du ansvarar också för att utarbeta mål och planer för regionen samt för att verksamhetsmål och ekonomiska mål uppfylls och följs upp. Du har ett övergripande ansvar för medarbetare, budget och arbetsmiljö. Du har också en hel del kontakter såväl inom myndigheten som med andra myndigheter och funktioner i samhället.

Som ledare skapar du förutsättningar för ett utvecklande och positivt arbetsklimat som ger förutsättningar för chefer och medarbetare att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. För oss är tron på att alla vill ta ansvar för vårt uppdrag och vår utveckling viktig och att det stöds av ett ledarskap som bygger på ett coachande förhållningssätt, tillit och helhetssyn.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen chefserfarenhet från en större verksamhet och av att leda genom underställda chefer. Du har tidigare erfarenhet att arbeta i en statlig myndighet samt av att leda och verka på strategisk nivå med övergripande ansvar för styrning, uppföljning och resultat. Du har också erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har kunskap om förvaltningsrätt, att samarbeta med externa aktörer och av kontakter med media. Du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen, en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Ledarförmåga och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper som krävs för att framgångsrikt kunna leda en verksamhet i förändring. Det är därför viktigt att du är handlingskraftig med förmåga att utveckla och organisera, prioritera och följa upp. Du har en god analytisk förmåga och agerar med helhetssyn. Som ledare visar du trygghet, ett gott omdöme och god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du leder genom mod, empati och tydlighet samt skapar delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till arbetsglädje, handlingskraft och effektivitet.

Om anställningen

Placeringsort är Norrköping.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer föregå beslut om anställning (varför det är krav på svenskt medborgarskap). Tjänsten kan innebära krigsplacering vid Migrationsverket vid höjd beredskap och krig.

Om rekryteringsprocessen

Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta gärna vår konsult på ProAstri, Agneta Värmon genom ett sms till 070-732 55 00 för en konfidentiell kontakt.

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 20 januari 2019 via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Norrköping
Län: Östergötlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 3.3.2-2018-50164
Publicerat: 2018-12-27
Sista ansökningsdag: 2019-01-20

Ansök direkt

Utvalda jobb

migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 7 Jan 2019

Regionchef till region Öst

Region Öst är en av Migrationsverket sex geografiska regioner inom den operativa verksamheten och har ca 700 medarbetare. Vi är lokaliserade över tre län – Jönköping, Södermanland och Östergötland. Regionens kansli finns i huvudkontorsorten Norrköping. Vi har Migrationsverkets samtliga verksamhetsgrenar, asyl- och tillståndsprövning, mottagnings- och boendeenheter samt nationellt servicecenter. Inom tillståndsprövningen ingår prövning av medborgarskap, […]
migrationsverket
Chefsjobb Publicerat 28 Dec 2018

Regionchef till region Stockholm

Region Stockholm är en av Migrationsverkets största regioner med drygt 800 medarbetare. Verksamheten i regionen är bred och omfattar mottagning av asylsökande, asylprövning samt prövning av olika typer av tillstånd. Den största delen av verksamheten är samlad i moderna lokaler i Sundbybergs centrum där vi arbetar aktivitetsbaserat. Där ligger även vårt nationella servicecenter som bland […]
sida_logga
Chefsjobb Publicerat 21 Dec 2018

Sida söker avdelningschef med gedigen erfarenhet av styrning, ledning och utveckling

Är du en erfaren chef och ledare som vill utveckla Sidas ledningsstöd? Vill du ta dig an komplexa frågor inom styrning och ekonomi och bidra till helhetsperspektiv? Sida söker en målinriktad avdelningschef grundad i värderingar så som tillit, öppenhet och mod. Vi erbjuder Sida genomför den svenska utvecklingspolitiken som ska skapa förutsättningar för fattiga människor […]

Chefsjobb

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden