av_logo-2

Datum: 8 nov, 2017
Företag: Arbetsmiljöverket
Plats: Umeå
Sista ansökningsdag: 30 nov, 2017
Kategorier: Kommunikation, Ledarskap / Management

Ansök direkt

Regionchef nord till avdelningen för Inspektion

Dnr 2017/051647

Vi söker en kommunikativ chef med helhetssyn till inspektionsavdelningen med placering vid region nord, kontoret i Umeå.

Ditt nya jobb
Arbetet innebär att du planerar, leder och håller ihop den operativa tillsynsverksamheten i region nord med samordning, tydlighet och balans så att verksamheten bedrivs effektivt och enhetligt. Du har ansvar för resultat, budget-, personal- och arbetsmiljöfrågor för regionen med cirka 45 medarbetare. Regionen omfattar kontoren i Umeå, Luleå och Sundsvall samt ett mindre kontor i Östersund.

Du leder en ledningsgrupp för regionen tillsammans med tre andra chefer, sitter med i ledningsgruppen för inspektionsavdelningen och rapporterar till avdelningschefen för inspektion. Då regionen är geografiskt spridd och huvudkontoret ligger i Stockholm, ingår regelbundna resor i ditt arbete.

I rollen ingår att fatta myndighetsbeslut. Som ledare motiverar, entusiasmerar och skapar du förutsättningar för att medarbetarna utvecklas. Du företräder också regionen externt såväl i inspektionsarbetet som exempelvis i kontakter med media samt i samverkan med myndigheter och andra organisationer.

Vi söker dig som har:
högskoleexamen minst 120 p enligt det gamla eller minst 180 hp enligt det nya högskolesystemet eller annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
minst 3 års aktuell ledarerfarenhet med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar
god förmåga i det svenska och engelska språket i både tal och skrift
B-körkort då resor i tjänsten förekommer
ledarerfarenhet med chefsansvar från en komplex organisation
Det är meriterande om du har:
tidigare erfarenhet av att leda genom andra chefer
erfarenhet av aktivt arbetsmiljöarbete på ledningsnivå och/eller erfarenhet som arbetsmiljöinspektör och/eller annan motsvarande myndighetsutövning
dokumenterad erfarenhet av att arbeta strategiskt

Personliga egenskaper
Du är positiv och entusiasmerande, har mycket god kommunikativ förmåga och beslutsförmåga samt god förmåga att skapa resultat. Du har också en god strategisk och analytisk förmåga samt ett coachande förhållningssätt som ledare. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Slutkandidater till chefsbefattningen kommer att få genomgå tester före en eventuell anställning.

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef under 4 år med placering vid regionkontoret i Umeå. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis och om du har frågor om tjänsten är du välkommen att ringa chefsrekryteringskonsult Anna Arborelius på tel. 072 537 50 11.

Fackliga kontaktpersoner är Enver Berisha för SACO-S, 010-730 9345 och Heli Aarnipuro för Fackförbundet ST inom Arbetsmiljöverket, 010-730 9957.

Läs mer om Arbetsmiljöverkets roll och uppdrag på www.av.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2017.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden